2022. október 9., vasárnap

2022. október 9. Pécsi MFC - Soroksár SC 2-1 (0-1)

Tóth-Gábor duplázott
(fotó: NS Online)
Pécsi MFC - Soroksár SC 2-1 (0-1)
2022. október 9. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 11. forduló. 1.200 néző.

Vezette: Farkas Tibor (Máyer Gábor, Ország Péter - Derdák Marcell).
Gólszerző: Tóth-Gábor (53., 73., – a másodikat 11-esből), ill. Hudák (20.).
Sárga lap: Hadaró 31', Gera 77', Kocsis 84'.
Kiállítva: Lisztes (66.) Lipcsei P. (edző) 88'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis (Marques-Airosa, 89.), Niktscher (Terbe, 82.), Kesztyűs, Gera (Kövesdi, 86.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Soroksár: Holczer – Ternován, Valencsik, Króner, Csontos (Pintér, 63.) – Haris, Hudák, Lisztes, Hajdú (Korozmán, 72.) – Lőrinczy (Hegyi, 85.), Halmai (Köböl, 72.). Vezetőedző: Lipcsei Péter. 

Bravúros fordítás

Az első fél óra képe alapján kevesen fogadtak volna rá, hogy a PMFC ezúttal is folytatja eddigi bravúros sorozatát. Nem játszott ugyan fölényben a Soroksár, ám Kesztyűsék sem úgy rohamoztak, mintha egy gólkülönbség-javító kilencven percre készülnének. Ráadásul a vezetést is Hudákék szerezték meg, és nem is egy végletekig kidolgozott helyzetből, hanem egy számukra jókor, jó helyre pattanó labdára éppen jó helyen álló játékos kapáslövésével (0–1).

Ezután a kicsit lanyhább iram miatt morgolódott a publikum, a vendégek főként arra törekedtek, hogy maradjon az előny, a félidő hátralévő részében nem a támadásokban jeleskedtek. A piros-feketék pedig próbáltak ugyan egyenlíteni, de akcióik sorra elhaltak a fokozott vendégvédekezésben.    

Tóth-Gábor Kristóf
A szünet után hasonlóan folytatódott a játék, a szándékosnak nem mondható, ám kétségkívül szabálytalan kezezésért megítélt jogos büntetőből szerzett elért Tóth-Gábor-találat pedig még jobban meghozta a hazaiak játékkedvét (1–1). Az egyre inkább felpörgő akciók megérdemelten vezettek Tóth-Gábor újabb góljáig (2–1), amit a hazai közönség már az utolsó percekben, majd a lefújás után is hosszan tartó ütemes tapssal és éljenzéssel honorált.

A PMFC ezzel megőrizte veretlenségét, és továbbra is a tabella élén várhatja a folytatást. 

MESTERMÉRLEG
Weitner Ádám: – Jó csapat ellen hátrányban sem ijedtünk meg, és sikerült fordítanunk.
Lipcsei Péter: – Van, aki nem engedte, hogy győzelemmel távozzunk Pécsről... Csúnyán belenyúltak a mérkőzésbe, és ezt akkor is vállalom, ha több meccsre eltiltanak, mert úgy gondolom, hogy egy fiatal magyart nem a műesésért kiállítva kell „segíteni”. Ráadásul ez már nem az első ilyen mérkőzésünk. Az első félidőben egy kapura lövése volt a Pécsnek, a második első húsz percében rossz felfogásban futballoztunk.

(Nemzeti Sport Online)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése