2022. október 2., vasárnap

2022. október 2. Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Kesztyűs Barna első pécsi gólját lőtte

2022. október 2. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 9. forduló. 1.200 néző.

Vezette: Káprály Mihály (Aradi József, Baghy Csaba - Bana Gergely).
Góllövő: Kesztyűs B. (11–esből, 1–0) a 61. percben.
Sárga lap: Mayer 22', Katona 49', Nikitscher 64', Rácz L. 72', Weitner (edző) 82' illetve Németh M. 60', Borvető 71', Lencse 82'.

PMFC: Helesfay – Máyer J. (Gera Z., a szünetben), Rácz L., Katona L., Hadaró – Szeles, Kesztyűs B. – Harsányi I. (Svedjuk, a szünetben), Kocsis B. (Marques Airosa, 91.), Nikitscher – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Haladás: Verpecz I. – Lucas, Csató M., Németh M., Bosnjak – Derekas, Csilus – Csernik (Sipos Z., 74.), Rácz B. (Nyíri, 86.), Doktorics (Hursán, 79.) – Borvető (Lencse, 74.). Vezetőedző: Michael Hipp.

Haladás

Ha a két gárda teljes történetéig visszatekintünk, benne a Pécs dózsás korszakával és az NB I-gyel is, akkor kereken nyolcvanadszor nézett egymással farkasszemet a PMFC és a Haladás, ez egyben a 11. NB II-es találkozójuk volt. Ráadásul a pécsieknek igen emlékezetes napon: 32 esztendeje ugyancsak október 2-án játszották ugyanis ez idáig utolsó nemzetközi kupameccsüket, amelyen 2–2-es döntetlent értek el VfB Stuttgart ellen.

A mérkőzést ennek ellenére nem éppen nemzetközi kupahangulatban és tempóban kezdték a mai utódok, az első játékrész főként a 16-osok között passzolgatásról szólt, a nézők így a félidő közepén már saját magukat kezdték szórakoztatni, harsány énekléssel és rigmusokkal.

A fordulatot aztán a büntetőből esett találat hozta meg, amikor is Kesztyűs Barna első pécsi gólját érte el.  Ezt követően  a vendégeknek is nagyobb kedvük támadt a futballozásra, és nyilván az egyenlítésre. A játék ettől kezdve kimondottan pörgősebbé és izgalmasabbá vált, mindkét oldalon több veszélyesnek ígérkező támadással, ám vagy a lövések sikerültek végül pontatlanra, vagy a védők és kapusok végezték jól a munkájukat. 

Sem az egyenlítés, sem az előny növelése nem sikerült már, így a PMFC megőrizte veretlenségét, és az éllovas MTK-val megegyező pontszámmal várhatja a folytatást. (NS Online)

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Weitner Ádám: – Az első félidőben nem játszottunk jól, nem kaptam vissza, amiről beszéltünk, de ilyen talajon ezen nem is csodálkozom. A Szombathely uralta ekkor a mérkőzést, de a szünetben változtattunk a mentalitásunkon, így ez a győzelem a szív és a csapategység diadala volt. Négy mérkőzés óta nem kaptunk gólt, továbbra is őrizzük veretlenségünket.
Michael Hipp: – Tudtuk, hogy erős a Pécs, hiszen eddig veretlen volt a bajnokságban. Úgy érzem, jól felkészültünk belőlük, az első félidőben agresszíven, jól is játszottunk, aminek a bizonyítéka, hogy a 41. percben volt az első kapura lövésük. A második játékrészt is aktívan kezdtük, igazából egy szituáció döntött, amikor egy kapufánk után tizenegyest kapott a hazai csapat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése