2023. május 8., hétfő

2023. május 8. Pécsi MFC - MTK Budapest 0-0

Pécsi MFC - MTK Budapest FC 0-0
2023. május 8. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 36. forduló. 800 néző.

Vezette: Káprály Mihály (Rózsa Dávid, Ring Kevin - Farkas Tibor).
Sárga lap: Rácz L. 87' illetve Vadnai 70', Palincsár 82'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Katona L., Majnovics – Terbe, Krausz, Kesztyűs B. – Bukovics (Kocsis B., a szünetben), Gera Z., Szabó M. (Harsányi, 80.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

MTK: Rácz G. – Varju, Szépe, Bobál D., Vadnai – Kata (Kocsis G., 84.), Thiam, Horváth A. – Spalek (Palincsár, a szünetben), Németh K. (Futács, 88.), Kovács M. (Miknyóczki, 72.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Újabb iksz

Az NS Online azt írta a mérkőzés tudósításában, hogy nem ezzel a találkozóval fogják reklámozni az NB II-t. Mélyen egyetértünk a megállapítással, mert amit az elmúlt hetekben többször is leírtunk, most is megtehetjük: nem rágtuk le a körmünket izgalmunkban. Az MTK nem hajtotta meg a meccset, valószínűleg úgy voltak vele a fővárosiak, hogy a biztos feljutáshoz szükséges két pontot három meccsen akkor is összeszedik, ha semmit sem tesznek érte. Egyet Pécsről elvittek, még egyre van szükségük a Kazincbarcika és a Gyirmót ellen. Vagy az Ajka pontvesztésére. 

De milyen játékot mutattak a mieink a túl sok elképzelést nem mutató pesti csapat ellen? A PMFC tartotta, járatta a labdát, merthogy volt erre bőven terület. A fővárosiak pedig közelről nézték mindezt, de arra azért ügyeltek, hogy nehogy bármi rés támadjon a védekezésükön. Nem is volt. Így hiába mutatta az M4 Sport kamerája többet a vendégek térfelét, számottevő helyzet nem alakult ki a kapujuk előtt. 

De legalább feljegyezhettünk néhány pécsi helyzetet:

A 28. percben Terbe lövését védte a kék-fehérek kapusa, majd két perccel később Gera kerülhetett volna ziccerbe, ha nem mentett volna egy vendég védő. Újabb két perccel később pedig Szabó Máté próbálkozását hárított Rácz kapus. 

Ha nem is láttunk elsöprő rohamokat, ha nem is forgácsolták szét a kapufát a hazai bombák, azért a gól és a győzelem lehetősége nem volt valótlan illúzió a teljesen enervált MTK ellen.

A második félidő elején újabb pécsi lehetőségeket jegyeztünk fel: előbb Terbe, majd Szabó került ígéretes helyzetbe, de próbálkozásuk nem hozott gólt. Aktívabb, agilisabb volt a PMFC, fölénye meddőnek bizonyult. Gólt nem sikerült szerezni.

Az MTK halványságát pedig jól mutatja, hogy a korábbi válogatott Németh Krisztiánt akkor vettük csak észre, amikor a 88. percben lecserélték. 

Hát, tessék. És ez a csapat megy vissza az NB I-be.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (pmfc.hu):

Weitner Ádám: Két szervezett csapat mérkőzését láthattuk. Mindkét együttes stabilan védekezett. Szerintem egy kicsivel több helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünknél, ugyanakkor sajnálom, hogy ezekből nem tudtunk gólt szerezni. Abban kell fejlődnünk, hogy hatékonyabb legyen a támadójátékunk.

Horváth Dávid: Nem volt közönségszórakoztató a mérkőzés. A hazai csapat nagyon szervezetten és masszívan játszott, miként teszik ezt az egész évben. A részükről nem voltak meg a támadózónában azok a villanások, amelyek szükségesek lettek volna védelmi vonal áttöréséhez. Ennek is tudható be, hogy kevés helyzetet alakítottunk ki. Ennek ellenére megfelelő volt a kockázatvállalásunk, nem akartunk belemenni egy adok-kapokba. Jól tudtuk, hogy elegendő az egy pont is a feljutáshoz, aminek rendkívül örülünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése