1994. március 6., vasárnap

1994. március 5. Pécsi MSC-Fordan - MTK 2-3 (1-0)

Pécsi MSC-Fordan - MTK 2-3 (1-0)
1994. március 5. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 16. forduló. 5.000 néző.

Mészáros lövi a második pécsi gólt
Vezette: Tóth V. (Stamler, Bajkai). 
Góllövők: Dorobantu a 20., Vancsa az 54., Mészáros a 63., Hrutka a 64., Komódi a 75. percben. 
Sárga lap: Palaczky (Komódit lerántotta) a 22., Tikosi (belerúgott Dorobantuba) a 46., Zare (Kenesei Z., buktatásáért) az 56., Kenesei Z. (sérülést színlelve húzta az időt) az 57., Rózsa (Vancsa felvágásáért) a 83. percben. 
Szögletarány: 4:8 (3:3).

PMSC-FORDAN: Csaban - Csizi, Zare, Braun - Csoboth, Fehér, Rózsa, Mészáros (Ulveczki 69'), Palaczky (Tolocsko 58') - Tököli, Dorobanty. Edző: Róth Antal.

MTK: Piel - Szalai, Hrutka, Talapa - Turbék, Komódi, Kenesei Z. (Hámori 69'), Vancsa, Szabó - Kovács Z., Kenesei K. (Tikosi, sz.). Edző: Gellei Imre. 

Krónika:
 Rosszullétre panaszkodott a mérkőzés előtt közvetlenül Zsivótzky, az MTK középpályása, ezért szinte az utolsó pillanatban kikerült a kezdőcsapatból, ahová a helyére Szabót tette be Gellei Imre, a kék-fehérek vezetőedzője. Szabó pótlására viszont már nem volt lehetőség a cseresorban, így a vendégek eggyel kevesebben ültek a kispadon. 
15. perc: Csobothnak majdnem az alapvonalról sikerült gólt rúgnia, Piel lábbal szögletre védett. 
20. perc: Turbék hibája kellett ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a pécsi csapat. A kék-fehér játékos addig szerencsétlenkedett az alapvonalnál, amíg az általa kikísérni akart labdát Mészáros elvette tőle, majd beadta, és a középen érkező Dorobantu 8 m-ről a kapu közepébe passzolt. 1-0 
26. perc: Egyenlítési lehetőséget szalasztott el az MTK. Turbék előreívelése Kovács Z.-t találta üresen, ő balról, nehéz szögből kapura lőtt, Csaban bravúrral mentett. 
Dorobantu debütált
32. perc: Újabb Kovács Z. helyzet maradt ki, majdnem ugyanarról a helyről, mint korábban, csak ezúttal fölé lőtt a csatár. 
36. perc: Rózsa kapáslövéssel próbálkozott 35 méterről, Pielnek az segített, hogy középre ment a labda, így öklözve fel tudott szabadítani. 
45. perc: Talapa hagyta pattanni a labdát, amit Tököli elvitt mellőle, de a pécsiek játékosa túlbonyolította a helyzetet, ezzel kisegítette a kék-fehér együttest. 
48. perc: Hrutka 20 m-es szabadrúgását Csaban mutatós vetődéssel fogta meg. 
54. perc: Kovács Z. addig forgolódott az alapvonal közelében, amíg visszafelé, középre tudott emelni, Vancsa a 11-es pont környékéről laposan a bal alsó sarokba továbbított. 1-1 
63. perc: Tököli betört a vendégek 16-osán belülre, Mészáros elé tálalt, aki lefordult védőjéről, és az ötösről a kimozduló Piel fölött a hálóba emelt. 2-1 
64. perc: Tikosi közeli, helyezett lövése Csaban lábáról pattant szögletre. A beívelés után Hrutka mindenkit megelőzve az ötösről a léc alá fejelte a labdát. 2-2 75. perc: Tolocsko elcsúszott, emiatt Zare estében fel akart szabadítani. Közben Csaban kilépett a kapujából, Zare hazaadása a jobb kapufáról kipattant (majdnem öngólt rúgott), és a labdát Komódi két lépésről a léc alá vágta. 2-3

A jubileum a vendégeknek sikerült

Meglepően magabiztosan, nem utolsósorban könnyedén és hatásosan játszott a sokfelől verbuvált pécsi együttes. Még akkor sem lehetett érezni játékukon a „veszélyt”, amikor a vendégek egyenlítettek. Várható volt, hogy a szervezőmunkába „visszavonult” Mészáros képes lesz arra, hogy ismét aktív munkába hozza társait, s amíg azok hallgattak is rá, nem is volt baj. A gond a második egyenlítés után kezdődött. Akkor ugyanis megingott a hazaiak önbizalma, s egy órányi jó játék után átvette a kezdeményezést a Vancsa-Komódi páros. S mert a hazaiak ezt követően már hibát hibára halmoztak, nejn térhettek ki a saját maguk* teremtette sorsuk elől. 
A hazaiaknál Csaban és Zare voltak azok, akik egy órán át képesek voltak feltartóztatni a kék-fehéreket. Bizony nem volt szerencséjük társaikkal, akik az utolsó fél órában sorozatban hozták őket kellemetlen helyzetbe. Rajtuk kívül Csoboth, Mészáros és a góllal bemutatkozott román Dorobantu érdemel dicséretet, a többiek azonban „mélyen” tudásuk alatt játszottak. 
A vendégeknél Piel kapus mellett Talapa, Hrutka, Komódi, Vancsa és Kovács nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

MESTERMÉRLEG:
Róth Antal: -Súlyos egyéni hibák miatt egy, már megnyert mérkőzést vesztettünk el. 
Gellei Imre: - A kupamérkőzéseken nyújtott teljesítményünk már sejtette, hogy a bajnokságban is jól kezdünk. Örülök, hogy így történt, s remélem, hogy a következő 14 mérkőzésen is idegileg és fizikailag is így szereplünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése