2024. július 27., szombat

2024. július 27. Pécsi MFC - FC Dunaföldvár 8-0 (5-0)

Pécsi MFC - FC Dunaföldvár 8-0 (5-0)
A bajnokságot kezdő csapat
(fotó: Kurdi József/pmfc.hu)
2024. július 27. Pécs, PMFC-stadion. NB III., Dél-nyugati csoport, 1. forduló. 800 néző.

Vezette: Berényi Tamás (Topálszki Szabin, Vad Anita).
Góllövők: Wirth (1., 7.), Fejős (18., 44.), Hegedűs (46. – büntetőből), Vas (53., 85.), Bor (88.).
Sárga lap: Balogh Á. 22', Gesztesi 27', Balog B. 38', Szita 46'.

PMFC: Helesfay – Lengyel (Preklet, 65.), Sági, Füredi, Németh – Rabatin, Bukovics (Bor, 75.) – Vas, Hegedüs (Morvai Áron, 65.), Fejős (Szalánszki, 82,) – Wirth (Tóth, 65.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

FC Dunaföldvár: Megyeri – Gesztesi (Polgár, 87.), Szita, Vasiljevic, Horváth – Zoboki L. (Balázs N., 56.), Balogh Á., Balog B., Zoboki Á. (Berkes, 81.) – Csoma-László, Kilin (Rónaszéki, 56.). Edző: Nyilasi Bálint.

Parádés kezdés

Hát, megkezdődött... Talán írtuk már, de a Feyenoord, a Manchester United, vagy a Ferencváros után most a Dunaföldvár vendégeskedett az újmecsekaljai arénában. Nekünk egy nyár nem volt elég megszokni az NB III gondolatát. Nem, nem becsüljük le az ellenfeleket, de úgy véljük, hogy a PMFC nem a harmadosztályba való, s ennek a gondolatnak az igazolását vártuk az ászervezett együttestől.

Az igazolások szintjén jól teljesített az egylet, talán a középpályát érezzük egy kicsit vékonynak. Persze, a mi mércénk nem a harmadik vonal, s könnyen lehet, ezen a szinten ez a sor is elég lesz.

A kezdés mindenesetre rácáfolt az aggodalmunkra, már a bajnokság első támadása gólt hozott, az ESMTK-tól érkezett Wirth Dániel talált húsz másodperc elteltével az földvári kapuba (1-0). Nem telt el hét perc, amikor kilencesünk duplázott, amikor egy kipattanó labdát lőtt a léc alá (2-0). Két gólos előny, arra számítottunk, hogy visszaáll a csapat, kényelmes kontrajátékra rendezkedik be, de szerencsére nem így történt. Továbbra is domináltuk a meccset, s ennek köszönhetően újabb gólokat szereztünk. A 18. percben Fejős egy védőt átjátszva volt eredményes, már háromra növelve a gólkülönbséget (3-0).

Bár támadásaink továbbra is gólveszélyt jelentettek, az állás egy ideig nem változott. Feljegyeznivaló eseményt csak a földvári sárga lapok jelentettek. Szimpatikus csapatot ismertünk meg a vendégekben. Úgy értesültünk, hogy a tolnaiaknál is voltak nehézségek a nyáron, amelyeket többé.kevésbé leküzdve tudtak sportszerűen elindulni a bajnokságban.

Hegedűs góllal vezette győzelemre a csapatot
(fotó: teol.hu)
A félidő hajrájában tovább növeltük előnyünket: A 43. percben Rabatin bombáját még hárította a vendégek kapusa, ám a szögletből Fejős újabb találata révén gólt ért el a Munkás (4-0). S nem volt megállás, mert Wirth buktatásáért megítélt büntetőt Hegedús váltotta gólra (5-0).

A szünetben Helesfay munkanélküli segélyért folyamodott, mi pedig meggyőződtünk arról, hogy a két csapat korábban semmilyen fronton nem csapott össze, Meg is jegyeztük, talán be kellene sorszámoznunk az ellenfeleket, s megszámolnunk, mennyi csapat ellen lépett már pályára a Munkás.

Szünet után valamelyest enyhült a pécsi szorítás, de még így is újabb gólt értünk el. Az 53. percben Vas hámozta át magát néhány védőn, s a cselsorozat végén megérdemelten szerezte meg első gólját (6-0). Érdemes megmelíteni a félidő derekán végrehajtott hármas cserét, a beálltak egyike Preklet Csaba volt, aki szintén visszatért a PMFC-hez. 

A meccs hajrájában aztán a hetedik és a nyolcadik gól is megszületett: Vas egy kihagyhatalan zivvert értékesített a 86. (7-0), majd a csereként beállt Bor a 88. percben tette fel a koronát a csapat teljesítményére (8-0).

Nyolc rúgott gólra még legszebb álmainkban sem számítottunk. Egy héttel ezelőtt a vukovári meccs után a kihagyott ziccerek bajnokságáról írtunk. Örülünk, hogy ezen a meccsen nem értünk el helyezést ebben a versenyben.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: Pécsen mindig nagyok az elvárások, de ilyen számszerű eredményre nem gondoltam. Minden tiszteletem a Dunaföldváré, komoly problémákon mentek keresztül, de mi nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe. Az első félidőben öt helyzetünket rúgtuk be, a másodikban már többet is elszórakoztunk. Szeretném elérni a csapatnál, hogy minden mérkőzésen végig koncentráljon, de nem lehetek elégedetlen, hiszen a csapat becsülettel helyt állt és kiszolgálta a szurkolókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése