2023. május 14., vasárnap

2023. május 14. Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 1-2 (1-2)

Gera gólt lőtt és az elemekkel is megküzdött
(fotó: NS Online)
Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 1-2 (1-2)
2023. május 14. Szentlőrinc, NB II., 37. forduló. 450 néző.

Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Kulman Tamás - Katona Balázs).
Góllövők: Grumics (1–0) a 3., Tóth-Gábor (1–1) a 7., Gera Z. (1–2) a 22. percben.
Kiállítva: Prokop a 67., Katona L. a 90+2. percben.
Sárga lap: Kesztyűs M. 42', Grumics 44', Múcska 47', Tamás L. 59' ill. Terbe 1', Gera 12', Stanisic (kispad) 59', Helesfay 82', Takács Zs. 89'.

SZENTLŐRINC: Prokop – Török K. (Lénárt, a szünetben), Keresztes B., Tamás L., Erdélyi B. (Nagy Zs., 76.) – Havas, Kesztyűs M. (Novák Zs., a szünetben) – Pintér Á. (Rétyi, 56.), Múcska (Rátkai - kapus, 71.), László D. – Grumics. Megbízott edző: Pichler Gábor.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Krausz, Katona L., Majnovics – Terbe, Kesztyűs B. – Gera Z., Kocsis B., Szabó M. (Takács Zs., 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Két kiállítás, három gól, pécsi győzelem

Mostohák voltak a körülmények Szentlőrincen játékoshoz és szurkolóhoz is, hiszen szakadt az eső a mérkőzés nagy részében, így a hőmérséklet is leesett, a pályán azonban forrtak az indulatok, és remek mérkőzés bontakozott ki.

Már a harmadik percben felugorhattak a helyükről a hazai rajongók, a vizes talaj megtréfálta Grumics lövésénél Helesfayt is, s Majnovics csak a gólvonalon túl érte el becsúszva a labdát, s akkor is csak még mélyebbre sodorta. (1-0) Ezt követően mégis a vendégtábor kezdett óriási szurkolásba, s ez ki is fizetődött. Nem tartott ugyanis sokáig a lőrinciek öröme, hiszen a bizonytalanul járó labda a hazaiak eszén is túljárt. Egy szöglet után Gera előtt állt meg egy tócsában a labda, a támadó pedig lőtt is, ugyan egy védő ebbe a próbálkozásba még beleért, de Tóth-Gábornak már nem volt nehéz dolga, három méterről a kapuba gurított (1-1).

Folytatódott az adok-kapok, hol Helesfay reflexeit tesztelték, hol Prokopét. Arra azonban nem számíthatott a lőrinci hálóőr, hogy Gera tizenhatos sarkáról eleresztett löketébe Keresztes pont úgy ér bele, hogy a bal felsőbe hullik a labda. (1-2)

Nem sokkal később növelhette volna előnyét a Pécs, Tóth-Gábor hasonló helyzetből eleresztett lövésénél Keresztes úgy fejelt bele a labdába, hogy épp a balra vetődő Prokop jobb oldalára érkezett a labda, ám a kapus valahogy fel tudta még kapni úgy a kezét, hogy hárítson. A legnagyobb felhördülést mégis az okozta az első félidőben, amikor a vízben megálló labdára rávetődő Helesfayba beleszállt Grumics, s a felállás után a kapus eldőlt, mint egy darab fa.

A második félidőben nem csitultak az indulatok, egy belépő után Prokopot ki is állította a játékvezető. Gera pedig lezárhatta volna a meccset, de lövése megállt a pocsolyában. Végül Katona is összehozott egy második sárgát, ezzel egy pirosat is a hosszabbításban. (NS Online)

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Pichler Gábor: – Szakmai szempontból nyugodtan nevezhetem értékelhetetlennek a látottakat: inkább volt vízi csata, mint futball. Küzdünk tovább, amíg tudunk.
Weitner Ádám: – Amikor megtudtam, hogy ezt a mérkőzést megrendezik, valami hasonlóra számítottam. Ami örömteli: a kapott gól után is volt tartása a csapatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése