2022. november 13., vasárnap

2022. november 13. MTK Budapest - Pécsi MFC 1-1 (1-1)

MTK Budapest - Pécsi MFC 1-1 (1-1)
2022. november 13. Budapest, Hidegkúti Stadion. NB II., 17. forduló. 1.460 néző.

Hadaró gólöröme
(forrás: NS Online)
Vezette: Rúsz Márton (Berényi Ákos, Punyi Gyula - Radványi Ádám).
Gólszerzők: Stieber Z. (1–0) a 18., Hadaró (1–1) a 27. percben.
Sárga lap: Weitner (kispad) 77', Szeles 84'.
Kiállítva: Szeles (második sárga lappal) a 88. percben.

MTK: Somodi – Várkonyi (Palincsár, 90.), Kocsis G., Szépe, Varju – Kata – Stieber Z., Bognár I. –  Kovács M., Németh K., Zuigeber (Zsóri, 85.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz, Katona L., Hadaró (Marques-Airosa, 90.) – Szeles – Kocsis B. (Terbe, 85.), Nikitscher (Harsányi, 71.), Kesztyűs, Gera Z. (Kövesdi, 85.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Zsinórban negyedik döntetlen

Amikor 2015. áprilisában a játékvezető lefújta az MTK-Pécs Ligakupa-mérkőzést, aligha akadt bárki széles e hazában, aki azt gondolta volna, hogy legközelebb 2022. őszén, egy másodosztályú bajnoki mérkőzésen mérik össze erejüket a csapatok. 

Pedig pontosan ez történt: az NB I-ből kiesett fővárosi csapat a másodosztályban harmadik idényét töltő Pécsi MFC-t fogadta a Hungária körúti pályán. Az előzetes esélylatolgatások pedig inkább a kék-fehér egylet sikere felé hajoltak el. Nem elég, hogy egykori válogatott játékosok léptek pályára a hazaiak mezében Németh Krisztián és Stieber Zoltán személyében, még az is mellettük szólt, hogy három győzelem után fogadták a baranyai csapatot, akik viszont csak három döntetlent tudtak felmutatni a megelőző mérkőzések eredményeként.

Mindez azonban nem foglalkoztatta a mieinket, akik rögtön a középkezdés után gólhelyzetet alakítottak ki a pestiek kapuja előtt. Alig tíz másodperc telt el a mérkőzésből, még a szotyiszacskót sem nyitottuk ki a tévékészülék előtt ülve, amikor Gera Zalán próbálkozását kellett hatástalanítania a hazaiak kapusának. A második és a hetedik percben is az MTK kapuja forgott veszélyben. Előbb Tóth-Gábor, majd Kocsis Bence próbálkozott, sajnos, gól nem született egyik lehetőségből sem.

Dörzsöltük a kezünket, jó lesz ez, jó lesz ez. Jó is volt nézni a mieink kemény, és kapura is veszélyes játékát. Hiába azonban a kezdeti lendület, a vezetést mégis a budapesti csapat szerezte meg. A 18. percben Zuigeber passzát Stieber a tizenegyes pontról lőtte a jobb felső sarokba a labdát (1-0).

Akár a 24. percben egyenlíthetett volna a Munkás. Gerát a tizenhatos vonala előtt buktatták. A szabadrúgást ugyanő végezte el, a labda centikkel tekerte a kapu mellé a lasztit.

Ami nem sikerült három perccel korábban, az összejött a huszonhetedikben. Svedyuk a jobb oldalról adta be a labdát, az érkező Hadaró pedig irgalmatlan erővel varrta a jobb felső sarokba a labdát (1-1). Ez volt a védőjátékos első gólja a PMFC mezében.

Németh Krisztián és Rácz László csatája
(fotó: NS Online)
Volt helyzet itt is, ott is. Németh Krisztiánra különösen figyeltek a vendégvédők, nem is igazán volt játékban ebben a félidőben. Stieberre sem ártott volna jobban figyelni. Gólja mellett helyzetbe került a 28. percben, amikor csak Helesfay bravúrja állta útját a duplázásnak, s veszélyes volt a félidő hajrájában is. Ekkor a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret a labda. 

Pécsi támadásokkal indult a második félidő: előbb Nikitscher próbálkozott - lövése az oldalhálóban halt el -, majd Kesztyűs lövését hatástalanította Somodi kapus. A 64. percben pedig, amit elvett a játékvezető a mieinktől a Gyirmót ellen, azt most elvette az MTK-tól is. A fővárosiak szabályos gólját les címén érvénytelenítette a sípmester, így Zuigéber gólöröme hiábavalónak bizonyult. 

Ez volt az utolsó érdemi mozzanat a mérkőzésen. Az MTK egyre jobban szorította a kapuja elé a mieinket. Látszott, hogy Horváth Dávid csapata meg akarja nyerni a mérkőzést, amellyel megelőzné a baranyaiakat a tabellán. Cserék szaggatták a játékot, s a végén Szeles Tamást második sárga lappal küldte idő előtt zuhanyozni a játékvezető. Hozzá kell tenni: jogosan.

Sőt, Helesfaynak is igazolnia kellett, miért tartjuk őt a liga legjobb kapusának, amikor bravúrral hárított egy hazai próbálkozást.

A létszámában megfogyatkozott PMFC megérdemelten hozott haza Pécsre egy pontot. Talán többet is veszélyeztette a hazai kaput mint ellenfele, ám ez a döntetlen teljesen más szájízű pontosztozkodás, mint volt a Kazincbarcika ellen.

Érezték ezt a játékosok is, akik nem véletlenül ünnepeltek úgy a lefújás után, mintha megnyerték volna a találkozót.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Horváth Dávid: – Sokkal összeszedettebbek voltunk a szerdai, ajkai találkozón. Sajnálom, hogy csak egy gólt tudtunk szerezni. Nem láttam még a meg nem adott gólunk visszajátszását, de jövőre szeretnénk olyan bajnokságban szerepelni, ahol már van VAR.
Weitner Ádám: – Gratulálok játékosaimnak, jó csapat otthonában is megtöltöttük tartalommal a játékunkat. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy kihozzuk a maximumot magunkból. Az a célunk, hogy tovább fejlődjön a játékunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése