2023. április 26., szerda

2023. április 26. Pécsi MFC - Kolorcity Kazincbarcika SC 1-1 (0-1)

forrás: pmfc.hu
Pécsi MFC - Kolorcity Kazincbarcika SC 1-1 (0-1) 
2023. április 26. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 34. forduló. 400 néző.

Vezette: Takács Tamás (Belicza Bence, Máyer Gábor - Antal Péter).
Góllövők: Csatári (0–1) a 28., Szabó M. (1–1) a 76. percben.
Sárga lap: Szabó Máté 41', Mayer J. 70' illetve Nagy J. 41', Kovács B. 46', Csábi (kispad) 64', Bacsa 72', Megyeri 90'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk (Major S., 77.), Rácz L. (Harsányi I., 69.), Katona L., Majnovics – Kesztyűs, Terbe (Kocsis B., 69.), Krausz – Gera Z. (Mayer J., 69.), Tóth-Gábor, Szabó M. Vezetőedző: Weitner Ádám. Megbízott edző: Lazar Stanisic.

KBSC: Megyeri I Gábor – Székely D. (Hleba, 77.), Szekszárdi M., Heil, Lippai T., Székely K. – Csatári, Nagy J., Ádám F. (Kovács B., a szünetben) – Bacsa (Puska, 88.), Takács T. (Pálinkás, 59.). Vezetőedző: Csábi József.

Pontszerzés

Négy vereség után hazai pályán keserves pontszerzés - bizony, ezt ünnepeljük ma Újmecsekalján. Kínkeserves erőlködést hozott a találkozó, amelyről így írt az NS Online:

"Ismételte a már megszokott forgatókönyvet a PMFC. Az első percekben többször is veszélyesen átjátszotta a Kazincbarcika védelmét, de a lendület az első negyedóra elteltével kezdett alábbhagyni. Pedig ekkor már Gera Zalán és Szabó Máté is megszerezhette volna a hazaiaknak a vezetést.

Ezzel szemben a vendégek szinte az első veszélyesebb helyzetükből megszerezték a vezetést. A 29. percben a tizenhatos előterében került a labda Csatári Gergőhöz, akinek első lövése Rácz Lászlóról levágódott, de az ismétlés már a kapu bal oldalában kötött ki. Helesfay Donát tehetetlen volt az esetnél.

A gólt követően ismét aktívabbá váltak a pécsiek, s Szabó Máté kétszer is bejutott a tizenhatoson belülre, de előbb az alapvonalról visszatett labdája nem talált gazdára, majd két perccel később a lövése volt veszélytelen, miután több védőn is áttört.

A második játékrészben rettentő közel jutott a gólszerzéshez a Pécs, de Tóth-Gábor Kristóf jobb alsóba tartó büntetőjét Megyeri védte. Azonban ami nem ment tizenegyesből, azt Szabó Máté megoldotta a tizenhatos sarkától. A támadó tisztára cselezte magát, majd jobbal kilőtte a hosszú felsőt. 1–1"

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Lazar Sztanisics: – Nehéz mérkőzés volt, mindent megpróbáltunk, de jobban kell koncentrálnunk és még többet dolgoznunk.
Csábi József: – Nagy csata dúlt a pályán, értékes pontot szereztünk. Rá is szolgáltunk, hiszen a második félidőt két kapufával kezdtük. A Pécs kockáztatott, és kiegyenlített.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése