2024. február 9., péntek

Spílerek: Bartha László - 1987. 02. 09.

Bartha László
(fotó: pmfc.hu)
Bartha László

Született: 1987. február 9., Komló.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 43.
Góljainak száma: 1.

Érkezett: Paksi FC (2020. július).

Mondhatjuk, hogy ez az átigazolás 10-12 évet késett, hiszen a komlói születésű spíler már a 2010-es évek elején a PMFC célkeresztjében volt. A középpályás ekkor még a Ferencvárost, illetve a több játéklehetőség miatt a Kozármislenyt választotta. A baranyai kisvárosból Paksra vezetett a középpályás karrierje, ahol pályafutása legszebb éveit töltötte, pedig szerintünk jobban állt volna rajta a piros-fekete Munkás-mez.

De azt mondják, ami késik, nme múlik, s az 1987-es korosztály egyik legtehetségesebbnek mondott futballistája 2020. nyarán Pécsre szerződött. A szurkolók és a klub is nagy reményekkel várta és fogadta a labdarúgót, ő maga pedig ekképpen nyilatkozott a klubhonlapnak:

– Az elmúlt hetekben felgyorsultak a dolgok, a Pécs megkeresését követően Vas László felvázolta számomra a terveket, ami jó hatással volt rám – számolt be a klubváltásról Bartha László, aki további céljairól is beszélt – Sokan mondhatják rám, hogy 33 éves létemre öreg vagyok, ugyanakkor nem érzem magamat annak. Sokáig szeretnék még profi szinten futballozni, amihez a PMFC-nél minden feltétel adott. Friss NB II-es feljutó csapat ellenére tudatos munka zajlik, így emiatt sem féltem magunkat a bajnokságban. A támadószekción belül bármely poszton otthonosan érzem magam, majd a szakmai stáb eldönti, hol szeretnének játszani. Természetesen az a célom, hogy minél inkább a csapat segítségére tudjak lenni, akár gólok, gólpasszok tekintetében – tette hozzá. (pmfc.hu)

Egy teljes bajnoki szezonon és még néhány héten át tartott az a segítség, amely alatt kereken harminc bajnoki mérkőzésen jutott játéklehetőséghez. Egyetlen gólt szerzett (a gólpasszokat honlapunk nem tartja nyilván), 2021. februárjában a Kazincbarcika ellen megnyert mérkőzésből (4-2) vette ki a részét.

Bartha a fazonszabász
(fotó: pmfc.hu)
Igazi fazonszabász lehetett volna, ám a Vas László vezetőedző által favorizált játékrendszerben gyakran került légüres térbe. Pedig labdáinak szeme volt, s játékintelligenciája nemegyszer emelte a mezőny fölé. Pontosabban, emelte volna, ha a képességeit jobban kamatoztató taktikával lép pályára a csapat.

A rossz nyelvek szerint a spíler az öltözőben ezt szóvá is tette Vas mesternek, s a vita után a játékos húzta a rövidebbet. Mindent elmond, hogy búcsúnyilatkozatában csak a játékosokat magasztalta.

– Köszönöm szépen a bizalmat a szurkolóknak és egyben nagyon sajnálom, hogy nem tudtam annyi örömet szerezni nekik, mint amennyit szerettem volna. Minden helyzetben tartsanak ki a csapat mellett, mert ezek a srácok megérdemlik, tényleg nagyon sokat tesznek a sikerért! A játékosoknak köszönöm szépen azt a tiszteletet, amit kaptam tőlük és kívánom, hogy mindig maradjanak meg ilyen jó embereknek! Nem utolsó sorban pedig sok sikert kívánok a bajnoksághoz – nyilatkozta Bartha. (pmfc.hu)

A 2021/22-es szezont még elkezdte a csapattal, két mérkőzésen a bajnokságban is pályára lépett, ám a szakmai véleménykülönbség miatt kurtán-furcsán távozott a csapattól, s a másodosztályban újonc Kecskeméthez szerződött.

Távozott: Kecskeméti TE (2021. augusztus).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2020. július 25. Paksi FC - Pécsi MFC 4-1 (2-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2021. augusztus 8. Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 1-1 (0-0) - NB II.

Bartha László statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 30 mérkőzés, 1 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 11 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 43 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 1 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése