2023. április 16., vasárnap

2023. április 16. FC Ajka - Pécsi MFC 1-0 (1-0)

FC Ajka - Pécsi MFC 1-0 (1-0)
2023. április 16. Ajka, Városi Sportcentrum, NB II., 32. forduló. 800 néző.

VezetteGörög Márió (Szalai Dániel, Bertalan Dávid - Bana Gergely). 
Góllövő: Szarka Á. (11-esből, 1–0) a 33. percben.
Sárga lap: Tar 62', Kenderes 64', Sejben 79', Gaál 88', Horváth D. 89', Vogyicska 96' illetve Pejovic 33', Takács 66', Gera 75', Szabó 96'.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Tar, Kenderes (Rabatin, 69.), Csemer – Tajthy T. (Vogyicska Bálint, 53.), Csizmadia Z., Berzsenyi (Gyuris, 69.), Zsolnai R., Sejben (Jagodics B., 83.) – Szarka Á. (Gaál B., 83.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

PMFC: Helesfay – Takács Zs. (Szabó M., 71.), Rácz L., Pejovics, Katona L. (Majnovics, 80.) – Krausz, Terbe, Kesztyűs B. – Harsányi I. (Tóth-Gábor, 71.), Gera Z., Kocsis B. (Major S., 80.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

KalamAjka

Ismét vereséggel hagyta el a stadiont a PMFC. Némi túlzással azt mondhatjuk, hogy idejét sem tudjuk már, mikor nyert utoljára a kedvenc csapatunk. Persze, pontosan tudjuk, hogy mikor: március 5-én a Nyíregyháza vendégeként sikerült utoljára ez a bravúr (2-1). 

Ahogy a vasárnapi meccs tudósítását követtük, eszünkbe jutott egy fixa ideánk a felkészülési időszakhoz kapcsolódóan. A mindenkori alapozáskor gyakran halljuk az edzőktől, hogy az eredmény másodlagos, a mutatott játék a fontos. Ez a megközelítés ütött vissza az Ajka ellen, hiszen a mutatott játék képével nem volt gond, csak a gól hiányzott a játékból. Ahogy hiányzik már három mérkőzés óta, hiszen utoljára április 2-án a Siófok hálóját tudta megzörgetni a csapat. Nos, ha a felkészülés során nem győzelmi és góllövési elvárással küldjük pályára a fiúkat, ugyan, miért várjuk el ezt a versenyidőszakban? Ha nem tanul meg a támadó gólt lőni, ha az eredményes, a gólratörő játék nem része a követelményeknek már a felkészülés során, akkor később miért lenne készség ugyanez?

Ezzel a  filozófiával sosem tudtunk azonosulni. Ezzel a filozófiával nem lehet meccseket nyerni. Ezzel a filozófiával csak a szép halálig lehet eljutni. 

Elégedetlenek vagyunk azzal, hogy az Ajka ellen jól játszott a csapat. A szurkoló győzelmet akar. 

A mindent eldöntő gól a 33. percben esett, amikor Szarka Ákos harcolt ki egy tizenegyest, majd értékesítette azt. Ez a gól három pontot jelentett az Ajkának, s egy újabb vereséget nekünk. Nagy kalamajka van a fejekben, főleg támadásvezetésben. Ki kellene mindezt bogozni, mielőtt nagy bajba kerül a csapat.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):

Jeney Gyula: – Jó taktikát választott az ellenfelünk, megszervezte a játékát, ezzel alaposan meg is nehezítette a dolgunkat. A teljesítményünk hagyott némi kívánnivalót maga után, de egy ilyen hét után az ilyesmi előfordul, viszont nyertünk, és bizonyítottuk, hogy mentálisan rendkívül erősek vagyunk. Rengeteget ér ez a győzelem, büszke vagyok a csapatra.

Weitner Ádám: – Kemény mérkőzésen vagyunk túl, úgy gondolom, tavasszal még egy csapat sem játszott az Ajkával szemben ilyen fölényben, mint mi. Olyan időszakot élünk, hogy ami ősszel bement, az most nem, ráadásul a semmiből kaptunk egy tizenegyesgólt, míg mi elhibáztunk a büntetőnket. A fegyelmezettség, agilisság és győzni akarás terén nem érheti szemrehányás a játékosokat, a támadásbefejezésekkel van probléma, hogy nem tudunk betalálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése