2022. július 2., szombat

2022. július 2. Pécsi MFC - Szekszárdi UFC 3-1 (1-0)

Pécsi MFC - Szekszárdi UFC 3-1 (1-0)
2022. július 2. Pécs, Kovácstelep, Dárdai-edzőközpont. Edzőmérkőzés, 200 néző.

Weitner Ádám (forrás: pmfc.hu)
Góllövők: Rácz (22.), Károly (47.), Busa (84.), ill. Sütő (79.).

PMFC 1. félidő: Helesfay (Kovács, 30.) – Marques-Airosa, Rácz, Katona, Hadaró – Futó, Nikitscher – Sandal, Grabant, Harsányi – Tihanyi. 
PMFC 2. félidő: Kovács (Nagy Sz., 60.) – Svedyuk, Bozóki, Takács, Laczik – Székely, Bachesz (Bukovics, 75.), Kövesdi, Károly – Busa, Puska. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Végre meccs!

Az egykorvolt szeles, kovácstelepi pályák helyén egy impozáns edzőközpont, mi több, Akadémia várta a szurkolókat. A szurkolók, akik szép számmal állták körbe a füvest, pedig a csapatokat. Néhány szekszárdi szimpatizánst is felfedeztünk, de jóval többen voltak a pécsiek.

Sok minden érdekelt minket a meccsen. Miben változik a csapat játéka most, hogy Weitner Ádám ül a kispad fő helyén (megjegyezzük, a fiatal tréner első alkalommal irányította a Munkást), s milyen teljesítményt nyújtanak az új fiúk: Kovács Péter kapus, Hadaró Valentin balhátvéd, és Harsányi István támadó. Mind-mind első alkalommal viselhették a PMFC címerével ellátott dresszt.

A klubvezetés keresve sem találhatott volna jobb edzőpartnert szombat délelőttre a szekszárdi csapatnál. A Tolna megyeiek mindig is méltó ellenfelei voltak a Munkásnak. Munkás - írjuk, és nem véletlenül. Amikor a PMSC még NB I-ben szerepelt, a szekszárdiak pedig Dózsa névre hallgatva a második vonalban, a két csapat rendre megmérkőzött egymással, s bizony, nem egyszer törtek borsot a mieink orra alá. Jegyeztünk fel Magyar Kupáért vívott csatákat is, s a közelmúltból pedig NB III-as bajnoki összecsapásokat.

Edzőmérkőzésen legutóbb három évvel ezelőtt csaptak össze a felek, s a Várkői-stadionban rendezett meccsen gólzáporos, 8-1-es pécsi győzelem született. Ha ekkora különbségre nem is számítottunk, de abban mindenképpen bíztunk, hogy ezúttal hazaviszik a borsot a vendégeink.

Ha már a nyolcvanas éveket említettük, említsük meg a kor pécsi klasszisát, Turi Zsoltot, aki a vendégek trénereként tért vissza Kovácstelepre.

A meccsről röviden számolt be a pmfc.hu:

"Csapatunk már a találkozó elején több lehetőséget alakított ki, míg a 22. percben Rácz László góljával megszereztük a vezetést Turi Zsolt alakulata ellen. Az iram és a fölény a szünetig kitartott, majd a sorcserét követően Károly Bálint révén már 2-0-ra növeltük előnyünket. A második játékrészben több utánpótláskorú, illetve próbajátékossal álltunk fel, a vendégek ugyan a végén szépítettek, míg Busa Bence hajrában rúgott találatával azonban 3-1-es győzelemmel hagytuk el a pályát."

Bizony, kapkodtuk a fejünket a sok ismeretlen arc láttán. Bemutatkozott Sandal Dominik (1997), aki a vezetőedzővel együtt Pápáról érkezett, s a mögöttünk hagyott szezonban 17 alkalommal jutott szóhoz a Perutz FC-ben. Játéklehetőséghez jutott Busa Bence is (1994), aki a Szolnoki MÁV FC-ben játszott legutóbb, s a meccs hajrájában gólt is szerzett. De tetszett Puska Péter (2003) bemutatkozása is, aki a Kubala Akadémia spílere volt legutóbb, s 19 mérkőzésen 15 gólt szerzett az U19 jelzésű bajnokságban. Ha legyőzi megilletődöttségét, nagy értéke lehet  a PMFC-nek.

Sajnos, a többi próbajátékos kilétét nem sikerült azonosítani. Reméljük, előbb-utóbb bővül a klub kommunikációja.

A csapat nyert, a bizalom pedig töretlen a formálódó gárdával szemben.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Weitner Ádám: – Az edzőmeccs és az egész hét nagyon tetszett. Elég kemény tréningeket tartottunk. A srácok próbáltak mindent megtenni, a mérkőzésen is jó benyomást tenni. Mondtam, hogy ne legyenek görcsösek, próbáljanak focizni, vállalkozni. A játéka szerintem eddig sem volt rossz a csapatnak. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, attól függetlenül, hogy ez volt az első meccs. Megdicsértem a srácokat az öltözőben. (bama.hu)

Turi Zsolt: - Úgy gondolom a mérkőzés elérte célját, mindenki kellő mennyiséget játszott. Az első félidőben egy kivétellel a tavalyi csapat játszott, a másodikban inkább a fiatalok és az újak jutottak szerephez. Az első játékrészben öt, míg a másodikban négy védős rendszerben játszottunk. Mindkét felállásban voltak pozitív és negatív dolgok, de úgy gondolom, hogy a felkészülés ezen időszakában jól teljesítettünk. Ami külön öröm, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet egyik félidőben sem.
A játékosok képessége és tudása megvan ahhoz, hogy mindkét rendszerben jól teljesítsünk. A Pécsiek tapasztalatukkal és rutinjukkal diadalmaskodtak ellenünk. Voltak szép helyzeteik, de két góljukat is elkerülhető egyéni hibáink után szereztek. Ezek fájó dolgok, de a jövőben könnyen lehet rajtuk javítani.
Szép gólt rúgtunk, Sütő Endre egyéni alakítását követően. Egy hosszú indítást után lefutotta a védőjét, majd a hosszúba ellőtte a labdát a kapus mellett. Nekünk is voltak lehetőségeink, nem bunkerfutballt játszottunk. Két gólos hátránynál a fiatalokkal felmentünk egész pályás letámadást gyakorolni, ami egész jól működött, úgy gondolom.
Az ellenfél játékosai a mérkőzésen próbálták kihasználni fizikai és gyorsaságbeli fölényüket. Mivel magasabb osztályban játszanak, így a játéktudatosságban és a tempóban is feléjük billent a mérleg nyelve. Mindentől függetlenük a 3-1-es vereség ellenére is elégedett vagyok a csapat mutatott játékát illetően. (szufc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése