2021. június 26., szombat

2021. június 26. Mohácsi TE 1888 - Pécsi MFC 0-4 (0-3)

Mohácsi TE 1888 - Pécsi MFC 0-4 (0-3)
2021. június 26. Mohács, Újvárosi Stadion, edzőmérkőzés. 100 néző.

Vezette: Maml (Bizderi, Szkrajcsics).
Góllövők: Hegedűs (11. – büntetőből), Keresztes (35., 39.), Bohata (69.).

PMFC 1. félidő: Bukrán – Sági, Preklet, Katona, Varga – Keresztes, Bartha, Futó, Szabó, Hegedűs – Tihanyi. 2. félidő: Bukrán (Vukman (62.) – Thán, Króner, Rácz, Katona – Károly, Tölgyesi, Geiger (Keresztes, 62.), Bohata, Bischoff – Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Kezdetnek jó volt

Három és fél év telt el e a két csapat legutóbbi randevúja óta. A 2018. telén vívott mérkőzésen pont egy tucatnyi gólt vágott a PMFC a megyei riválisának. Abból a csapatból Kónya Dávid, Keresztes Barna és a most visszatért Károly Bálint maradt hírmondónak a csapatból. 

A felkészülési időszak első edzőmérkőzésén több új arcot is felfedeztünk a piros-fekete csapatban. A kaput a Diósgyőr labdarúgója, Bukrán Erik őrizte, aki korábban Angliában is légióskodott, jelenleg pedig próbajátékon van a Stadion utcában. Varga Botondról nemrég Kulcsár Árpád is nyilatkozott, kiemelve a fiatal labdarúgó tehetségét. Az utánpótláscsapat üdvöskéje egy félidőt kapott bemutatkozásként a felnőttek között.

Mire mindezt leírtuk, Hegedűs büntetőjéből már vezetést is szerzett a PMFC, a ki a 11. percben lőtt a hazaiak kapujába. (0-1). Mondhatnánk, hogy a nagy meleg rányomta bélyegét a játékra. Tavaly is leírtuk, idén is megtesszük: nem látjuk, hogy a tikkasztó nyári hőség déli óráiban lejátszott edzőmérkőzések milyen hasznos szakmai tapasztalatot hozhatnak a szakemberek számára. Abban azonban biztosak voltunk, hogy a meccset a másodosztályú vendégek nyerik, ahogy abban is, hogy az esti virslire már otthon leszünk.

Időközben, egészen pontosan a 35. percben Keresztes Barna tovább növelte az előnyünket. A még mindig fiatal spíler a második találatot jegyezte a meccsen. (0-2), majd csakhamar újra eredményes volt, ezzel háromra növelte a csapat előnyét. (0-3).

Szünetben sort cserélt Vas mester. Örömmel üdvözöltük piros-feketében Károly Bálintot, korábbi gólvadászunk a jobb szélen kapott lehetőséget. S egy újonc is szerepet kapott: Thán Olivér a védelemben mutathatta meg képességeit.

A rend kedvéért említjük meg: ebben a félidőben a pécsiek újabb gólt szereztek. A 69. percben Bohata Ádám talált a hazaiak hálójába.

Egyértelmű volt a mieink fölénye, s reméljük, a fölényes győzelem megfelelő alapot ad a folytatásra. Mert egy hét múlva ismét pályára lép a Munkás, méghozzá a Paksi FC vendégeként.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: - Abszolút elégedett vagyok a játékosok heti munkájával és a hozzáállással. Nehéz körülmények között extrán dolgoztak a srácok, beleértve a Mohács elleni edzőmeccsen nyújtottakkal is. A felkészülés jelenlegi szakaszában nem feltétlenül az eredményesség a legfontosabb, ám minden mérkőzésen és edzésjátékon nyerni szeretnénk. A fiúk a fáradtság ellenére mindent megtettek a sikerességért. A hétre eltervezett szakmai munkát elvégeztük, úgyhogy folytatjuk tovább a felkészülést, mert még sok munka vár ránk.
Kvanduk János: - Nagyon örülök, hogy játszhattunk a PMFC ellen, amely a régió kimagaslóan legjobb klubja. Kíváncsi voltam, hogy egy tavaly még megye I-es csapat három nap felkészülés után milyen képet tud magáról mutatni egy NB II-es élcsapat ellen. A vendégek fizikailag fáradtabbak voltak, de elégedett voltam azzal, ahogy játszott a csapatom. A vereség ellenére nagyon pozitívan értékelem azt az edzőmérkőzést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése