2022. november 27., vasárnap

2022. november 27. Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-1 (1-0)

Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-1 (1-0)
2022. november 27. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 18. forduló. 2.000 néző.

Harsányi lőtte a győztes gólt
Vezette: Berke Balázs (Tóth II. Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő - Pillók Ádám).
Góllövők: Nikitscher (1–0) a 13., Grumics (1–1) a 85., Harsányi I. (2–1) a 90+1. percben.
Sárga lap: Hadaró 12', Katona 13' Harsányi 41' illetve Havas és Lénárt 56', Rétyi 73', Prokop és Grumic 92'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk (Marques-Airosa, 90+2.), Rácz L., Katona L., Hadaró – Kesztyűs B. – Gera Z., Nikitscher, Kocsis B. (Terbe, 71.), Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám. Megbízott edző: Lazar Stanisics.

Szentlőrinc: Prokop – Lénárt, Nagy Zs., Havas, Kiss-Szemán – Németh E. – Rétyi (Tamás L., 90.), László D. (Grumics, 71.), Daróczi (Vidnyánszky, 82.), Szabó M. – Filipovics (Mervó, 71.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Árnyékban

A világbajnokság árnyékában azt gondoltuk,hogy kevesebb figyelem jut a honi másodosztály küzdelmeire, ehhez képest kettőezred magunkkal ültünk a lelátón. Szép nézőszám a késő őszi időpontban, s az élvonalban sem kellene szégyenkezni az eladott jegyek számán.

Hozzávetőleg kiegyenlített mérkőzést láttunk, ami pécsi szurkolóként, csalódással töltött el minket. Hiszen a Szentlőrinc emberemlékezet óta nem szerzett pontot, a mieink pedig továbbra is veretlenek a bajnokságban, így sima PMFC-győzelmet vártunk. Persze, lőrinci oldalról nézve, mikor bizonyítson a csapat, ha nem éppen a megyei rivális, a szomszédvár ellen. Helesfay is bizonyított, már a meccs első perceiben be kellett mutatnia, hogy nem véletlenül tartjuk őt a liga legjobb kapusának. 

Az ijedtségre a legjobb választ adta a hazai csapat: még negyed óra sem telt a meccsből, amikor Nikitscher egyedül vezette Prokopra a labdát, majd egy örökkévalóságig tartó idő alatt az üres kapuba passzolta a labdát. (1-0) 

A szünetig két-két helyzetet jegyeztünk mindkét oldalon. Míg Helesfay öregbítette a hírnevét az egyik oldalon, addig a másikon Harsányi fejjel veszélyeztetett, de Gerának is volt egy kapáslövése. Kár, hogy egyikben sem lett gól.

A második játékrészben aztán nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak a pécsiek. Sokkal veszélyesebben játszott a verhetetlen gárda, Gera egymaga eldönthette volna a mérkőzést. Ilyenkor szokott érvénybe lépni a foci vastörvénye a kimaradt helyzetek kapcsán: egyenlített az ellenfél. Az elnyűhetetlen Grumics lőtt a pécsi kapuba, aki egy szöglet után egyenlített a 85. percben. (1-1)

Igazán örvendetes, hogy a pécsiek nem nyugodtak bele a pontosztozkodásba, s a hosszabbításban az ex-lőrinci Harsányi révén a győzelmet jelentő gólt is megszerezte. (2-1)

Szép volt fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Lazar Sztanisics: – Igazi rangadót játszottunk, nagyon intenzív meccset láthattak a szurkolók. Az első félidőben még nem kaptunk vissza mindent abból, amit elterveztünk, a másodikban viszont sokkal többet. A végén ismét megmutattuk, remek a mentalitásunk.
Jeremiás Gergő: – Kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy a Pécs miért szerepel ott a tabellán, ahol. Sokat tettünk azért, hogy pontot szerezzünk, mindkét félidőben akadtak lehetőségeink, de a végén váltott és nyert a Pécs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése