2022. augusztus 15., hétfő

2022. augusztus 14. Pécsi MFC - CREDOBUS Mosonmagyaróvár 2-1 (2-0)

Pécsi MFC - CREDOBUS Mosonmagyaróvár 2-1 (2-0)
2022. augusztus 14. Pécs, PMFC-stadion.  NB II., 3. forduló. 1.700 néző.

Csapatmunka volt
(fotó: NS Online)
Vezette: Katona Balázs (Garai, Kiss B.). 
Góllövő: Harsányi 24', Czingráber (öngól) 28' illetve Nagy Zoárd 71'.
Sárga lap: Rácz L. 71'.

PMFC: Helesfay – Mayer (Kövesdi, 76.), Rácz, Katona L., Hadaró – Kesztyűs (Svedyuk, 76.), Futó – Makrai (Kónya D., 64.), Nikitscher, Harsányi (Tihanyi, 83.) – Tóth-Gábor (Grabant, 83.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

MOSONMAGYARÓRVÁR: Heinrich – Simita (Dezamits, 70.), Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K. (Horváth K., szünetben) – Tóth L. (Illés D., 56.), Végh, Gáncs (Múcska, 70.) – Szalka (Nagy Z., szünetben), Boros. Vezetőedző: Varga László.

Szívdiadal

Számításaink szerint eddig két alkalommal csapott össze a PMFC és a Mosonmagyaróvári egylet. A korábbi találkozókon egy-egy baranyai és mosoni győzelem született.

A harmadik összecsapás pécsi rohamokkal indult. Előbb egy veszélyes szöglet okozott izgalmat, majd Harsányi labdája érte a kapufát. Mindez alig öt perc alatt történt, tehát igazán eseménydúsan indult a mérkőzés. Ötletesen és támadólag játszott a PMFC: Makrai esernyőcsele és Nikitscher harcossága ragadtatta tapsra a publikumot. 

Nem akarunk két meccs és néhány perc után elhamarkodott véleményt mondani, de a Weitner-féle PMFC látványosabb, szórakoztatóbb és reményeink szerint hatékonyabb focit játszik a korábbiaknál. A játéka kevésbé kiszámítható, amely gólokban mérhető előnyt jelenthet a bajnokság során. 

A vezetést a 24. percben szerezte meg a Munkás. Makrai káprázatos labdával indította Harsányit, aki erősen lőtte ki a hosszú sarkot (1-0). Ez volt a nyáron igazolt támadó harmadik gólja piros-fekete mezben, s a második a bajnokságban. 

Még le sem jegyeztük füzetünkbe a gól történetét, amikor újra megrezdült a vendégkapu hálója. Tóth-Gábor lőtte telibe a kapufát, az onnan a mezőnybe pattanó labdát a visszafelé futó Czingráber sodorta a saját kapujába. (2-0). Öngól! S ez bizony, tényleg az, bárhogy szeretnénk, ezt a dugót nem tudjuk a magas pécsi csatárnak adni. 

Az első félidőben feljegyeztünk még Hadaró Valentin elpuskázott helyzetét, illetve Helesfay védését, de az eredmény a szünetig már nem változott. 

A második gól után hiába kapcsolt nagyobb fokozatra a vendégcsapat - nem is értjük, miért várt ezzel kétgólos hátrányig -, a pécsi védelem jól állta a sarat. Észre kellett vennünk, hogy Rácz és Katona milyen jól megértik egymást. Jó húzás volt a balhátvéd Katonát beljebb hozni, s a védősor közepén szerepeltetni. 

A szünetben górcső alá vettük az ellenfél összeállítását. A kispadon - illetve a pályán melegítő játékosok között - felfedeztük Szabó Ricsit, aki 2016. és 18. között 59 mérkőzésen viselte a PMFC mezét, s tagja volt a harmadosztályban két ezüstérmet nyert csapatnak. 

S hogy mi történt a szünet után? A vendégek tartották a megemelt tempót. de helyzetet jó ideig nem tudtak kialakítani. Egészen az 52. percig, amikor Nagy Zoárd az üres kapu előtt hagyott ki ordas nagy ziccert. 

Garami József
Bizony, beszorult a hazai csapat, s Nagy igen elevenen mozgott a védőink között. Helesfay tudására volt szükség ahhoz, hogy a csapat kapuja érintetlen maradjon, s egészen a 71. percig sikerült ellenállni a rohamoknak. Ekkor az előbb említett Nagy révén szépített az MTE, aki Nikitscher - szerintünk minimum véleményes - szabálytalansága után balról lőtt a kapuba (2-1).

A 83. percben volt a találkozó legszebb jelenete, amikor a publikum a közelmúltban 83. születésnapját betöltő Garami Józsefet köszöntötte hatalmas tapsviharral. Szép gesztus volt, hogy a vendégek szurkolói is bekapcsolódtak az ünneplésbe. 

A találkozó hajrájában feljegyeztünk egy zúgó kapufát, Grabant bombája tesztelte a keresztléc szilárdságát, majd néhány perc hosszabbítás után felharsant a megváltást jelentő hármas sípszó.

Hogy volt már könnyebb győzelem, nem vitás. De a szív és az akarat ezúttal a helyén volt. A fiúk küzdöttek, s egy emberként őrizték az előnyt. 

Ez igazán szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Weitner Ádám: – Az első félidőben magabiztosan játszottunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Kettő nulla után azonban mindent egy lapra tett fel a vendéggárda, így a második félidő részünkről a szív diadala volt. Úgy látom, mentálisan összeért a társaság.

Varga László: – Az első nagy ziccer a mienk volt, de az első fél órában megilletődötten játszottunk. Utána is megvoltak a lehetőségeink, sajnálom, hogy hagytunk egy félidőnyi előnyt a Pécsnek. Végig győzelemre játszottunk, de fel kell vennünk az NB II ritmusát, hiszen mi a harmadosztályból jöttünk fiatal, de fejlődőképes társasággal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése