2024. augusztus 7., szerda

2024. augusztus 7. Szekszárdi UFC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Szekszárdi UFC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)
A fiatal spíler első gólját szerezte
(fotó: pmfc)
2024. augusztus 7. Szekszárd, NB III. Dél-nyugati csoport, 2. forduló. 350 néző.

Vezette: Práth Dávid (Baghy Csaba, Mózsa Ábel).
Góllövő: Morvai 54'.
Sárga lap: Tokody 81', Gellér 84' illetve Wirth 90'.

SZUFC: Pomozi - Béla, Arena (Ulbert 70'), Péter, Kárpáti - Bartha, Gellér, Lékó (Budai 70'), Tóth (Paksi 70') - Szabó D. (Horog 89'), Tokody. Vezetőedző: Mészáros István.

PMFC: Helesfay – Lengyel (Sági, 46.), Ikonomou, Füredi, Bor – Rabatin, Zvara – Vas (Morvai, 46.), Hegedüs (Preklet, 85.), Fejős (Wirth, 64.) – Tóth (Szalánszki, 64.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Egy gól és más semmi...

2019. novemberében 3-1-re nyert a PMFC Szekszárdon. Azóta a Munkás a tolnai megyeszékhelyen nem, csak az NB II-ben járt.

Az Aczél Zoltán által edzett PMFC parádés játékkal kezdte a bajnokságot, aztán dadogott egy kicsit Kakasdon a kupában. Kérdés volt, melyik arcát mutatja most a csapat. Hát... úgy tűnik, amikor a szomszédos vármegyébe megy tétmeccset játszani a PMFC, akkor szenvedős meccset játszik, de egy góllal nyer.

Meg kell említenünk  Ikonomou Konstantinos nevét, aki a héten csatlakozott a kerethez, s mindjárt bevetette őt a Mester. Természetesen első mérkőzését játszott a PMFC-ben. Az első félidő valódi birkózással telt. A Pamacs uralt a ajátékot, végig mezőnyfölényben volt, de sem gólt, sem valamirevaló helyzetet nem sikerült kialakítani. Hihetetlen és szembe tűnő, hogy az NB II-be igyekvő együttes mennyire siralmas játékot mutataott a tavalyi bajnokságban éppen csak bentmaradó hazaiakkal szemben. Hiányoltuk a helycseréket, a cseleket, az átlövéseket. Hiányoltuk a szélen történő elfutásokat, a védelem széthúzását és a nyíló résekbe történő labdabejátszásokat.

Látta ezt a vezetőedző is. A szünetben Lengyelt Sági, Vast pedig Morvai váltotta, s a két csere jó húzásnak bizonyult. A második játékrészre beállt spílerek összjátékából az 54. percben született meg a gól: Sági beadta, Morvai pedig kilenc méterről a kapuba továbbította a labdát (0-1). Ez volt a spíler első gólja a PMFC felnőtt csapatában.

A folytatásban nem vátozott a játék képe, maradt az első félidőre írt forgatőkönyv: a PMFC támadott, a pálya felbillent, az eredmény pedig nem változott.

A győzelemmel és a három ponttal vezeti a tabellát a Munkás, de azért erős hiányérzettel indultunk haza.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: Tudunk ennél jobban futballozni. Boldog az ember, mert jól alakulnak a dolgaink, de amit az első félidőben láttam, az elkeserített. Uraltuk a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát, de nagyon kevés helyzetünk volt. A második félidőben megráztuk magunkat, rúgtunk egy gólt. Összességében ezt a meccset megérdemelten nyertük. A legpozitívabb, hogy nem kaptunk gólt.
Mészáros István: Próbáltunk magasabban nyomást helyezni a PMFC-re, hogy ne tudják felépíteni a játékot. Ez a része rendben is volt, forgatták a játékot, de mi készültünk erre és a védőink, középpályásaink jól megoldották a feladatot, viszont nem álltunk bele komolyan. Tudtuk, hogy kevés lehetőségünk lesz a kapujuk előtt. Ami volt, az nem volt olyan minőségű, amiből kapura tudtunk volna lőni. (szufc.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése