2022. november 6., vasárnap

2022. november 6. Kolorcity Kazincbarcika SC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Kolorcity Kazincbarcika SC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
Harsányi István
(forrás: pmfc.hu)
2022. november 6. Kazincbarcika, NB II., 15. forduló. 400 néző.

Vezette: Pillók Ádám (Tőkés Róbert, ifj. Varga Gábor - Berényi Tamás).

Gólszerzők: Katona L. (68., öngól), illetve Harsányi (52.).

Sárga lap: Csatári 34', Süttő 39' Lippai 78', Pálinkás 80', Ádám F. 86' illetve Terbe 41', Hadaró 82', Katona 86', Tóth-Gábor 90'.

KBSC: Megyeri I G. – Szemere, Ur, Lippai T., Székely K. – Ádám F., Csatári (Kállai Z., a szünetben), Nagy J., Hleba (Szabó B., 65.), Süttő (Pálinkás, a szünetben). – Laczkó (Takács T., 65.) Vezetőedző: Varga Attila.

PMFC: Helesfay – Mayer J. (Gera Z., 75.), Takács Zs. (Terbe, 17.), Katona L., Hadaró – Szeles , Kesztyűs B. – Kocsis B. (Svedyuk, 75.), Nikitscher, Harsányi I. – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Keserű döntetlen

Amikor a listavezető az újonc otthonába látogat, akkor azért vendéggyőzelmet várnánk. Akkor is, ha az újonc nem ijedt meg a saját árnyékától, és elért egy-két meglepetést a bajnokság során, és akkor is, ha a listavezető keretét sérülések tizedelik, s meghatározó spílerek játékára sem számíthat a szakvezetőség. 

A meccs inkább a hazaiak lehetőségeivel indult. A pécsieknek jó húsz perc kellett, hogy megszokják a labdát, s ráérezzenek a pálya adottságaira, de ez is csak arra volt elég, hogy megszűnjön a vendégkapura nehezedő nyomás. A barcikai háló nem forgott veszélyben, ahogy mondani szokták, mezőnyjáték folyt a játéktéren.

A szünetben - jó szokásunk szerint - átvizsgáltuk az ellenfél összeállítását. Örömmel fedeztük fel Hleba Tamást, aki 2017. nyaráig erősítette a PMFC-t. A kispadon pedig ott ült Puska Péter, aki idén nyáron még Kovácstelepen járt próbajátékon.

A második félidőben agilisabb PMFC-t láthattunk a lelátóról, aminek köszönhetően Harsányi István az 52. percben egy közeli lövéssel megszerezte a vezetést (0-1).
Mintha csak erre vártak volna a hazaiak: ezt követően egyre-másra vezették a veszélyesnél veszélyesebb támadásaikat, többször is Helesfay kapuja elé kerültek. 

A 68. percben pécsi közreműködéssel egyenlített a Kazincbarcika: Ádám beadását Katona fejelte a saját kapujába. Öngól (1-1).

A folytatásban mindkét csapat megpróbálta megnyerni a mérkőzést, de a nagy akarásnak csak a sok sárga lapos figyelmeztetés lett a vége. A három pontot érő találatot végül egyik csapat sem érte el, így döntetlenül végződött a meccs.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Varga Attila: – Az utóbbi időszak legnehezebb kilencven perce van mögöttünk. Brusztolós mérkőzés volt, tervünk a három pont megszerzésére irányult, de értékes számunkra a döntetlen is.
Weitner Ádám: – A Kazincbarcika különösen hazai pályán masszív és stabil, veszélyes csapat minden ellenfelére. Küzdelmes, harcos mérkőzést játszottunk, a futball ezúttal egy kicsit kevesebb volt, mint szerettem volna. A hazaiak nagy erőket mozgósítottak és egyenlítettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése