2018. október 22., hétfő

2018. október 21. Pécsi MFC - FC Dabas 1-1 (1-0)

Pécsi MFC - FC Dabas 1-1 (1-0)
2018. október 21. Pécs, PMFC-st., NB III. Középcsoport, 11. forduló. 400 néző.

Vezette: Kakuk Szabolcs (Molnár Alex, Tinnyei Zsolt).

Góllövők: Kálmán Szilárd 8' ill. Takács Kornél 85'.
Sárga lap: Juhász 67., Szellák 70., Koller 81., Fujsz 83., ill. Sándli 40., Sárközi 58., Seregy 75., Földes 89. percben.

Vas László, a PMFC edzője
(forrás: pmfc.hu)
PMFC: Somogyi – Valkovszki (Juhász, 55.), Romic, Erdős, Hanol – Kálmán, Szellák, Koller, Varga (Bischoff, 63.) – Péter (Keresztes, 91.), Fujsz. Vezetőedző: Vas László.

FC Dabas: Scheilinger – Csendes, Fritz, Földes, Szenes (Takács, 61.), Sándli (Seregy, 46.), Fitos, Sárközi (Csepregi, 80.) , Crkvenjakov, Erős, Eördögh. Edző: Erős Károly.

Hogy seper?

A mondás szerint az új seprű jól seper. Kíváncsiak voltunk, hogy igaz-e a bölcsesség a PMFC héten kinevezett vezetőedzőjére, Vas Lászlóra is. 

Mintegy négyszáz néző gyűlt össze a kezdésre. Bősz szotyizgatás közepette bizonygatták, hogy a legjobb az lett volna, ha Kulcsár Árpád marad a gárda mellett. Magam is ebbe a táborba tartozom, bár tudjuk, hogy Kuli szakmai igazgatóként az utánpótláscsapatok munkáját is koordinálja, így idejébe aligha férne bele az első csapat trenírozása.

Hogy mennyire fog beleférni Vas Lászlónak, aki az U-19 mellett vállalta az NB III-as csapat vezetését, azt nem tudjuk. A magunk részéről ugyanúgy drukkolunk neki is, mint eddig valamennyi elődjének, aki elfoglalta a Stadion utca legkényelmetlenebb helyét.

Kálmán Szilárd a Dabas ellen
(foto: Kurdi József, PMFC)
Még meg sem melegedtek a kabátok, amikor megszerezte a vezetést a PMFC. A nyolcadik percben valahonnan a világ végéről, de legalább 30-35 méterről végzett el szabadrúgást Kálmán Szilárd. A labdát egyből kapura küldte, a löketbe a vendégek kapusa még beleért, de mégis betotyorgott a kapuba. (1-0). Mázlista gól volt! S milyen a szurkolói lélektan, tíz percnyi játék után már azt számoltuk, hogy három ponttal hanyadik helyre emelkedhet csapatunk a tabellán.

Különösen az következő percek eseményei táplálták győzelmi reményeinket: Fujsz Ricsi lövése mintha megpattant volna egy dabasi kézen, de a játékvezető közelebb állt az eseményekhez, mint mi, így hiszünk neki, hogy nem. Nem sokkal később szintén Fujsz küldte kapura a játékszert, ám 17 méterről leadott lövése elkerülte a vendégek kapuját.

Bizony, az első negyedóra után dörzsöltük tenyerünket. Lendületes játékkal többször is gólhelyzetbe kerültek a piros-fekete mezt viselő legények, miközben a vendégek nem veszélyeztették a pécsi kaput.

Erre csupán a félidő derekán került sor először, amikor egy szögletet követően fejelt kapura az egyik dabasi csatár, ám Somogyi biztosan védett. 

Nem sokkal később ismét Fujsz Richárd került helyzetbe, ám harmadik lehetőségét is elpuskázta a zalai származású csatár. 

Bosszúsan néztünk egymásra a nézőtéren: igen, ez az , ami jellemző az idei PMFC-re: rendre kimaradnak a lehetőségek, s hiába vannak helyzetek, ha azok rendre kimaradnak. 

A második félidőre egygólos hazai előnnyel jöttek vissza a csapatok. Bosszankodásunkat tovább fokozta, hogy kétszer is a dabasiak kerültek helyzetbe, akik sokkal támadóbb szellemben játszottak, mint az előző játékrészben. Gólt ugyan nem szereztek, de ez csak Somogyinak, a pécsi kapusnak volt köszönhető.

Közel húsz perc telt el a második félidőből, mire pécsi helyzetet jegyezhettünk fel: szabadrúgáshoz jutott a Pamacs, s ismét Kálmán Szilárd állt a labda mögé. Lélegzetünket visszafojtva vártuk a fejleményeket, ám játékosunknak másodszorra már nem sikerült a kapuba találni. Maradt az eredmény, de még mindig pécsi vezetést mutatott az eredményjelző.

Sajnos, ez az állás nem maradt így a meccs végéig. Erős Károly együttese óriási tartalékokat mozgósított. Amíg az első negyedórában a vendégek, az utolsó tizenöt percben a hazaiak nem jutottak el az ellenfél kapujáig. A huszáros rohamoknak meg is lett az eredménye: a 85. percben Takács Kornél révén egyenlítettek a vendégek. (1-1)

A döntetlennel továbbra is kiesőhelyen maradt a PMFC, s továbbra is várat magára az első hazai győzelem.

A címben feltett kérdésre, vagyis arra, hogy milyen minőséget képvisel az új seprű, nem kaptunk választ. Néhány nap bizonyosan kevés ahhoz, hogy a cirok hatása érezhető legyen a csapaton. Mindenesetre támogatásunkat és szurkolásunkat továbbra is élvezi az új edző. 

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Vas László: – Az első félidőben tettük a dolgunkat, helyzeteket alakítottunk ki, szervezetten játszottunk, a vezetést is megszereztük. A második félidőben azonban fejben nagyon elfogytunk, visszaesett a teljesítményünk, magunkra húztuk az ellenfelünket, amely igazi helyzetet nem tudott kialakítani, de pontrúgásokból veszélyes volt. A fiúk minden tőlük telhetőt megtettek. (bama.hu)
Erős Károly: - Tudtuk, hogy az edzőváltás után a Pécs harapni fog, s az első tizenöt percben ez látszott is. Az bosszant, hogy ismét egy olyan gólt kaptunk, amely csak az FC Dabasra jellemző. Erre rá is ment az első félidő. A második félidő alapján azonban megköszönheti a Pécs, hogy ez meccs döntetlen lett, mert három-négy nagyon komoly helyzetünk volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése