2022. augusztus 7., vasárnap

2022. augusztus 7. Budafoki MTE - Pécsi MFC 2-2 (2-1)

Budafoki MTE - Pécsi MFC 2-2 (2-1)
2022. augusztus 7. Budafok, Promontor u., NB II., 2. forduló. 400 néző.

Mi Tóth-Gábornak adtuk az első gólt
(fotó: NS Online)
Vezette: Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Rózsa Dávid - Móri Tamás).
Góllövők: Fótyik D. (15.), Horgosi (41.), ill. Tóth-Gábor (12.), Harsányi (58.).
Sárga lap: -. 

BMTE: Gundel-Takács – Margitics (Takács R., 71.), Horgosi, Vaszicsku, Fótyik D., Horváth O. (Kalmár O., 63.) – Csonka A., Adorján K., Kovács D. (Németh M., 71.) – Sós M. (Varga D., 63.), Tischler (Beke, 63.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz L., Katona L., Hadaró – Terbe, Kesztyűs – Makrai (Kónya D., 74.), Nikitscher (Futó, 83.), Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Értékes döntetlen

Tartozásunk van a Budafok felé. Amióta 2016-ban - hosszú idő után - újra egymás mellé sodorta a bajnoki rendszer a csapatokat, azóta négy tétmérkőzésen csak egyszer sikerült legyőzni a fővárosi kerület képviselőit, míg a BMTE-szurkolók kétszer is örülhettek. Ha ehhez hozzátesszük, hogy egy edzőmérkőzést is vívtak a csapatok, amelyen szintén a budafokiak diadalmaskodtak, még inkább érezzük magunkban a revánsvágyat.

Ezúttal nem tartottunk a csapattal Budapestre a BMTE elleni meccsre, így csak az NS Online tudósítását követhettük, amely szerint a mieink voltak kezdeményezőbbek. Annyira, hogy a tizedik perc tájékán Makrai került helyzetbe, ám lövésében már nem volt erő, így oda lett a lehetőség. A tizenkettedik percben azonban megszereztük a vezetést. Tóth-Gábor Kristóf lőtt kapura, nagyerejű lövése megpattant egy budafoki védőn, s a tehetetlen kapus mellett a labda a hálóba vágódott. Öngól! Öngól? Mikor öngól az öngól? Nos, ebben a kérdésben nem egységes az újságírói szakma. Egyesek szerint az is öngól, ha a labda megpattan egy védő testén, mások szerint csak akkor, ha tudatosan mozdulat eredményeként érinti a hátvéd a labdát, majd kerül onnan a kapuba. A tudósítás szerint ez a labda megpattant Margitics testén, így mi a csatárunk javára írjuk a gólt. (0-1)

Mire mindezt végiggondoltuk, már egyenlített is a hazai csapat. Az első negyedóra végén Fótyik Dominik nyolc méteres fejese zúgott védhetetlenül Helesfay kapujába (1-1). 

Meccsnull - szoktuk mondani, s azt vártuk, hogy a folyamatosan frissülő oldalon pécsi rohamokról kapunk hírt. Nem így történt. Harsányi keresztbe futó lövésén kívül csak hazai helyzetekről olvastunk. Kovács Dávid és Horváth Olivér még elpuskázta a helyzetét, ám a a találkozó 41. percében egy szabadrúgást követő kavarodás után Horgosi Donát négy méterről helyezett a kapunkba, (2-1) A BMTE megfordította a mérkőzést.

A szünetben - szokásunk szerint - megnéztük az ellenfél összeállítását. Az MLSZ Adatbankja szerint a kispadon ült Romic Danijel, aki két időszakban is szerepelt a PMFC-ben. Első ízben 2013 és 15 között, másodjára pedig a 2018/19-es jelzetű szezonban, amelynek végén szerződött jelenlegi csapatához.

A második játékrésszel kapcsolatban annyit írt az online sajtó, hogy egy sokkal összeszedettebb, a széleken bátrabb PMFC volt látható. Ennek lehetett az eredménye az 58. percben esett gól, amely elhozta az egyenlítést. A beszámoló szerint "egy gyorspasszos figura után Harsányi került szembe a kapussal, majd higgadtan, a tizenegyespont vonalából jobbal a kapu jobb oldalába tüzelt. (2–2)

És ennyi! - írhatnánk. Ahogy a tudósítás is írja, az egyenlítő gól után mindkét csapat visszavett az iramból. Ezek szerint a mieinknek is jó volt a döntetlen, s a hazaiak is megelégedtek az egy ponttal a roppant sportszerű találkozón. Jól mutatja ezt az a tény, hogy a játékvezetőnek egyetlen egyszer sem kellett a sárga laphoz nyúlnia.

Említést érdemel még az a tény, hogy az utolsó negyed órára beállt Kónya Dávid, aki 241. mérkőzését játszotta a klub mezében (az edzőmérkőzéseket is ideértve), s a jelenlegi keretben messze ő számít a legfoglalkoztatottabb játékosnak.

Azt mondják az öregek, hogy idegenben jó az iksz, A monitor előtt ülve, és tudva azt, hogy 1-0-ra még mi vezettünk a két Munkás csapat találkozóján, mégis némi hiányérzet van bennünk. Mindig csak azt a meccset lehet megnyerni, ami éppen zajlik, s most a Promontor utcai lehetett volna az.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Csizmadia Csaba: – Sokat gondolkodtam, hogy rendszert váltunk-e, mert a védelmet akartam stabilizálni, és ez sikerült is, de a rögzített helyzetből kapott gól bosszantó volt. Utána gyorsan felálltuk, majd volt még két helyzetünk, amikből gólt kellett volna rúgnunk. Ahhoz képest, hogy későn álltak össze, az ellenfél összeszedetten játszott. Elégedett nem vagyok, de mondhatom, hogy igazságos döntetlen született.
Weitner Ádám: – Jól kezdtük a találkozót, bátran fociztunk. Külön készültünk a rögzített helyzetek elleni védekezésre, így külön bosszantó a kapott két gól. A békéscsabai mérkőzéshez képest előrébb léptünk, nem lehetek elégedetlen az egy ponttal, inkább a kapott gólok zavarnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése