2024. július 13., szombat

2024. július 13. Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0)

Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0)

2024. július 13. Kaposvár, Rákóczi-stadion, edzőmérkőzés. 100 néző.

Gólszerző: Görög (a 44. percben).
Sárga lap: Szederkényi (a 40. percben).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler a szünetben) – Szederkényi (Pintér M., a 63. percben), Szűcs, Hadaró – N. Mazzonetto, Horváth B. (A. Mazzonetto, a 63. percben), Balla (Szabó M., a 63. percben) Balogh Á. (Balázs B., a 75. percben), Pusztai – Görög (Pressing, a 75. percben), Babinszky (Mayer M., a 75.percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

PMFC: Helesfay Donát (Varasdi Dániel, 46.) – Sági Milán (Varga Botond, 81.), Sághy Félix (Tullner Péter, 46.), Németh Márk (Füredi Szabolcs, 68.), Bor Dávid – Rabatin Richárd (Ócsai Mátyás, 68.), Demeter Zsombor (Bachesz Edvin, 46.) – Vas Bence (Bukovics András, 59.), Morvai Áron (Szalánszki Gergő, 68.), Fejős Áron (Tóth Zoltán, 46.) – Wirth Dániel (Orbán Kolos, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Meccs a hőségben

Árnyékkeresésről csak a lelátókon lehetett szó, a pályán éppen azon igyekeztek, hogy kilépjenek a tavalyi árnyékból. Hiába hozták egy órával előbbre a kezdést, így sem úsztuk meg a hőséget. De mikor legyen negyven fok közeli hőmérséklet, ha nem július közepén.

A kánikula ellenére szép iramot diktáltak a csapatok, s bár a szövetség még nem tette közzé az NB III. csoportbeosztásait, úgy tűnt, a közvetlen rivális elleni mérkőzés kiváló felmérő lehet. Előbb a vendégek kerültek helyzetbe Wirth és vas Bence révén, majd a félidő derekától fokozatosan átvették az iránítást a hazaiak. Helesfay jól irányította a védelmet, de az első félidő utolsó percében mattolták őt a hazaiak, amikor Görög Gergő mintegy 12 méterről épp a pécsi kapus mellett pörgetett a kapuba (1-0).

A második félidőben mindkét csapat sokat cserélt. Bukovics és Bor is próbálkozott az egyenlítéssel, de Mikler jól állta a sarat. Bár sárról szó sem lehetett ebben a szárazságban, ivószünet és négyszer volt a meccsen. Reméljük, senki nem ivott előre a medve bőrére.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Székely Tibor: – Összességében elégedett vagyok, annak tükrében, hogy alapemberek távoztak, vagy sérültek le a tavaszi csapatunkból, és egy, az előző idényben még NB II.-es együttessel vettük fel a versenyt. Azt tudni kell, hogy a felkészülés azon időszakában vagyunk, amikor a legnagyobb terhelést kapják a játékosok, így még inkább tetszett, hogy ilyen iramot tudtunk diktálni. Más szerkezetben játszottunk, mint tavasszal, részben kényszerből, de szeretem a rugalmas szerkezeteket, nem ragadunk le egy sémánál. Tetszett az, hogy más pozíciókban is be tudtam vetni a fiúkat, mint tavasszal, büszke vagyok, hogy ilyen csapatom van. A keretünk és a szerkezet sem végleges még, de hangsúlyozom, az eredmény abszolút másodlagos volt ezúttal, viszont a sikernek örülök. (rakoczifc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése