2023. április 9., vasárnap

2023. április 9. Soroksár SC - Pécsi MFC 2-0 (0-0)

Soroksár SC - Pécsi MFC 2-0 (0-0)
2023. április 9. Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep. NB II., 30. forduló. 350 néző.

A lényeg a képen
(fotó: NS Online)
Vezette: Csonka Bence (Kovács Gábor, Vörös Dániel - Molnár Attila). 
Góllövők: Halmai Á. (1–0) az 54., Halmai Á. (2–0) a 62. percben.
Sárga lap: Valencsik 29', Kovács M. 83' Ternován 91' illetve Katona L. 12', Gera 34', Harsányi 63'.
Kiállítva: Valencsik a 63. percben.

SSC: Kovács M. – Nagy O., Kékesi, Valencsik, Vincze Á. – Varga S. (Redzic, a szünetben), Vass Á. (Németh E., 61.) – Halmai Á. (Erdélyi L., 90.), Hudák M., Köböl (Króner, 65.) – Lovrencsics B. (Ternován, 90.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

PMFC: Helesfay – Major S., Takács Zs., Pejovics, Katona L. – Krausz, Terbe (Kártik, 68.), Kocsis B. – Gera Z., Tóth-Gábor (Szabó M., 58.), Harsányi I. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Mélyponton

Továbbra sem megy a PMFC-nek. A tavaszi szezon vesszőfutása Budapesten tovább folytatódott, s a csapat sikerélmény nélkül távozott a fővárosból. Pedig jó fél órát emberelőnyben is játszott.

Az első félidő elején Helesfay nevét kétszer jegyezhettük föl: a első percekben egy Lovrencsicset kereső beadás melegítette be a pécsi kapust, majd újabb tíz perc múltán valódi bravúrt mutatott be Hudák fejesénél.

Az első negyed órában, majd azt követően is a fővárosi csapat tűnt aktívabbnak. Lipcsei Péter agilisan játszott, míg a mieink görcsösen. A pécsiek fejében rettegés ül, a hibától való rettegés. Így nem mernek kockázatot vállalni, ami kiszámíthatóvá teszi a döntésüket, sablonossá és könnyen hatástalaníthatóvá a játékot. 

El is telt fél óra, mire pécsi próbálkozásnak tapsolhattunk. A 32. percben Gera lövése megpattant egy védőn, és szögletrúgás következet. Abból azonban semmi sem lett. Harsányi is próbálkozott: cselsorozata után nem került helyzetbe, majd amikor igen, akkor lövés közben a saját lábát találta el. Van-e még ennél is lejjebb? 

A szünetben arról beszélgettünk a hazai szurkolókkal, hogy a PMFC-nek ki kellett volna használnia a válogatott meccsek által kínálkozó szünetet, s legalább egy edzőmérkőzést játszani alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben, amelyen gyakorolhatja a góllövést és visszatérhet a megcsappant önbizalom. A pécsi csapat nem így tett, s most a bajnoki találkozókon kell visszanyerni az őszi lendületet.

A második félidőben... nos... a hazai csapat szerzett két gólt, elszenvedett egy kiállítást, mire a mieink gólhelyzetbe kerültek. És nem, nem akarjuk bántani a pécsi fiúkat, ezek tények. Önmagukért beszélő tények. Nálunk jobban talán senki sem szeretné, hogy kilábaljanak a hullámvölgyből.

Halmai két pompás góllal döntötte el a mérkőzést. Az 54. percben Lovrencsics gyönyörű, sarkazós passzal tette a labdát a középpályás elé, amelyből az első gól esett. A 62. percben pedig fejjel vette be Helesfay kapuját. (2-0) Eldőlt.

Pécsi helyzetre egészen a hetvenötödik percig kellett várni. Ekkor Katona lőtte telibe a kapufát, a kipattanót pedig Major puskázta el. Nem sikerült a szépítés, ahogy elmaradt a 81. és a 83. percben is. Mindkétszer Gera lőhetett szabadrúgást. Az elsőt Kovács védte, míg másodjára csúnyán fölé lőtt.

Felírtunk még néhány cserét és sárga lapos figyelmeztetést, majd a játékvezető lefújta a találkozót.

Mélypont? Reméljük, hogy ez a meccs volt az. és szerdán a Tiszakécske ellen három pontot szerez a csapat.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Lipcsei Péter: – Igazából az első félidő nem nagyon tetszett, de mindenképpen azon voltunk, hogy legyőzzük a nagyon jó pécsi csapatot. Dicséret illeti a fiúkat azért a küzdőszellemért, amit a mai mérkőzésen, de különösen a kiállítást követően, mutattak. Kár volt Valencsik buta kiállításáért. Örülök, hogy kapott gól nélkül sikerült lehoznunk a mérkőzést.
Weitner Ádám: – Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, voltak lehetőségeink, hiányoltam is a gólt. A szünetben több koncentrációt kértem a második félidőre. Sajnos gyorsan, nyolc perc alatt kaptunk két gólt, majd robotüzemmódra váltottunk, és csak mentünk előre, de keveset gondolkodtunk. Sajnálom, de ha elveszted a fonalat, vért kell izzadni, hogy vissza tudj jönni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése