2024. augusztus 4., vasárnap

2024. augusztus 4. Kakasd SE - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Kakasd SE - Pécsi MFC 0-1 (0-0)
Tóth góljával nyertünk
(fotó: Kurdi József/pmfc.hu)

2024. augusztus 4. Kakasd, Magyar Kupa, 1. forduló. 350 néző.

Vezette: Fehérvári Patrik (Csákó Patrik, Szomjú Richárd).
Góllövő: Tóth Zoltán 63'.
Sárga lap. Török 22', Márk 75', Bús 80' illetve Tóth Z. 47',

Kakasd: Zsiga – Bús, Adorján, Guzorán P. – Kapéter D. (Grassy, 87.), Mayer N., Török, Hucker B. – Kófiás – Márk A., Acsádi D. (Mácsik M., a szünetben, Varga Á., 61.). Vezetőedző: Bozsó Gábor.

PMFC: Varasdi – Sági, Preklet (Szalánszki, 46.), Füredi, Németh (Bor, 66.) – Zvara, Rabatin – Vas, Hegedűs (Bachesz, 83.), Fejős (Wirth, 46.) – Tóth (Morvai, 66.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Kupahangulatban

Le sem merjük írni, hogy a PMFC mikor nyert utoljára mérkőzést a Magyar Kupában. Na jó, leírjuk: 2021. szeptember 19-én a Bonyhádi VLC vendégeként egy nyögve nyelős mérkőzésen 1-0-ra. Még abban az évben, a kupa 4. fordulójában (a 32 közé jutásért vívott meccsen) Csákváron 2-0-ra kapott ki a csapat. Egy év múlva. 2022. szeptemberében az NB I-es Paks nyert Újmecsekalján 1-0-ra, tavaly pedig az Újpest egy emlékezetes mérkőzésen 3-1-re. 

Iden pedig - NB III-as együttesként - már az első forduló pályára hívta a Munkást, a sorsolás pedig a Tolna megyei Kakasdra. Ahol a számos pécsi drukker hazai pályává varázsolta a sporttelepet. Igazi kupahangulat lengte be a falut.

Azt reméltük, hogy a PMFC már az első percekben eldönti a találjozót. Ehhez képest helyzetig sem jutottak el a mieink, mert Bozsó Gábor nagyon jól megszervezte a hazaiak védelmét. Látszott, bár tisztelik a nagynevű ellenfelet, de nem tartják fel a kezüket. A hazai védelem remekül zárta a széleket, s Azczél mester is csak csóválta fejét. Nem ment a játék, helyzetbe is alig kerültek a vendégek, az a néhány szórványos próbálkozás pedig elhalt a kakasdi kapuson.

A kakasdi védelmet végül a második félidőben sikerült csak feltörni. Ebben a játékrészben sok helycserével, ritmusváltással próbáltak a mieink a hazaiak fölé kerülni, s egy bal oldali szöglet után Tóth Zoltán 15 méterről lőtt a kapuba. (0-1)

Bár a folytatásban még voltak helyzeteink, de az eredmény nem változott. Bár ez sem volt könnyebb győzelem, mint a bevezetőben említett bonyhádi, a lényeg, a továbbjutás megvan, s a PMFC várhatja a második kör sorsolását.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: Igazán boldog csak azért lehetek, mert nagy számban elkísértek minket erre a meccsre a szurkolók. Köszönöm nekik, hogy 60 kilométert utaztak egy Magyar Kupa mérkőzésre. Mi az eredménnyel, és a továbbjutással lehetünk elégedettek, a játékról nem beszélhetek nagyon. Az pozitív, hogy fegyelmezettek voltunk, az ellenfélnek egyetlen helyzete nem volt. Kértem is a csapattól, hogy az ellenfél kontráit, direkt labdáit kontrolláljuk. Ez így is volt, Varasdi Dánielnek nem kellett védenie. Az előrefelé játékunkban nagyon sok hiba csúszott, kevés helyzetet alakítottunk ki, nem voltunk olyan élesek. A pálya minőségét nem szabad elhallgatni, de ez ilyen, jobban meg kellett volna vele küzdenünk. Ettől függetlenül továbbjutottunk, ez fontos! Teljesen mindegy, hogy megye I. osztályú csapattal játszottunk, nekünk itt nyeri kellett. Ezt megtettük. Ennél csak komolyabb feladatok várnak ránk, az biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése