2023. november 12., vasárnap

2023. november 12. Soroksár SC - Pécsi MFC 0-0

Soroksár SC - Pécsi MFC 0-0
2023. november 12. Budapest, Szamosi M. Sporttelep, NB II., 15. forduló. 300 néző.

VezetteLovas László (Csatári Tibor, Máyer Gábor - Szigetvári Márk). 
Sárga lap: Króner 85' illetve Rácz 23', Gera 86'.

Soroksár: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Pintér D. – Vass Á., Katona M. – Gálfi (Köböl K., a szünetben), Sipos Z. (Dobos Á., a szünetben), Hajdú R (Dragóner F., 75.). – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Pejovics, Hadaró – Krausz, Terbe (Gera Zalán, 75.) – Bukovics (Bachesz, 75.), Gyurkits, Harsányi I. (Hudák M., 60.) – Tóth-Gábor (Szabó M., 60.). Megbízott edző: Németh Zsolt.

Bosszankodós null-null

A közösségi médiában az egyik hozzászólásban olvastuk: a fű zöld, az ég kék, a PMFC null-null. S milyen igaza van, ebben a bajnokságban hetedik alkalommal játszott gólnélküli döntetlen a csapat. Már unalmas leírni a panelt: míg a védelemmel minden rendben van, addig, bizony a támadójáték igen vérszegény. Mondhatni, impotens.

Ezúttal Tóth-Gábort nevezte a kezdő csapatba a szakvezető, s reméltük azért, mert esetleg visszatérni látszik a jó formája. Igaza volt szotyolatársamnak, hogy majdnem mindegy, ki játszik ékként: sem Gera, sem TGK, sem Hudák nem oldotta meg a feladatot.

Az első eseményig a huszonkettedik percig kellett várni, amikor Bukovics lőhetett kapura, ám próbálkozása elakadt a védőkben. Legalább pécsi helyzet volt, ami elengedhetetlen a gólhoz. A válaszig két percet kellett várni, ekkor Lovrencsics fejelt öt méterről a pécsi kapu mellé.

Megélénkülni látszott a mérkőzés. Előbb Pejovics lövését fogta meg a hazai kapus, majd Sipos próbálkozott a másik oldalon - a labda centikkel tévesztett csak célt. A félidő hajrájában is ugyanő próbálkozott, ekkor azonban Helesfay nyújtózkodására volt szükség, hogy gól nélkül menjenek szünetre a csapatok.

A szünetben a hazaiak összeállítását böngésztük át, ahol felfedeztük Króner Martint, aki korábban 53 NB II-es mérkőzésen erősítette a PMFC-t.

A második játékrészben jó ideig csak a cserék jelentettek eseményt, egészen a hatvanharmadik percig, amikor éppen Króner veszélyeztette a pécsi kaput. A fejese szerencsére mellé szállt. Ezt a próbálkozást a 71. percben válaszoltuk meg, amikor a csereként beállt Szabó próbálkozott meg egy távoli lövéssel, sajnos az eredményt nem változtatta meg. Három perccel később Gyurkits végezhetett el egy szabadrúgást, a labda azonban csúnyán fölé szállt. Talán, ha rögbikapukra játszanánk.

A meccs legnagyobb helyzetét a 81. perc hozta, amikor Lovrencsics fejesét Pejovics a gólvonalon állva piszkálta ki a kapu torkából. A hajrá egyértelműen a hazai csapaté volt, s még a ráadás perceiben is adódott egy lehetősége: Lovrencsics fejelte le a labdát Dragónernek, s fogalmunk sincs hogyan, de Helesfay megőrizte kapuját a góltól.

Mondjuk ki, hogy nem rágtuk le a körmünket a tövéig. A kanapén ülve és az internetes közvetítést követve bőséggel jutott időnk anekdotázni, statisztikai oldalakat böngészni. Tény és való, feljegyezhettünk néhány pécsi helyzetet, ám igazi veszély egyikben sem volt. Nagyon-nagyon hiányzik a gól, az átütő erő a csapatból.

Ejh, ha ez a csapat a remek védelem mellé kapna egy vagy két vérbeli támadót! Abba viszont belegondolni is rossz, mi lesz, ha nem kap.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (pmfc.tv nyomán):
Lipcsei Péter: Az első félidőben mindkét csapat gyenge teljesítményt nyújtott. Az első félidőben nem találtuk a felállt védelem ellenszerét, a második játékrészben azonban megnyerhettük volna a mérkőzést.
Németh Zsolt: Igazságos a döntetlen, elég gyenge színvonalú mérkőzés volt. Kevés lehetőség adódott mindkét kapu előtt. Azt mondják, idegenben nem rossz eredmény ez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése