2024. július 10., szerda

2024. július 10. Pécsi MFC - PTE-PEAC 5-1 (2-0)

Pécsi MFC - PTE-PEAC 5-1 (2-0)
Tóth Zoltán, a friss igazolás
(fotó: pmfc.hu)
2024. július 10. Pécs-Kovácstelep, Dárdai-edzőközpont. Edzőmérkőzés, 350 néző.

Gólszerzők: Tóth Zoltán (36.), Fejős Áron (44.), Orbán Kolos (54.), Halácsi Mirkó (65., 82.), ill. Németh Máté (75.)

PMFC 1. félidő: Varasdi Dániel – Sági Milán, Tullner Péter, Németh Márk, Bor Dávid – Rabatin Richárd, Bachesz Edvin – Bukovics András, Morvai Áron, Fejős Áron – Tóth Zoltán.
PMFC 2. félidő: Helesfay Donát (Kilvinger Levente, 68.) – Varga Botond, Molnár Bence, Nagy Nándor, Kapronczay Gergely – Bachesz Edvin (Jásper Botond, 73.), Sághy Félix – Vas Bence, Halácsi Mirkó, Ócsai Mátyás – Orbán Kolos. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

PEAC 1. félidő: Meggyes Attila – Than Olivér, Kaszás Gergő, Encz Marcell, Nagy Jeromos – Győri Bence, Archie Hawkins – Kiss Máté, Lengyel Szabolcs, Leidl Ákos – Major Péter. 
PEAC 2. félidő: Varga Sebestyén – Győri Bence, Kaszás Gergő, Czimerman Gergő, Leidl Ákos – Schuszter Robin, Németh Máté, Országh Balázs, Egri Bendegúz – Fehér Bence, Horváth Marcell Boldizsár. Vezetőedző: Egri Krisztián.

Nyolc esztendő után

Igen. nyolc esztendő után csapott össze újra a két pécsi csapat. Legutóbb a megyebajnokságban állt fel egymással szembe a két egylet tizenegye, akkor a PMFC megnyerte a küzdelemsorozatot, s feljutott az NB III-ba. Azóta ezt a tettet az egyetemi csapat is végrehajtotta, míg a Munkás az NB II-t is megjárta. A 2015/16-os pontvadászatban kettős PMFC-siker született: ősszel tizenegy, tavasszal "csak" négy gólt lőtt a piros-fekete csapat. Ugyanennyivel most is elégedettek lettünk volna.

Maga a meccs nem hozott körömrágós izgalmakat. Gyorsan kiderült, melyik csapat a jobb - azt azért nem írjuk, melyik volt tavaly NB II-es, mert az idei névsor csak nyomokban emlékeztet a tavalyira. Az egyszeri szurkoló megannyi új nevet kénytelen megjegyezni, mint például a gólszerzőink: Tóth Zoltán, Fejős Áron, vagy Halácsi Mirkó nevét. Orbán Kolos is bevette az ellen kapuját, de őt azért már ismerjük. Tóth a hírek szerint alá is írta már a szerződését.

Mindenesetre bizakodásra ad okot, hogy egy azonos bajnoki osztályban szereplő ellenfél ellen uralni tudta a játékot a Pamacs, s nem csak helyzetekig jutott el, hanem értékesítette is azokat. S az is elégedettségre adhat okot, hogy egy serdülőkorú játékost is bevethetett Aczél mester, a harmadik kapus, Kilvinger Levente személyében.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése