2023. szeptember 16., szombat

2023. szeptember 16. Pécsi MFC - Újpest FC 1-3 (1-2)

Pécsi MFC - Újpest FC 1-3 (1-2)
A Magyar Kupa

2023. szeptember 16. Pécs, PMFC-stadion. Magyar Kupa, 3. forduló a 32 közé jutásért. 5.500 néző.

Vezette: Dr. Csonka Bence (Tóth II Vencel, Bornemissza Norbert - Szommer Attila).
Góllövő: Ambrose (0–1) az 5., Fehér Cs. (0–2) a 31., Szabó M. (11-esből – 1–2) a 38., Onovo (1–3) az 52. percben.
Sárga lap: Weitner (kispad) 12' Krausz 74' illetve Kiss T. 7'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Szeles (Takács Zs., 58.), Rácz L. (Majnovics, 58.), Pejovics – Gyurkits (Vas B., 69.), Terbe, Krausz R., Harsányi I. (Hudák, 58.) – Gera Z. (Tóth-Gábor, 81.), Szabó M. Vezetőedző: Weitner Ádám.

ÚFC: Banai – L. R. Kastrati, Andzulasz, Fehér Cs., Pauljevics – Onovo, Tajti M. (Radosevics, 89.) – Kiss T. (Csoboth K., a szünetben), Ljujics (Simon K., 60.), Ganea (Mack, 60.) – Ambrose (Jürgens, 76.).
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Rövid volt az idei kupakaland

Már a sorsoláskor felszisszentünk. Egy Pécs-Újpest meccs mindig rangadó, de most, hogy már időtlen idők óta nem mérte össze az erejét a két csapat. S persze az osztálykülönbség mellett a minőségi differencia sem elhanyagolható. Csoboth, Kiss Tamás, Tajti Mátyás magyar szinten jó képességű spílerek, míg nálunk csak egy formán kívüli csatársort tudunk felmutatni.

A realitás nem azt mondatta velünk, hogy a pécsiek lennének a párharc esélyesei, de szurkolóként mindig bizakodunk. S a szurkolók most tényleg ott voltak a lelátón, a hivatalos tudósítások szerint 5.500 néző zúgása, moraja töltötte meg az arénát.

Sajnos, a továbbjutás kérdése hamar eldőlt. Ambrose már az ötödik percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, amikor Kiss Tamás beadását öt méterről helyezte a pécsi kapuba. (0-1) Bár őszintén reméltük, hogy az 5.500 torokból érkező buzdítás megsegíti majd a pécsi támadókat.

A mieink harcoltak, igyekeztek kombinatívan játszani. Meg kell jegyezzük, örvendetesnek tartjuk, hogy a kupameccsre is a lehető legjobb összeállításban küldte a pályára csapatát Weitner mester. Így van, így is kell, ez adja meg a kupa rangját, s tiszteletét.

Sajnos, hiába a pécsi igyekezet, gólt a vendégek értek el. A 31. percben Tajti szögletét Fehér Csanád fejjel továbbította a kapuba (0-2). Eldőlt.

Eldőlt, de örömünkre, a mieink nem adták fel a meccset. Az igyekezetnek meg is lett az eredménye. A Pejoviccsal szemben elkövetett szabálytalanság tizenegyest ért, s a büntetőt Szabó Máté értékesítette (1-2).

A szünetben az ellenfél pécsi vonatkozásait néztük át. A Dózsa-időkben rengeteg pécsi spíler került Újpestre, még a kilencvenes évek elején is a előszeretettel táplálkozott a pesti csapat a PMSC-ből: Jenei, Lovász, Turi, Tomka, Bérczy és Fehér Csaba mellett a mester, Garami József is a Megyeri útra költözött. Még Kovács Zoltán, Kokó is a pécsi kölcsönjátékát követően öltözött lila-fehérbe.

Ennyit a múltról. A jelenlegi újpesti csapatban Pauljevics a PMFC-ben lett NB I-es játékos, Csoboth Kevin pécsi gyökereit pedig nem kell bemutatnunk.

A folytatásban épp az imént említett Csoboth Kevin villanása kellett az újabb újpesti gólhoz. Beadásából Onovo továbbított a pécsi kapuba az 52. percben (1-3). Ezzel végleg szertefoszlottak a pécsi remények.

A folytatásban még Svedyuk szólóját tapsolta meg a hazai publikum, de ezt leszámítva a csak a  cseréket jegyezhettük fel a jegyzeteinkbe. 

A vereség ellenére nem okoztak csalódást a pécsiek. Talán, ha egy évvel korábban találkozunk az Újpesttel, több esélyünk lett volna. Akkoriban az NB I-es tabella utolsó helyein tanyázott a lila-fehér csapat, ám amióta Nebojsa Vignjevics mester visszatért a Megyeri útra, egészen jó nézni a csapat játékát. Nem véletlen, hogy alig egy év elteltével - ha csak néhány órára - de a bajnoki táblázat első helyén is álltak. 

Szép volt, fiúk!

Mestermérleg (NS Online):
Weitner Ádám: – Próbáltunk felvállalni a nyílt játékot, a vendégek harmadik gólja demoralizáló volt.
Nebojsa Vignjevics: – Gyorsan megszereztük az első gólt, utána kicsit kiengedtünk, de a második félidő tökéletesen kezdődött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése