2022. július 16., szombat

2022. július 16. Pécsi MFC - NK Belisce 4-0 (2-0)

Pécsi MFC - NK Belisce 4-0 (2-0)
2022. július 16. Pécs, Kovácstelep, Dárdai-edzőközpont. Edzőmérkőzés, 200 néző.

Makrai Gábor
Gólszerző: Makrai (20. – büntetőből, 25., 47.), Kónya (75.).
Kiállítva: Matasovic (35. - cserével). 

PMFC: Helesfay (Kovács, 60.) – Mayer (Futó, 45.), Rácz (Bozóki, 76.), Takács (Bukovics, 80.), Hadaró (Marques, 60.) – Terbe (Katona Cs, 60.), Nikitscher (Svedyuk, 60.) – Grabant (Kónya, 60.), Makrai (Vas, 70.), Harsányi (Kövesdi, 60.) – Tóth-Gábor (Tihanyi, 60.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Makrai triplájával

Szombat délelőtt újra edzőmérkőzésre gyülekezett a Munkás-osztály az egyre szebb kovácstelepi edzőközpontban. Az ellenfél a horvát harmadosztályban szereplő NK Belisce csapata volt, amely csak néhány napja kezdte el a felkészülést, és ebből fakadóan első tesztmérkőzését játszotta az idei nyáron.

A horvát kisváros együttesével legutóbb 2020. februárjában mérkőztünk meg, s a Stadion utcában rendezett találkozón 1-0-s vendégsiker született. Ahhoz, hogy az évkönyvekben felleljük az utolsó győzelmünket, egészen 2004-ig kellett visszalapozni. Azon a nyári barátságos meccsen Montvai fejesgóljával nyert a PMFC (1-0).

A két csapat között jelenleg fennálló osztálykülönbség a pályán is megmutatkozott. A pécsiek meglepően lendületesen, kombinatívan játszottak, s ennek köszönhetően jutottak vezetéshez is. A meccs huszadik percében egy horvát védő szabálytalankodott Tóth-Gáborral szemben. A megítélt büntetőt Makrai lőtte a kapuba (1-0). Ez volt a nemrég érkezett támadó első gólja a PMFC mezében.

A játékkedv a vezetés megszerzése után sem hagyott alább. A szikrázó mérkőzés 25. percében a próbajátékon szereplő Mayer János adott forintos labdát Makrainak, a második hullámban érkező támadó biztosan helyezett a kapuba (2-0). Szurkolótársam megjegyezte, hogy Makrai ezzel beérte Rácz Lacit a góllövőlistán. A meccs harmadnapján jelentette be a klub, hogy szerződtették Mayert, aki a jobbhátvéd posztján érzi magát igazán jól. 

Továbbra is a PMFC maradt támadásban, tenyerünket dörzsölgetve vártuk az újabb gólokat. Előbb Tóth-Gábor fejesét hárította Barbic, majd Harsányi szabadrúgásánál mutatott be újabb bravúrt a vendégek kapusa. A kettő között pedig a kiállítás sorsára jutott a vendégektől Matasovic, ám a csapatok megegyeztek abban, hogy a pályáról leküldött spíler helyén egy cserejátékos folytathatja a mérkőzést.

A félidőben a régóta hiányolt Futó Zsombor jelentkezett játékra - épp a próbázó jobbhátvéd helyett, de nem annak helyén lépve pályára. Még le sem jegyeztük magunknak a változást, amikor Makrai újabb gólt szerzett a 47. percben. Mesterhármas! - hiszen a támadónk úgy ért el három találatot, hogy közötte más játékos nem szerzett gólt. Ez, bizony, a klasszikus mesterhármas definíciója!

A hatvanadik perctől a cseresor lépett pályára, közöttük Kónya Dávid is. Villámléptű szélsőnk nem is tétlenkedett sokáig, a 75. percben hatalmas gólt rúgott a felső sarokba (4-0). Gyönyörű találat volt! 

A folytatásban ismét pályára léphettek az ifisták. Elnézést kérünk olvasóinktól, mi már csak ilyenek vagyunk. Preferáljuk a sportág kihalófélben lévő kifejezéseit.

Az összecsapáson nem voltak ritkák a férfias párharcok. Ezzel együtt örömmel üdvözöltük a bátor támadójátékot, gratulálunk Makrainak az első góljaihoz.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése