2022. július 13., szerda

2022. július 13. BFC Siófok - Pécsi MFC 2-1 (2-1)

BFC Siófok - Pécsi MFC 2-1 (2-1)
2022. július 13. Siófok, Siófoki Bányász-edzőközpont. Edzőmérkőzés, 100 néző.

BFC Siófok - PMFC edzőmérkőzés
forrás: BFC Siófok Facebook-oldala
Góllövők:  Szakály (17.), Nyári (22.), ill. Harsányi (37.).

BFC Siófok: Winter - Polényi, Vágó, Varjas Z., Debreceni - Szakály, Nyári, Balogh B., Girsik, - Dénes, Elek. Csereként: Kovács D., Major, Krausz, Nyitrai, György, Horváth P., Pataki, Varjas L., Nikházi, Kulifay, Sipos. Vezetőedző: Domján Attila.

PMFC 1. félidő: Helesfay – Terbe, Rácz, Szőr, Hadaró – Katona Cs., Futó – Kónya, Harsányi, Makrai – Tóth-Gábor. 
PMFC 2. félidő: Kovács – Svedyuk, Takács, Hadaró (Bachesz, 68.), Marques – Szőr (Bozóki, 75.), Terbe – Harsányi (Vas, 68.), Kövesdi, Grabant – Tóth-Gábor (Bukovics, 75.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Az első vereség

A legnagyobb hír az, hogy a korábbi labdarúgó, Elek Ákos, tanácsadóként a PMFC-hez szerződött. A friss sportvezető emigyen nyilatkozott a klubhonlapnak:

– Tudatosan készültem a labdarúgás utáni életemre. Már a húszas éveimben megfogalmazódott bennem, hogy a futball után nem az edzősködés, hanem a sportvezetői vonal foglalkoztat. Külföldi klubjaimnál, valamint a magyar válogatottnál is figyeltem a menedzsment működését. Több sportigazgatóval a mai napig tartom a kapcsolatot. A sportág iránti szenvedélyem és motivációm nem múlt el, végül idén nyáron jött el a pillanat, hogy a pályán már nem, sokkal inkább a háttérből szeretnék segíteni, mert nagy ambícióim vannak vezetőként.

A magunk részéről sok sikert kívánunk Eleknek Pécsett, de azért azt is reméljük, nem áll le az edzéssel. Bőven beférne az alakulgató PMFC-be a zöld gyepen is.

Ami a meccset illeti: újabb játékos mutatkozott be a próbázók oldalán. A 75 percig pályán lévő középhátvédben Szőr Leventét, a Kisvárda fiatal spílerét fedeztük fel, de hozzátesszük, hogy a klub részéről senki sem erősítette meg vélelmünket. Így aztán tessék fenntartásokkal kezelni az információt.

A találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést. A 18. percben Szakály szabadrúgásból lőtt Helesfay kapujába (1-0). Kisvártatva növelték előnyüket a hazaiak, a 22. percben Nyári labdája - szintén pontrúgásból - talált utat a hálóba (2-0). 

Pécsi szempontból jó hír - statisztikákat kedvelő szurkolóknak pedig külön öröm -, hogy a nemrég érkezett Harsányi István a 37. percben 19-20 méterről csavart a vendéglátók kapujába, megszerezve első gólját a PMFC mezében. Mutatós találat volt!

A folytatásban mindkét csapat sok cserével frissítette erőit, de ahogy mondani szokták, a felkészülés ezen szakaszában a meccsterhelés a fontos. A mieinknél egy sor fiatal is beállt az utolsó fertályórára, akikről néhány perc alatt igazán nehéz bármilyen benyomást szerezni.

A folytatásban  július 16-án, szombaton 11:00 órakor a horvát harmadosztályú NK Belisce együttesével mérkőzünk meg a Dárdai Pál Edzőközpontban.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Weitner Ádám: – A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket, mert újabb képet kaptam a játékosokról. A Siófok frissebben és ötletesebben mozgott, majd a komfortzónánkból kilépve már jól játszottunk. Örülök, hogy a fiatalok is lehetőséghez jutottak, dolgozunk tovább. (forrás: pmfc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése