2024. július 19., péntek

2024. július 19. HNK Vukovar 1991 – Pécsi MFC 3-1 (3-0)

HNK Vukovar 1991 (horvát) – Pécsi MFC 3-1 (3-0)
Tóth Zoltán szépített, második gólját szerezve a nyáron
2024. július 19. Vukovar (Horvátország), edzőmérkőzés. 

Góllövők: Vanja Pelko (14.), Marion Roos-Trujillo (30., 39.), ill. Tóth Zoltán (51).

PMFC 1. félidő: Varasdi Dániel – Lengyel Noel, Sági Milán, Füredi Szabolcs, Bor Dávid – Zvara Levente, Rabatin Richárd – Hegedűs Márk, Bukovics András, Fejős Áron – Tóth Zoltán. 
2. félidő: Helesfay Donát – Sági Milán, Demeter Zsombor, Füredi Szabolcs, Bor Dávid (Németh Márk, 56.) – Bachesz Edvin, Rabatin Richárd (Ócsai Mátyás, 76.) – Vas Bence, Hegedüs Márk (Szalánszki Gergő, 67.), Fejős Áron (Morvai Áron, 67.) – Tóth Zoltán (Wirdt Dániel, 56.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Kihagyott ziccerek bajnoksága

Januárban már megmérkőzött egymással a két csapat, akkor Újmecsekalján 2-1-es vendégsiker született.  A pécsi gólt Szabó Máté szerezte büntetőből, aki azóta már Kazincbarcikára igazolt. A horvát másodosztályban szereplő gárdához most a visszavágás reményében engedtük ela  fiúkat. Mivel blogszerzőink ezúttal nem utaztak el a mérkőzésre, csak a pmfc.hu oldlaon megjelent tudósításból szemezgethettünk.

Bár fél év elteltével már osztálykülönbség is van a két csapat között (nem is beszélve a horvát és a magyar futball között elterülő alföldnyi differenciáról), mégis azt reméltük, hogy csapatunk besöpri a győzelmet a vendégjáték során. Elvégre "gólérzékeny támadó", "támadószellemű középpályás", "gólerős támadó" és "sokoldalú középpályás" is érekezett, akiktől mind látványos akciókat, sőt, gólokat várunk.

A tudósítás szerint a PMFC birtokolta többet a labdát, és formálta a maga képére a játékot, egy hibát kihasználva a hazaiak szereztek vezetést. A vezető gólt Vanja Pelko szerezte a 14. percben, majd alig negyed óra múltán a dallamos nevű Marion Roos-Trujillo növelte kettőra az előnyt. Sajnos, nem voltunk ott a találkozón, hogy megértsük, miként vezethet két dugóval az ellenfél, ha a játékot a magunk képére formáltuk. Reméljük, a mi képünk nem a vereség. A leírtak szerint Bukovics és Hegedűs előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de nemhogy nem szépítettünk, hanem újabb gólt szerzett a hazi csapat. A gólszerző ismét Roos-Trujillo volt a 39. percben.

Ahogy az utóbbi években a nyári edzőmérkőzéseken megszoktuk, teljes sorcserével folytattuk a mérkőzést. A magunk részéről nem értjük, hogy egy héttel a bajnoki rajt előtt miért nem kap teljes meccsnyi terhelést a csapat, de Aczél mester nyilván felkészültebb edző nálunk. Mi csak arra emlékszünk, hogy Garami mester még az előkészületi találkozókon is csak négyet-ötöt, vagy még ennyit sem cserélt, mégis bírták erővel a fiúk. Vagy éppen ezért. Persze, azok más idők voltak, pl. NB I-ben játszott a csapat...

A klubhonlap  beszámolója szerint a második félidő három Vas Bence-kísérlettel indult, ám egyikből sem lett gól. Ha hihetünk a riportnak, ez eddig már öt elpuskázott lehetőséget jelent csak ezen a mérkőzésen. Szólni szeretnénk, hogy nem a kihagyott ziccerek bajnokságára nevezett a csapat, azt nem szeretnénk megnyerni.

Szerencsére Tóth Zoltán szépített az ötvenegyedik percben. megszerezve második gólját piros-feketében. Sajnos, a beszámoló újabb kihagyott helyzetekkel folytatódott, nem is pontosítva a körülményeket, így csak abban lehetünk biztosak, hogy a a góllövés tudománya így, egy héttel a bajnokság indulása előtt továbbra is hiánycikk a Stadion utcában. Csak nehogy igazunk legyen. 

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése