2022. október 5., szerda

2022. október 5. BFC Siófok - Pécsi MFC 0-0

BFC Siófok - Pécsi MFC 0-0
2022. október 5. Siófok, Városi Stadion, NB II., 10. forduló. 250 néző.

Debütáns
(fotó: pmfc.hu)
Vezette: Vezette: Sipos Tamás (Szalai Balázs, Ring Kevin - Horváth Tibor).
Sárga lap: Polényi 60' illetve Hadaró 60', Gera 82'.

Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas, Debreczeni, Varga B. – Nikházi (Szakály A., 73.), Krausz – Balogh B. (Girsik, 73.), Eördögh (Major, 84.), Makrai (Nyári, 53.) – Horváth P. (Farkas B., 73.). Vezetőedző: Domján Attila.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher (Terbe, 73.), Kesztyűs, Gera Z. (Vas B., 87.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Balatonparton

Bár még az idény elején járunk, az már kijelenthető, hogy jelenleg a siófoki a mezőny egyik legkétarcúbb csapata. Ezt mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Balaton-partiak az előző kilenc fordulóban mind a 11 pontjukat pályaválasztóként gyűjtötték be, ráadásul a tizenkettőből csupán két gólt kaptak a Révész Géza utcai Stadionban. Nagy a kontraszt tehát az idegenbeli és hazai teljesítmény között, melynek okait a Domján Attila vezette szakmai stáb is fejtegeti.

A sorozatban négy nyeretlen meccset számláló, de saját közönségük előtt idén május eleje óta veretlen sárga-kékek optimistán készültek a hétközi játéknapra, függetlenül attól, hogy a tabella második helyére felkapaszkodó Pécsi MFC a legkevesebb gólt kapva – az előző idény hajráját is beleszámítva – tíz veretlen bajnokinál tartott. Ennek, illetve a negatív spirálba kerülő MTK szereplésének köszönhetően a piros-feketék annak tudatában léphettek pályára, hogy pontszerzés esetén átveszik a vezetést a tabellán.

A múlt vasárnapi mérkőzéshez képest a siófokiak öt, míg a pécsiek két helyen változtattak az összeállításukon, mégis a vendégek tűntek frissebbnek. Weitner Ádám legénysége az első félidőben – egy rövidebb szakaszt leszámítva – szinte végig fölényben futballozott, több veszélyes lehetőséget is kialakított, de a balatoniak Hutvágner vezérletével megóvták kapujukat a góltól, ami egyben azt jelentette, hogy ebben az idényben hazai környezetben továbbra sem találtak be a hálójukba az első negyvenöt percben.

A második játékrészt Nikházi révén hazai helyzet nyitotta, majd a folytatásban ismételte magát az előző félidő: a pécsiek irányítottak, és – ha nem is futószalagon, de – érkeztek a lövések, Hutvágner viszont meccsben tartotta a házigazdákat. A hajrában aztán változott a játék képe, a fáradó vendégeket próbálták beszorítani a siófokiak, akik a 89. percben mérkőzéslabdához jutottak, de Major egy az egyben, óriási helyzetben Helesfay lábát találta telibe.

A párharcokban bővelkedő mérkőzésen maradt a döntetlen, ami összességében igazságosnak mondható. A pontszerzésnek köszönhetően a Pécsi MFC nemcsak bajnoki veretlenségét őrizte meg, hanem a tabella élére is állt, míg a siófokiak annak örülhettek, hogy – az előző idény hajráját is beleszámítva – sorozatban hetedik hazai bajnokijukon nem találtak legyőzőre.

MESTERMÉRLEG:
Domján Attila: – Az első félidőben a Pécs irányította a játékot, a második játékrész sokkal kiegyenlítettebb volt. Hiányérzetem van, mert az utolsó percekben két ziccert is elrontottunk.
Weitner Ádám: – Örülök, hogy ilyen jó csapat ellen uralni tudtuk a mérkőzést, csak azt sajnálom, hogy nem szereztünk gólt. 

(NS Online)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése