2023. április 23., vasárnap

2023. április 23. Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Pécsi MFC 1-0 (0-0)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Pécsi MFC 1-0 (0-0)
2023. április 23. Szeged, Szent Gellért Fórum. NB II., 33. forduló. 1.645 néző.

Weitner mester megmagyarázta...
Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Szilágyi Norbert - Takács Ákos).
Góllövő: Gajdos 52'.
Sárga lap: Farkas 19', Bíró B. 64', Tóth B. 69', Kundrák 79' illetve Harsányi 24', Terbe 72', Weitner (kispad) 72' Rácz 86'.

Szeged-GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Gera N. – Farkas A., Szatmári L. (Szakály D., 74.) – Prosser (Papp Á., 89.), Gajdos (Rácz B., 89.), Géresi (Kundrák, 60.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

PMFC: Helesfay – Terbe (Majoros, 84.), Rácz L., Katona L., Majnovics (Mayer J., 84.) – Krausz, Kesztyűs, Kocsis B. (Kártik, 74.) – Szabó M., Gera Z. (Kövesdi, 74.), Harsányi I. (Tóth-Gábor, a szünetben). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Zsinórban

Zsinórban négy vereség. Statisztikai oldalként most elő kellene keresnünk, mikor élt át utoljára ilyen csapást a PMFC, akár bajnoki mérkőzések során, akár bármilyen más sorozatban. Nem a közelmúltban, az biztos. Félő, hogy ha nem találja meg a sikertelenség ellenszerét a szakmai stáb, akkor nagy bajba kerül a csapat. Talán nem ebben a szezonban, hiszen öt forduló van csak hátra a bajnokságban, hanem a következőben. Hiszen, ha nem fordul a szerencse, akkor egy nagyon hosszú kudarcsorozattal fejezi be a bajnokságot a csapat, s ezt az emléket viszi magával a következő bajnoki szezonra. 

Szóval, Weitner mester, elő a varázspálcával, s bárhogy, de tessék győzelemre vezetni a csapatot. 

Sajnos, a megérzésünk nem csalt. A korábbi meccseken tapasztalt görcs nem oldódott, a mieink feszülten játszottak. Bár, a "játszottak" kifejezés nem állja meg pontosan a helyét, hiszen éppen nem játszottak. Erőlködtek. Gürcöltek. De nem játszottak.

A mindent eldöntő gól az ötvenkettedik percben esett, amikor Géresi beadása egyedül találta Gajdost, aki köszönte szépen, és tíz méterről a kapuba fejelt.

S bár hat perccel később feljegyezhettünk egy pécsi helyzetet amikor Majnovics középről egy méterrel lőtt a kapufa mellé, de valahogy sejteni lehetett: ez az egy gól három pontot ér a szegedieknek.

Mit lehet mondani? Ki kell tartani a csapat mellett, hogy egy sablont használjunk. Az a baj, hogy a pályán is csak sablonokat látunk eredeti megoldások helyett. 

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Alekszandar Sztevanovics: – Nagy győzelem volt. Tudtuk, hogy a Pécs erős csapat, főleg a középpályán, maga a meccs is ezt hozta. Az volt a terv, hogy fegyelmezettek leszünk, és kontrákat vezetünk, amit meg is valósítottunk. Ma nagyon jó atmoszféra volt a stadionban, a saját szurkolóinknak is szeretnék gratulálni, és örülünk, hogy mosolygósan mehettek haza. Jó lenne, ha minden hazai meccsen ennyien lennének.
Weitner Ádám: – Ugyanúgy ment le ez a meccs is, mint az előző három: hiába voltunk mezőnyfölényben, és járattuk a labdát, játszottuk a kis passzos játékot, ha az ellenfél talált egy gólt. Ősszel ezeket a meccseket megnyertük, frusztrál is bennünket ez a helyzet, de a munkában hiszünk, és abban, hogy minél hamarabb kijövünk ebből a mély gödörből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése