2020. július 26., vasárnap

2020. július 25. Paksi FC - Pécsi MFC 4-1 (2-0)

Paksi FC - Pécsi MFC 4-1 (2-0)
2020. július 25. Paks, edzőmérkőzés. 100 néző.

Paksi FC - PMFC 4-1
(forrás: paksifc.hu)
Góllövők: Szakály (26. – büntetőből), Ádám (30.), Szendrei (55., 78.), ill Tihanyi (85.). 

Paksi FC: Rácz (Holczer, 46.) – Kulcsár (Szendrei, 46.), Lenzsér, Gévay, Szabó – Nagy (Debreceni, 80.), Balogh, Szakály, Windecker (Vas, 15.) – Ádám, Sajbán. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

PMFC: Helesfay – Sági (Archie, 75.), Rácz (Gajág, 46.), Króner (Preklet, 46.), Bischoff (Németh, 46.) – Óvári (Hegedűs, 46.), Futó (Nikic, 46.), Geiger (Bartha, 46.), Grabant – Kónya (Adamcsek, 46.), Batizi-Pócsi (Tihanyi, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Rangadó is lehetne

Paks-Pécs... már-már a rangadó ízét érezzük a szánkban, mint egykor egy Pécs-Komló, vagy Pécs-Fradi meccs előtt. A Komló jelenleg megyebajnokságban szerepel, a Fradi pedig elérhetetlen messzeségben van, így az egyszeri szurkoló egy Misleny vagy Paks elleni mérkőzésre próbál derbiként gondolni.

Pedig ezúttal tét nem volt, hacsak az nem, hogy a két együttes szakvezetése, szurkolótábora lemérje, hol is tart a saját csapata. Azt reméltük, hogy mivel az NB II-es bajnokság korábban indul az élvonalhoz képest, a pécsiek valamivel felkészültebben érkeznek a találkozóra. 

Nem ezt tapasztaltuk.

Szokásunk szerint az ellenfélnél először azt kerestük, vannak-e expécsi játékosok a csapatban. Nos, Tököli már leadta a szerelését, és Lengyel Ferenc is rég visszavonult, de Holczer Ádám egy évet kispadozott Pécsett Dibusz Dénes mögött, majd - milyen az élet? - ugyanezt tette a Fradiban is, csak kicsit hosszabb ideig. A hazai kispadról pedig Osztermájer Gábor irányított a csapatát, aki fél évet töltött játékoskorában Újmecsekalján.

A meccs?

Hiába kerültünk már a meccs elején helyzetbe, Bischoff lövését hárította a hazai Rácz. Talán, ha a vendég Rácz állt volna a hazai kapussal szemben, csakhogy nem igen jutottunk kedvező pontrúgáshoz a paksiak tizenhatosa környékén. A 
26. percben rezzent meg először Helesfay hálója, Szakály büntetője nyomán. (1-0).

Nem fordult sokat a percmutató, amikor a zöld-fehérek frissen igazolt csatára, Ádám Martin lépett ki a védők közül, s emelt kapusunk fölött a hálóba (2-0). Mit mondjunk? Örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű tehetséggel megáldott támadó, mint Ádám Martin, elhagyta a bajnoki rivális Rákóczi együttesét, és az élvonalba igazolt. Még jobban örülnénk, ha a PMFC-t erősítené ez a játékos. A csatár mindenesetre rajta van a kívánságlistánkon.

Bartha László
A szünetben arról diskuráltunk, hogy Bartha László nagy fogás lehet. Persze, amikor Mislenybe került a Fraditól, már akkor szerettük volna őt Pécsett látni, s ennek akkor nagyobb realitása lehetett volna, mint most Ádám leigazolásának.

A szünetben be is állt Bartha, aki éppen a Paksi FC-től érkezett Pécsre, s értelemszerűen az első meccsét vívta piros-fekete szerelésben. 

A fordulás után szépíthettünk volna, ha a játékvezető nem látja szabálytalannak Adamcsek Máté 55. percben elvégzett tizenegyesét. Sajnos, annak látta, s az ő szava - ebben a tekintetben - erősebb a mienknél, hiába kiáltottuk a magasba, hogy "góóól". Nálunk 2-1, de az eredményjelzőn 2-0 volt az állás. 

Az 55. percben tovább növelte előnyét a Tolna megyei gárda: Szendrei Ákos lábáról a kapufára, majd onnan a hálóba jutott a labda. (3-0). Ez a Szendrei-gyerek még sokra viheti - gondoltuk, s a meccs hajrájában igazolta is tézisünket: a 81. percben a védőink kézzel és lábbal is próbálták megakadályozni a gólszerzésben, hiába, mert védhetetlenül lőtt a kapunk jobb oldalába. (4-0)

A meccs harmadik tizenegyesét nekünk ítélte a spori, s Tihanyi Olivér a 85. percben szépített az eredményen. (4-1) Ez már érvényes gól volt.

Egy héttel a bajnoki rajt előtt többre számítottunk. A játékunk csak helyenként emlékeztetett a tavaly ősszel megszokott lendületes, gólratörő labdarúgásra. Az is igaz, hogy amíg akkor harmad-, most első osztályú ellenfél sorakozott a félvonal másik oldalán. Persze, ne keseregjünk, hiszen egy hét múlva, augusztus 2-án,  tíz év után újra, NB II-es meccset játszunk. 

Ott kell majd igazán megmutatni, mit tudunk, s begyűjteni a győzelemért járó három pontot.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Osztermájer Gábor: Hajtós, brusztolós mérkőzés volt, durvaságát tekintve néha még az edzőmeccs jellegét is felülmúlta. Windecker, Vas és Kulcsár réven három kisebb sérülést is összeszedtünk, melyek komolyságát még nem tudjuk. Örülök, hogy a tizenhét éves Szendrei Ákos kétszer is betalált, valamint fiatal csatárunkkal szintén egyidős Vas Gábor is rendkívül jól játszott. Nagyon akartunk és az egész csapat kiváló mentalitással futballozott. Látszott, hogy élvezzük a játékot ez pedig gólokban is megmutatkozott. (paksifc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése