2023. április 2., vasárnap

2023. április 2. Pécsi MFC - BFC Siófok 2-2 (0-1)

Gera: bombagól.
Pécsi MFC - BFC Siófok 2-2 (0-1)
2023. április 2. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 29. forduló. 1.100 néző.

Vezette: Pillók Ádám (Aradi József, Baghy Csaba - Berényi Tamás). 

Góllövők: Farkas( 11-es) a 16., Gera Z. az 54., Varjas a 65., Pejovics a 89. percben.
Sárga lap: Pejovic 15', Krausz 33' Rácz L. 36' Terbe 69', Kesztyűs 87' illetve Major 12', Winter 31'.
Kiállítva. Rácz L. 83'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk (Mayer J., 76.), Rácz L., Pejovics, Katona L. (Majnovics, a szünetben) – Krausz, Kesztyűs – Major S. (Terbe, a szünetben), Kocsis B., Szabó M. (Harsányi I., a szünetben), Gera Z. Vezetőedző: Weitner Ádám.

BFC Siófok: Winter – Major G., Varjas, Horváth M., Debreceni, Varga B. – Szakály A., Kerecsi – Nyitrai (Medgyesi, 90.), Hegedűs M. (Volter, 63.) – Farkas (Pataki Z., 76.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Botladozunk

Be kell látni, a tavasz nem akar megérkezni Újmecsekaljára. A téli szünetre második helyen forduló csapat mára a hatodik helyre esett vissza (a meccse előtt az ötödik helyen állt). A játék hol görcsös, hol pedig unott, így csodaszámba megy, hogy még ezer fölötti nézőszámot regisztrálnak a lelátókon. 

Tóth-Gábor Kristóf eltiltása miatt ezúttal Gera Zalán játszott ékként. Vele vagy nélküle, de győzelmi reményekkel vártuk a kezdő sípszót. Egy győzelemmel még újraéleszthetők lettek volna a dobogós remények, s ennek megfelőlen elsöprő rohamokat vártunk a mieinktől. Csalódtunk. A mieink olyan tessék-lássék módra Meglepő módon inkább a Siófokon látszott jobban a győzni akarás, s ennek megfelelően a tizenhatodik percben meg is szerezték a vezetést. Igaz, csak tizenegyesből, de ahhoz is el kell jutni a tizenhatosig. Pejovics rosszütemű becsúszása mutatott a büntetőpontra a játékvezető, a letett labdát pedig Farkas határozott erővel lőtte a kapunkba (0-1).

Amióta futballmeccsekre járunk, nem ez volt az első eset, hogy az ellenfél szerezte meg a vezetést. Ami ezeknél az eseteknél állandó az az, hogy megkettőzött akaratot, és az erőtartalékok mozgósítását várjuk a mieinktől. Újfent csalatkoznunk kellett, hiszen a mieink éppoly "lendületesen" játszottak, mint a gól előtt. Mintha még mindig 0-0 állna az eredményjelzőn. Mindezt hazai pályán. Mindezt a saját közönség előtt.

Magunk sem hinnénk, hogy negyed órán át semmit sem írtunk a jegyzetfüzetünkbe, A 29. percben azonban feljegyezhettünk egy pécsi helyzetet, amikor Krausz a siófoki ötösnél fejjel csúsztatott labdája kerülte el a kaput. S fél óra után ez volt a legnagyobb pécsi helyzet.

S ha az előbb alig akartuk elhinni, hogy tizenöt percnyi semmit futballoztak össze a csapatok, akkor ezt újra meg kellett tennünk, hiszen a félidő végéig - néhány sárga lapot leszámítva - megint nem volt érdemi esemény. Ekkor azonban egy siófoki löketet jegyeztünk fel, amelyet Major Gergő engedett el a pécsi kapu felé. 

Az első félidőben egy, azaz egy helyzetecskét alakítottak ki a mieink a siófoki csapat kapuja előtt. Amelyben egész jó játékot mutatott a korábbi kedvencünk, a Weitnernél kegyvesztetté vált Hegedűs Márk. 

Talán a mester is észrevette ugyanazt a potenciahiányt a csapatban, amit a lelátóról a szurkolók is láttak, s ezért cserélt hármat a szünetben. Katona, Major és Szabó fejezte be idő előtt a meccset, helyükön Majnovics, Terbe és Harsányi kaptak lehetőséget. 

Hogy ezért, vagy másért, de a támadójáték valamelyest megélénkült. No, elsöprő rohamokról nem beszélhetünk, de a labda útja közelebb járt a siófoki kapuhoz, mint az első félidőben. Az 54. perc aztán meg is hozta a várt egyenlítést: egy tizennyolc méteres szabadrúgást Gera Zalán bődületes erővel rúgott a vendégek kapujába. (1-1)

Pejovics: egyenlítés.
Keservesen született meg az egyenlítés, de a lényeg, hogy sikerült. Örömünk nem tarthatott sokáig. Alig tíz perc telt el Gera bombája óta, amikor Varjas fejesével újra vezetést szerzett a Siófok(1-2).

S kezdhettünk mindent az elejétől. Dicsérjük meg a pécsieket: feltűrték az ingük ujját, s beleálltak a feladatba. Ugyan nem lettek egycsapásra jobb focisták, az idegességük sem csökkent (sőt!), de látható volt az igyekezet. Az igyekezet, amelybe rengeteg hiba és sárga lap csúszott. S mivel Weitner nem merte lecserélni a középhátvéd, sárga lapos Ráczot, a piros lap is előkerült.

Emberhátrányban fordultunk a hajrá utolsó perceire, s láss csodát! Egy szépen komponált akció végén Kesztyűs beadását Pejovics csúsztatta a kapuba. (2-2).

Ha Rácz nincs, Pejovics kincs!

Igen nehéz, izzadságszagú döntetlen lett ez. De innen felfelé vezet az út, már csak jobb jöhet. Legyen végre tavasz!

Mestermérleg (NS Online):

Weitner Ádám: – Gyenge mérkőzést játszottunk... Hiányoltam az akaratot és a szenvedélyt, nem elég hét közben jól edzeni, a hét végén a színházban kell megmutatni a tudásunkat.
Dragan Vukmir: – A helyzetek alapján jobbak voltunk, nem sokat forgott veszélyben a kapunk. Tudtuk, hogy a Pécs szabad- és szögletrúgásokból veszélyes, így sajnálom az elvesztett pontokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése