2022. december 4., vasárnap

2022. december 4. Dorogi FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0)

Dorogi FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0)
2022. december 4. Dorog, Buzánszky Stadion. NB II., 19. forduló. 300 néző.

Weitner: reklamálásért sárga lap
(fotó: NS Online)
Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Becséri Gergely - Gaál Ákos).
Góllövő: Szedlár (1–0) a 36. percben.
Sárga lap: Sztojka 87' illetve Terbe 46', Kesztyűs 54', Stanisic (kispad) 70', Weitner (edző) 89'.

Dorog: Borsos V. – Barna G. (Berkó, 90+2.), Kárász, Kovács O., Gyurácz, Papp M. – Lénárt, Sztojka, Szedlár (Magyari, 75., Paudits, 90+3.) – Szerencsi (Vígh Á., 75.), Szalai J. Vezetőedző: Marián Sluka.

PMFC: Helesfay – Svedjuk (Kónya D., 67.), Rácz L., Szeles T., Hadaró (Hegedűs M., 81.) – Terbe – Gera Z. (Kövesdi, 81.), Kesztyűs B., Nikitscher (Kocsis B., 67.), Harsányi I. – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Váratlanul

Váratlan eset, hogy éppen Dorogon, a ligautolsó pályáján szakadt meg a veretlenségi sorozatunk. De hát, hol máshol? Ilyen a futball. Csak nehogy ilyen maradjon a jövő hétre is, amikor az utolsó előtti csapathoz látogatunk Békéscsabára.

Nem volt sok esemény a meccsen, inkább mezőnybirkózás folyt. Nem kicsit volt váratlan, amikor a 36. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, s mint később kiderült Szedlár találata az egyetlen gól volt a találkozón. Hiába próbálkoztak a pécsiek, fölényük meddőnek bizonyult. 

A második félidő derekán esett meg a találkozó egyetlen, pécsi szempontból értékelhető pozitívuma: hosszas sérülése után pályára lépett Kónya Dávid. A szélső szeptember óta volt a maródiak listáján, utoljára a Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen láthattuk út focizni.

Az indulatok akkor szabadultak el - s osztott ki Weitner mesternek egy sárga lapot a játékvezető -, amikor Harsányi gólját kapustámadás miatt nem adták meg. 

Végül maradt az egygólos dorogi siker. A Munkás veretlenségi sorozata ugyan megszakadt, de ezzel együtt is maradt a táblázat második helyén.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Marián Sluka: – Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen jó ellenfelet sikerült legyőzni. Nagy akarattal és koncentrációval futballoztunk, megérdemelten nyertünk.
Weitner Ádám: – Az első félidőben a Dorog szervezetten védekezett, az ellentámadásai veszélyesek voltak, az egyikből meg is szerezte a vezetést. Fáj, hogy így szakadt meg a veretlenségi sorozatunk, mert úgy érezzük, szabályos góltól fosztott meg minket a játékvezető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése