2024. június 26., szerda

Spílerek: Dorobantu, Ciprian - 1966. 06. 26.

Ciprian Dorobantu
Dorobantu. Ciprian

Született: 1966. június 26. Baia Mare (Nagybánya).
Nemzetisége: román.
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 36.
Góljainak száma: 11.

Érkezett: FC Baia Mare (1994. január).

Ciprian Dorobantu nevét 1994. januárjában ismerte meg a pécsi szurkolóhad. Másfél éves szerződést írt alá a 28 éves, igen jó felépítésű csatár, aki pécsi szerződése előtt már több országban is játszott már.

- Baie Mareben (Nagybánya) születtem. Először a környékbeli Cavnic másodosztályú csapatában szerepeltem. Majd szülővárosom csapatában játszottam hat évig - mondta a megyei napilapnak, majd későbbi karrierjéről így beszélt: - Csatárt játszottam mindig. Éket vagy jobbszélsőt. így volt ez a svájci másodosztályú F. C. Donneloye gárdájában is, ahol két évig szerepeltem. (Dunántúli Napló, 1994. március 4.)
 
A csatár igen emlékezetesen tette le a névjegyét. A téli edzőmérkőzéseken zsákszámra lőtte a gólokat: kettőt a PVSK-nak, s kettőt a ZTE-nek is, de a zalaiak ellen szerzett találatait két meccsre osztotta el. S a bajnoki bemutatkozás is parádésra sikerült: az MTK ellen a kezdő csapatban kapott helyet, s a mérkőzés huszadik percében Mészáros passzából megszerezte a vezetést a PMSC-nek.

Sajnos, nem a terjedelmi korlátok miatt nem idézünk fel több gólt. Bár 1994. tavaszán 12 bajnoki mérkőzésen is pályára lépett, többször nem jegyezhettük fel a spíler nevét az eredményes játékosok közé.

Egy gól a kupában
A következő szezont még Pécsett kezdte, s az Eich László által edzett csapatban három NB I-es mérkőzésen pályára is léphetett. Ezeken gólt nem szerzett, viszont eredményes tudott lenni a Magyar Kupában, ahol öt mérkőzésen ugyanennyi alkalommal rezgette meg az alacsonyabb osztályú ellenfelek hálóját.

Sajnos, ez nem volt elég ahhoz, hogy a jelentősen megerősödött és szép terveket szövögető újmecsekaljai csapat keretében maradhasson, és kettős játékengedéllyel a Szeged FC-hez került, s ott is maradt az év végéig. Bár hétküzben Pécsett edzett, pályára csak a csongrádi egyesületben léphetett.

1995. szeptemberében még egyszer magára húzhatta az ekkor már Pécsi MFC-re keresztelt csapat mezét, de az ekkor már Dárdai Pál által trenírozott csapatban csupán egyetlen félidő adatott a román légiósnak.

Távozott: Mohácsi FC (1995. szeptember).

Első mérkőzése a PMSC-ben:
1994. január 25. Pécsi Vasutas SK - Pécsi MSC-Fordan 0-3 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
1995. szeptember 5. Pécsi Postai és Távközlési SE - Pécsi MFC 0-4 (0-2) - jótékony célú (egyéb díj-) mérkőzés.

Ciprian Dorobantu statisztikája a PMSC/PMFC-ben:
NB I.: 15 mérkőzés, 1 gól.
Magyar Kupa: 5 mérkőzés, 5 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 2 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 14 mérkőzés, 4 gól.

Összesen: 36 mérkőzést játszott a csapatban, s összesen 11 gólt szerzett.

Dicsőségtabló:
Magyar Kupa elődöntős (1994/95).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése