2024. március 16., szombat

Spílerek: Bischoff Marcell - 2002. 03. 16.

Bischoff Marcell
(fotó: pmfc.hu)
Bischoff Marcell

Született: 2002. március 16.
Posztja: hátvéd.
Mérkőzéseinek száma: 24.
Góljainak száma: 2.

Érkezett: Kozármislenyi FC (2015. február)

Az ifjú spíler már a tizenhatodik születésnapja előtt bemutatkozhatott a felnőttek között. Márton Gábor, az első csapat akkori vezetőedzője amúgy is bátran dobta mély vízbe a fiatalokat, s egy Pécsvárad ellen vívott téli edzőmérkőzés tökéletes alkalom volt Bischoff bemutatkozására. S micsoda bemutatkozás volt! Első meccsén mindjárt két gólt is lőtt, s e sorok szerzője is elismerő szavakkal méltatta a fiatal titán teljesítményét.

A téli felkészülési időszak még egy meccset hozott a szélsőnek: az NK BSK Bijelo Brdo ellen a kezdő csapat tagjaként köszöntötte az érdeklődő nézőket. Gólt sem ezen, sem a későbbi találkozón nem lőtt - de egy védőtől nem is ez az elsődleges elvárás.

Legközelebb 2018. nyarán olvashattuk a focista nevét a PMFC összeállításában. Ekkor már Sárai György volt az ezer sebből vérző csapat trénere, s kénytelen-kelletlen játszatta a fiatalokat. Az utánpótlás-válogatottban is számításba vett spíler tétmérkőzésen is pályára léphetett a felnőttek között:  a Kazincbarcika ellen a Magyar Kupában (1-2), majd egy edzőváltást követően a Dabas ellen (1-1) is labdába rúghatott.

Vas László nem csak az NB III-ban, hanem egy osztályváltást követően az NB II-ben (Dorogi FC, 4-0 és Soroksár SC 0-2) is bizonyítási lehetőséget adott a klub egyik legértékesebb tehetségének, aki két-két alkalommal léphetett pályára a két bajnoki osztályban. Érdekesség, hogy a bajnokságot nyert NB III-as csapatban nem lépett pályára, de egy évvel később, a másodosztályban negyedik helyen végzett együttesben kétszer is,

Fentebb azt írtuk, a klub egyik legértékesebb tehetsége volt. E helyen hadd adjunk aggodalmunknak hangot. Egy klub utánpótlásnevelése annyit ér, amennyit a saját első csapatának adni tud. Sajnos, tendencia, hogy a klub utánpótlásából kiöregedő futballisták nem tudnak gyökeret verni a felnőttek között, s elhagyni kényszerülnek Újmecsekalját. Bármilyen minősítési rendszert is alkalmaz a klub, ez nem fest jó képet az utánpótlásnevelés minőségéről.

Távozott: HR Rent-Kozármisleny FC (2022. február).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2018. február 3. Pécsi MFC - Pécsváradi Spartacus SE 11-0 (6-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2021. június 26. Mohácsi TE 1888 - Pécsi MFC 0-4 (0-3) - edzőmérkőzés.

Bischoff Marcell statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 2 mérkőzés, 0 gól.
NB III.: 2mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 3 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 16 mérkőzés, 2 gól.

Összesen: 24 mérkőzést játszott a PMFC-ben, s két gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése