2022. november 9., szerda

2022. november 9. Pécsi MFC - Gyirmót FC Győr 1-1 (1-0)

Pécsi MFC - Gyirmót FC Győr 1-1 (1-0)
2022. november 9. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 16. forduló.1.200 néző.

Tóth-Gábor büntetett
(fotó: NS Online)
Vezette: Antal Péter (Máyer Gábor, Mohos Milán - Kovács J. Zoltán). 
Góllövők: Tóth-Gábor (12. – 11-esből), ill. Erdei (59.).
Sárga lap: Rácz L. 39', Mayer 55' illetve Major 75', Csörgő 86'.

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera Z., 63.), Rácz L., Katona L., Hadaró – Szeles (Terbe, 77.) – Kocsis, Kesztyűs, Nikitscher, Harsányi (Svedjuk, 63.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Major M., 60.), Polgár, Csörgő V., Hajdú – Vass Á. – Kovács M., Erdei M., Nagy P. (Herjeczki, 90.), Medgyes (Berki, 76.) – Simon A. (Pethő, 76.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Újabb iksz

Zsinórban harmadszor játszott döntetlent, ezzel lecsúszott a tabella második helyére a PMFC. 

Pedig milyen jól indult a meccs! Még be se melegedtek a villanyfényes mérkőzés reflektorai, amikor tizenegyeshez jutott a csapat. A 11. percben Vass Ádám buktatta Kocsist a büntetőterületen belül, a megítélt pontrúgást pedig Tóth-Gábor vérlázítóan pimasz nyugodtsággal értékesítette (1-0). - Ez az! Így kell ezt! - csaptunk a magasba. Nem kell túlidegeskedni a lehetőséget, egyszerűen élni kell vele.

Már-már állandó rovatot indíthatunk a PMFC-meccsein rendszeresen tapasztalt mezőnyjáték idejére. Jó fél órán át ugyanis az égvilágon semmi nem történt, egyedül Rácz László neve mellé jegyeztünk fel egy sárga lapos figyelmeztetést.

A meccs hajrájában aztán felhördült a pécsi publikum, amikor Simon András a kapu torkából odázott el egy helyzetet. Egyáltalán nem bántuk, hogy nem jegyezhettünk fel újabb gólt. 

Munkában a pécsi védelem. Rácz fejpárbajozik
(Fotó: NS Online)
A szünetben - régi, jó szokásunk szerint - az ellenfél összeállítását csemegéztük, de ezúttal hiába tettük. Írd és mondd, szerdai ellenfelünk keretében senkit sem találtunk, aki valaha magára húzta volna a PMFC gyönyörűséges mezét.

A csapatok a szünetben nem láttak okot cserére. A második játékrész élénk ritmusban kezdődött, bizony, aki hosszú sort volt kénytelen végigállni akár a büfé, akár a mellékhelyiség előtt, az lemaradt arról, hogy a játékvezető érvénytelenített egy pécsi találatot. A 49. percben Kocsis remek labdával szolgálta ki Harsányit, aki azonban belecselezte magát egy védő lábába. A lepattanó labdát Tóth-Gábor juttatta a vendégkapuba, ám Antal sporttárs annullálta a találatot. Szabálytalanságot látott. Mi nem. 

Két perc sem telt el, még hőzöngtünk az elvett gól miatt, amikor Kocsis kevert meg két védőt, oldalról leadott lövését azonban a kapus hatástalanította. 

Folyamatos pécsi támadások helyett a Gyirmót jutott el Helesfay kapujáig, s ha már ott járt, egyenlített is. Az 59. percben egy beadásból érkező labdta teljesen egyedül találta Erdei Milánt, aki zavartalanul bólintott a pécsi kapuba (1-1). Védelem! Hol van ilyenkor Katona és Rácz?

Csere, csere, sárga lap, csere - ezeket az eseményeket jegyeztük fel papírunkra, amikor a hajrában ismét megélénkült a találkozó. Örömmel vettük, hogy Weitner mester nem elégedett a döntetlennel, mentek is előre a fiúk. Igen, a tavaly még NB I-es Gyirmót legyőzése szép skalpot jelentene. Előbb Kocsis lövését fogta a gyirmóti portás, majd Nikitscher baltázott el egy lehetőséget azzal, hogy nyolc-kilenc méterről nem találta el a kaput. 

Még az utolsó perc is hozott egy pécsi helyzetet: Kocsis labdájába Tóth-Gábornak csak egy picit kellett volna beleérnie, hogy gólt érjen el, de pont ez a picike hiányzott. Ejh, ha egy számmal nagyobb cipót hordana, talán sikerült volna. A második szándékkal érkező Gera már nem volt olyan jó helyzetben, s nem is sikerült jól eltalálnia a pettyest.

Maradt így a döntetlen. Azonban az mindenképpen üdvözítő, hogy többször volt bajban a gyirmóti védelem, mint ahányszor Helesfaynak kellett izgulnia. Kár azért a megingásért a második félidőben, kár az elvett találatért, és kár, hogy Tóth-Gábornak nincs egy mérettel nagyobb lába.

Egyetértünk Csertői mesterrel, ez valóban rangadó volt! Olyan rangadó, amelyen a PMFC állt közelebb a győzelemhez.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Weitner Ádám: – Afféle tesztmérkőzés volt ez nekünk, mert az osztály egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk – annak ellenére, hogy előtte vagyunk a táblázaton. A tizenegyes jogos volt.
Csertői Aurél: – Rangadó volt! A Pécs jó csapat, reális a végeredmény, és nekünk talán jobban jött ez az egy pont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése