2024. július 6., szombat

2024. július 6. Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 6-1 (4-0)

Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 6-1 (4-0)
Aczél Zoltán vezetőedző
(fotó: pmfc.hu)
2024. július 6. Szentlőrinc, edzőmérkőzés. 350 néző.

Vezette: Zierkelbach (Georgiou, Bizderi).
Gólszerzők: Helesh (5.), Tóth-Gábor (9., 16., 26.), Kiss K. (75.), Novák (77.), ill. Sághy (82.)

Szentlőrinc: Gyurján Márton – Pallag Noel, Keresztes Bence, Tamás László, Stifter Patrik – Medgyesi Márk, Hleba Tamás, Kesztyűs Máté – Nagy Richárd, Tóth-Gábor Kristóf, Heles Yaroslav. Csereként beállt: Király Marcell, Kiss Krisztián, Balogh Benító, Varjas László, Farkas Bence, Csörgő Raul, Kwadwo Asante, Novák Zsombor, Héninger Bendegúz, Németh Márk, Sebestyén Bálint, Molnár Benedek. Vezetőedző: Waltner Róbert.

PMFC 1. félidő: Helesfay Donát – Sági Milán, Miklós Péter, Dávid Zoltán, Svedyuk Alex – Bachesz Edvin, Szűcs Kristóf – Vas Bence, Bukovics András, Hegedűs Márk – Tóth Zoltán. PMFC 2. félidő: Varasdi Dániel – Vas Balázs, Sághy Félix, Molnár Áron, Hegedűs Márk – Bartha Botond, Kálmi Belián – Ócsai Mátyás, Halácsi Mirkó, Morvai Áron – Orbán Kolos. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Új név: PMFC-maradék

A Szentlőrincet meg szoktuk verni, ugye? Meg, igen! - hallottunk egy párbeszédet apa és fia között, s mi is abban reménykedtünk, hogy az őj trénerrel, Aczél Zoltánnal együtt egy eredményesebb időszak is érkezik. 

Ha érkezik is, egyelőre még várat magára. A szentlőrinci vasutascsapat mai utódai úgy vágtattak át a pécsieken, mint az InterCity a bükkösdi állomáson. Volt már ilyen. A kevés lőrinci győzelmek egyike 2006. februárjában született, az akkor az Ormánság Takarékszövetkezet által patronált csapat 6-1-re döngölte a földbe az összeszokatlan pécsi vegyescsapatot. 

Eredményre most is megegyezett a vége, a kép azonban csúnyább. Most sem vegyescsapat nincs, de még első keret sem. Amolyan PMFC-maradék lépett pályára, azokból összetákolva a tizenegyet, akik Újmecsekalján maradtak. 

Igazából nem is az bosszantott minket leginkább, hogy alig-alig ismertünk fel valakit a pécsi oldalon. Sokkal inkább csóváltuk a fejünket Tóth-Gábor Kristóf lendületes játékán. Blogunk szerkesztősége azon szurkolók közé tartozik, aki nem engedte volna el TGK-t. Igaz, a második pécsi évében boruzasztó gyengén teljesített, de emlékszünk az első bajnoki szezonjára is, amikor 13 gólt szerzett az NB II-ben. Úgy véltük, hogy Aczél Zoltán kezei alatt újra az első évét idézhetné. Nem így lett, s most egy házzal arrébb szórja a majd a gólokat. Most éppen hármat a pécsi kapuba. 

Örömmel fedeztük fel a pécsi csapatban újra Hegedűs Márkot és Sági Milánt, mindketten tagjau voltak az NB III-as bajnokcsapatunknak. Az is pozitív, hogy a két kapus Pécsett maradt, de rajtuk kívül gyakorlatilag mindenki távozott, rá sem ismerni a tavalyi csapatra.

Említsük meg Sághy Félixet, aki a találkozó hajrájában egy fejessel szépített, megszerezve a PMFC első nyári gólját. Természetesen a védőnek ez volt az első találata a Munkás-mezben.

Lesz munkája Aczél Zoltánnak. Sem összeszokottságról nem beszélhetünk, és mintha a fizikummal is lennének bajok. Túl közel van a bajnoki rajt ahhoz, hogy erőnlétileg és taktikailag is rendben legyen ez a csapat az első fordulóra.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése