2023. április 12., szerda

2023. április 12. Pécsi MFC - Tiszakécskei LC 0-1 (0-0)

Pécsi MFC - Tiszakécskei LC 0-1 (0-0)
2023. április 12. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 31. forduló. 600 néző.

Nem megy a pécsieknek
Vezette: Kovács J. Zoltán (Rózsa Dávid, Király Zsolt - Gaál Ákos).
Góllövő: Winkler 62'.
Sárga lap: Kocsis B. 91', Tóth-Gábor 94' illetve Farkas A. 31', Winkler 47', Farkas N. 92'.

PMFC: Helesfay – Takács Zs., Rácz L., Katona, Majnovics – Krausz, Terbe (Szabó M., 79.), Kesztyűs – Kocsis, Gera Zalán, Harsányi (Tóth-Gábor, 79.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Oláh M., Csáki, Farkas A. (Szekér Á., 54.), Farkas N. – Gyurján (Geiger, 17.), Kiss N., Erdei C. (Biben, 76.), Winkler (Vajda B., 76.) – Vólent (Zamostny, a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.

Tényleg túl a mélyponton?

Néhány nappal ezelőtt a Soroksártól elszenvedett vereség után azt rtuk, a csapat elérte a mélypontot. Most rosszmájúan azt írhatnánk, hogy igazunk lett, hiszen a fővárosiak kettőt, a kécskeiek csak egyet rúgtak a mieinknek. A fejlődés tehát megkérdőjelezhetetlen.

Ha a játék képét nézzük, akkor is látszik a fejlődés. Bár kikapott a csapat, sokkal több pécsi helyzetet jegyezhettünk fel. Az első félidőben biztosan tartottuk meg a labdát, a vendégek ellentámadásokig is alig jutottak. Nagy kár, hogy Harsányi, Majnovics és Terbe helyzete sem lett gólra váltva. Úgy éreztük, ha bárki eredményes tudna lenni a mieink közül, akkor megtörne a jég. 

A második félidőben egy támadóbb felfogású vendégcsapat futott ki a gyepre. S nem csak attitűdöt, hanem csatárt is cseréltek, az egykor pécsi színekben futballozó Zamostny Balázs lépett pályára. Sokkal aktívabb lettek ezután a látogatók, s ennek köszönhetően szerezték meg a vezetést is: a 62. percben Winkler szedett össze egy labdát, majd egy csellel két védőnket is gyufáért küldte. Gyönyörű csel volt, kár, hogy a mieink voltak a szenvedői. Ezt követően nem volt nehéz dolga, hogy tizenkét méterről a kapuba továbbítsa a labdát. (0-1)

Titkon reménykedtünk abban, hogy megtörik a pécsi jég, s a hátra lévő fél órában megfordítjuk az állást. Nem így lett, így a tiszakécskei csapat ellen hazai pályán továbbra is nyeretlenek vagyunk.

Mi pedig feltettük a kérdést: tényleg túl vagyunk a mélyponton?

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Weitner Ádám: – Szerettünk volna nyerni, szerintem mindent meg is tettünk ezért. Nagyon rossz passzban vagyunk, át kellene lépni az árnyékunkat.
Klausz László: – Az eredmény tükrében tetszett a mérkőzés. Most szervezetten védekeztünk, a szabadrúgásokra, szögletekre és a kontraakciókra koncentráltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése