2022. április 10., vasárnap

2022. április 10. Pécsi MFC - ETO FC Győr 1-0 (1-0)

Bíró Bence
Pécsi MFC - ETO FC Győr 1-0 (1-0)
2022. április 10. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 32. forduló. 600 néző.

Vezette: Berényi Tamás (Kiss Balázs, Máyer Gábor - Bana Gergely).
Góllövő: Bíró Bence 25'.
Sárga lap: Hegedűs 72' illetve Tuboly 26', Vitális 78'.

PMFC: Bukrán – Sági, Rácz L., Katona, Marques-Airosa (Adamcsek, 79.) – Kónya, Futó, Nikitscher, Grabant (Hegedűs M., a szünetben) – Bíró B. (Tihanyi, 64.), Szabó Z. (Zsemlye, 64.). Vezetőedző: Vas László.

ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Bagi, Kiss M., Csonka, Forgács (Szimcso, 73.) – Toma, Tuboly (Óvári, 64.) – Vitális (Berki, 79.), Bacsa (Vernes, 64.), Farkas B. Vezetőedző: Klausz László.

Végre győzelem!

Alapos véleménynyilvánításnak vehetjük, hogy gyönyörű, tavaszi időben is csak 600 néző váltott jegyet az ETO elleni bajnoki mérkőzésre. Ugyanakkor abban is biztosak vagyunk, hogy egyetlen pécsi szurkoló sem távozott csalódottan a stadionból, hiszen hosszú idő után kedveskedett győzelemmel a csapat.

A mindent eldöntő találat az első félidő derekán esett. A 25. percben Bíró Bence egy szögletet követően bólintott a kapuba, s mint később kiderült, ez a gól három pontot ért.

Hiába irányította ezt követően a játékot a vendégcsapat, Bukrán kapuját nem tudták bevenni. Egy hónap böjt után győzött újra a PMFC, s bízunk a hasonló, jó folytatásban.

Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Vas László: – Komoly karakterről tett bizonyságot csapatom, hiszen nehéz helyzetben vagyunk, három belső védőnk és a kapusunk is kidőlt néhány nap alatt. De remek mentalitással és akarattal léptünk pályára, bizonyítottuk, munkával és alázattal lehet eredményt elérni. Nem játszottunk szépen, de megszereztük a három pontot.
Klausz László: – Sajnálom a fiúkat, egy pontot megérdemeltünk volna, egy tizenegyest talán befújhatott volna a játékvezető. A tizenhatos környékén nem vagyunk elég hatékonyak. Arra készültünk, hogy a pécsiek folyamatosan a védelem mögé próbálnak kerülni, a második félidőben ezt meg is oldottuk. A Pécs bizonyította, egyszerű játékkal is lehet nyerni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése