1995. április 30., vasárnap

1995. április 29. Pécsi MSC-Fordan - Debreceni VSC 2-1 (1-1)

Pécsi MSC-Fordan - Debreceni VSC 2-1 (1-1)
1995. április 29. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 22. forduló. 5.000 néző.

Niederbacher, az osztrák gólvágó
Vezette: Gergely (Ring, Nagy I.).  
Góllövők: Sándor T. 27', Warzycha 43', Niederbachert 65'.
Sárga lap: Dárdai 22', Medvid 31', Gojan 41', Pető 54', Fatusi 78', Ilea 85'.

PMSC-Fordan: Gelei - Jäkl, Szabados, Dienes - Tolocsko (Ulveczki, 60.), Dárdai, Eszenyi, Virág, Warzycha - Fatusi, Niederbacher. Edző: Eich László. 

DVSC: Horváth B. - Gaica, Gojan, Pető - Vadicska, Medvid (Ilea 72.), Sándor Cs. 5, Sándor T. 6, Madar 6, Szatmári 4 - Dombi 5. Edző: Garamvölgyi Lajos. 

Kisiklott a Loki
Régen látott lendülettel kezdett a Pécs, s ha jobban összpontosítanak a játékosai, akkor már az első negyedórában eldönthették volna a mérkőzés sorsát. A 3. percben Fatusi kötött csomót három debreceni védő lábára, de az elfekvő kapus mellett 5 méterről a jobb kapufa mellé gurított. A kapuja elé beszorított vendégek a 12. percben ismét megúsztak egy Fatusi-alakítást, mert Horváth B. kapus megint a helyén volt. Két perccel később Eszenyi-Dárdai-Eszenyi háromszögelés után landolt a 10 méterről leadott labda a debreceni kapus ölében. Nem volt vége a pécsi rohamoknak. Az első negyedórát az első hazai szöglet után Warzycha fejese zárta, amit Horváth B. ügyesen kapott el. Húsz perc elteltével sem lankadt a PMSC támadókedve, de már hiányzott a sok sikertelenség miatt a tűz. A 22. percben Dárdai Sándor T. szabálytalan szereléséért kapott sárgát. 
Öt perccel később a kihagyott hazai helyzetekre válaszként gólt szerzett a Debrecen. Szatmári ívelt egy szögletet jobb oldalról és az elbámészkodó hazai védelem statisztálásával Sándor T. fejelt a pécsi kapu bal oldalába. (0-1). Fellángolt a Pécs, ami előbb egy Medvid és egy Gojan által kiérdemelt sárga lapig tartott, majd a 43. percben az Eszenyi második felvágásáért megítélt 17 méteres szabadrúgást Warzycha úgy csavarta a léc alá, hogy a labdát Horváth B. kapus csak beljebb tudta segíteni. (1-1). 
Az első játékrész utolsó percében egy Dárdai-Eszenyi-Dárdai csiki-csuki után a fiatal középpályás 8 méterről lőtt Horváth B. ölébe. 
Szünet után is lendületesen kezdett a PMSC, ám ekkor már nem igen boldogultak az egyre aktívabb vendégekkel. Ekkor Pető kapott Fatusi felvágásáért sárga lapot. A pécsiek hiába jutottak sorozatban szabadrúgáshoz, nem tudtak élni a lehetőségekkel. A kitámadó vendégek jóvoltából a 65. percben Eszenyi adott egy tértölelő labdát Niederbachernek, aki 30 méteres labdavezetés után 14 méterről Horváth B. kapus mellett kilőtte a bal alsó sarkot. (2-1). 
„Mindent bele, Loki!” jelszóval kitámadtak a vendégek, ám a nagy igyekezetnek előbb Fatusi, majd Ilea sárga lapja lett a vége. 

Hatalmas lendülettel kezdett a PMSC és a helyzeteik alapján már az első félidőben négy gólt rúghattak volna. 
A hat középpályással megerősített vendégvédelem az első húsz percben szinte lélegzethez sem jutott, csakis Horváth B. kapus nagyszerű teljesítménye mentette meg ókét az összeomlástól. S amint az ilyenkor lenni szokott: a vendégek találtak egy gólt. Becsületére legyen mondva a hazaiaknak: nem szeppentek meg, sőt sorozatos rohamaik (a kihagyott helyzetek ellenére) felőrölték a tavasszal még veretlen hajdúságiak ellenállását. 

Mestermérleg:
Eich László: -Nagy iramú, látványos mérkőzés volt, ahol a tavasszal legjobban szerepeltet sikerült legyőznünk. Az első negyedórában három 100 százalékos helyzetet hagytunk ki. A csapat jó hozzáállását bizonyítja, hogy a kapott gólt követően sikerült fordítanunk, és ezzel a jó DVSC-t legyőznünk. 
Garamvölgyi Lajos: - Teljesen megérdemelten nyert a Pécs. Sajnos, ma több játékosom csak „találgatta ” a helyét. Különösen azok, akik hétközben az olimpiai magyar válogatottat a svédek ellen győzelemhez segítették.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése