2022. április 17., vasárnap

2022. április 17. Nyíregyháza Spartacus FC - Pécsi MFC 1-1 (0-1)

Nyíregyháza Spartacus FC - Pécsi MFC 1-1 (0-1)
2022. április 17. Balmazújváros, Városi Stadion. NB II., 33. forduló. 500 néző.

Nikitscher Tamás
Vezette: Sipos Tamás (Medovarszki János, Márkus Péter - Nagy Norbert).
Góllövők: Nikitscher (0–1) a 9., Szabó B. (1–1) a 90+3. percben.
Sárga lap: Novák 65', Szokol 70', Godwords 74' ill. Futó 16', Nikitscher 42', Bukrán 67'.

Nyíregyháza: Fejér – Godwords (Szabó B., 86.), Szokol, Gengeliczki, Jánvári, – Sigér Á. (Paku, 66.), Márkus – Vass P. (Hamed, 66.), Zamostny (Banyoi, 78.), Gresó (Nemes, 78.) – Novák Cs. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Pécs: Bukrán – Sági, Rácz L., Katona L., Marques-Airosa – Kónya D., Futó, Nikitscher, Grabant (Tihanyi, 59.) – Bíró B. (Adamcsek, 59.), Szabó Z. (Zsemlye, a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Egy pont nem pont?

A labdarúgó NB II 33. fordulójában a játéknap előtt nyolcadik helyen álló Nyíregyháza az ugyancsak 45 ponttal hetedik Pécsi MFC-t fogadta, és a mérkőzés 1–1-es döntetlennel rét véget.

A Pécs kezdte jobban az azonos pontszámú csapatok mérkőzését, már a 9. percben előnybe kerültek a vendégek Nikitscher átlövése után. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, a Nyíregyháza a félidő végén egyenlíthetett volna, de Gresó szabadrúgása a kapufán csattant.

A második félidő eseménytelenül telt, egészen a találkozó hajrájáig, amikor a Szpari kapuja elé szorította a Pécset. Gengeliczki kétszer is közel járt a gólhoz, de fejesei elkerülték Bukrán kapuját. A hosszabbítás utolsó percében mégis összejött az egyenlítés a hazaiaknak: Novák Csanád távoli lövése a kapufán csattant, a kipattanót a csereként beálló Szabó Bálint pedig 14 méterről a jobb sarokba lőtte, megmentve egy pontot csapatának. 1–1


MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás: – A sors igazságtalansága, hogy a mérkőzést nem nyertük meg. Kétszer a kapufáról pattant ki a labda, kétszer a gólvonalról mentettek a pécsi védők. Annak örülök, hogy egy saját nevelésű fiatal játékosunk szerezte az egyenlítő gólunkat.
Vas László: – Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan megszereztük a vezetést is, majd kontrolláltuk a találkozót. A Nyíregyháza főleg pontrúgások után volt veszélyes, de ezekből nem sikerült betalálnia. Nem jó a hosszabbításban két pontot veszíteni, de megérdemelt döntetlen született.

(NS Online)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése