2022. december 11., vasárnap

2022. december 11. Békéscsaba 1912 Előre - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Békéscsaba 1912 Előre - Pécsi MFC 0-1 (0-0)
2022. december 11. Békéscsaba, Kórház u., NB II., 20. forduló. 340 néző.

Kocsis bombája három pontot ért
Vezette:  Berényi Tamás (Baghy Csaba, Tőkés Róbert - Nagy Norbert).
Góllövő: Kocsis B. 47'.
Sárga lap: Czékus 92' illetve Terbe 25', Mayer 80'.

Békéscsaba: Bukrán – Bora (Zádori, 87.), Farkas M., Fazekas L., Puskás G. (Hodonicki, 65.) – Zvara, Kitl M. (Ilyés, 76.), Horváth P. (Lukács R., 65.), Mikló – Hamed (Váradi, 76.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs Gábor.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Katona L., Hadaró – Szeles T. – Kocsis B. (Hegedűs M., 76.), Kesztyűs, Terbe (Tóth-Gábor, 76.), Harsányi I. (Marques, 94.) – Gera Z. (Mayer, 76.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Győzelem a téli szünet előtt

Mindkét csapat játékán látható volt az idény végi forma, ugyanis csak birkóztak egymással és a kapukig alig jutottak el. Az első félidőben csupán egy-egy veszélyesebb helyzetet jegyezhettünk fel.

A szünet után hideg zuhanyként érte a csabai legénységet a korábbi paksi Kocsis Bence 25 méteres szabadrúgásból lőtt, hatalmas gólja. Ekkor a csabaiak sokkal kezdeményezőbbek voltak, mint az első félidőben, gyakrabban alakítottak ki helyzetet is, de vagy Helesfay kapus, vagy a védők mindig mentettek. Így elmaradt a pontszerzés, az augusztusi hazai siker után a pécsiek Békéscsabán is megérdemelt győzelmet arattak.

MESTERMÉRLEG:
Brlázs Gábor: – Teljesen ki-ki meccset játszottunk a második helyezett Pécs ellen, ami azt mutatja, hogy annyira azért nem vagyunk rossz csapat. Az sem véletlen, hogy ezeket a meccseket rendre elveszítjük, mert – elsősorban mentális oldalról – problémáink vannak, és a fontos helyzetekben mindig rossz döntéseket hozunk. A zártan védekező ellenfélnek sem volt több helyzete, mint nekünk, egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést és ezzel a győzelmet is.

Weitner Ádám: – Az első félidőben már stílusosan játszottunk, próbáltuk sokat járatni a labdát és az ellenfél fölé kerekedni. A második félidőben változtattunk a játékunkon, gyönyörű szabadrúgásgólt rúgtunk és szervezetten védekeztünk, így megnyertük a mérkőzést egy nagyon jó csapat otthonában, ami óriási fegyvertény. 

(Az összefoglaló és a mestermérleg az NSOnline tudósítását vette át.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése