2024. július 8., hétfő

Spílerek: Króner Martin - 1993. 07. 08.

Króner Martin
(forrás: pmfc.hu)
Króner Martin  

Született: 1993. 07. 08.
Posztja: hátvéd.
Mérkőzéseinek száma: 72.
Góljainak száma: 1.

Érkezett: Budafoki MTE (2020. július).

A másodosztályba feljutott csapat védelmét erősítendő érkezett a fővárosi születésű spíler a PMFC-hez. Mondhatni, rögtön alapember lett, hiszen az őszi szezont a kezdőcsapat tagjaként játszotta végig, stabil pontja volt a mecseki reteszként emlegetett védelemnek. Pécsre igazolásakor úgy fogalmazott a klubhonlapnak, hogy minél előbb szeretnének végezni a bajnokságban, s a 2021. nyarán megünnepelt bajnoki negyedik helyezéssel ezt az ígéretet teljesítettnek vehetjük.

Egy évvel később már kevesebb sikerélmény jutott a védőnek. Nemcsak azért, mert a csapat a csalódást jelentő 11. helyen fejezte be a pontvadászatot, hanem azért is, mert a védő hosszú heteket hagyott ki sérülései miatt. Bokasérülés miatt az őszi szezon második felét és majdnem a teljes alapozó időszakot kihagyni kényszerült, majd amikor végre játékra jelentkezett, újra a maródiak listájára került. 

Míg az első, Pécsett töltött bajnoki évben 34, addig a másodikban csak 23 tétmérkőzésen léphetett pályára. Némi öröm az ürömben, hogy ebben a szezonban szerezte egyetlen gólját piros-feketében: 2021. októberében a Szolnok ellen fejjel szerzett három pontot érő gólt. 

2022. nyarán alaposan átalakult a PMFC kerete, s a nagytakarításnak Króner is áldozatául esett, s elhagyta a Stadion utcát.

Távozott: Soroksár SC (2022. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2020. július 8. BFC Siófok - Pécsi MFC 2-2 - Siófok, felkészülési minitorna.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2022. május 22. Pécsi MFC - Tiszakécskei LC 1-1 (1-0) - NB II.

Króner Martin statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 53 mérkőzés, 1 gól.
Magyar Kupa: 4 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 13 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 72 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 1 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése