1995. május 4., csütörtök

1995. május 3. Vác FC-Samsung - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (0-0)

Vác FC-Samsung - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (0-0)
1995. május 3. Vác, Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés. 2.000 néző.

Fatusi és Kasza csatája
(foto: Nemzeti Sport)
Vezette: Kiss G. (Tompos, Szabó József). 
Góllövők: Andrássy az 50., Schwarcz az 57. percben.
Sárga lap: Eszenyi (buktatta Nyilast) a 11., Szabados (felvágta Andrássyt) a 22., Kasza (gáncsolta Fatusit) az 54., Aranyos (Fatusi visszahúzásáért) a 67., Márton (reklamálásért) a 84. percben.
Szögletarány: 7:5 (3:3).

Vác FC-Samsung: Koszta - Nagy - Puglits, Kasza - Nyilas, Schwarcz, Aranyos, Víg (Farkas 68.), Romanek - Andrássy (Sallai 77. p.), Füle. Edző: Csank János. 

PMSC-Fordan: Gelei - Márton - Szabados, Dienes - Tolocsko (Dárdai 61. p.), Jäkl, Eszenyi, Warzyzha, Virág - Fatusi, Niederbacher. Edző: Eich László. 

Krónika:
4. perc: Nagy ívelt be sza­badrúgást a jobb oldalról a pé­csiek kapuja elé. A büntető­pont mellett Schwarcz emelke­dett ki a bolyból, s alig csúszta­tott a jobb felső sarok mellé.
8. perc: Nagy ezúttal a pécsi térfél közepéről emelt a vendé­gek büntetőterületére. Füle „megpattant" Szabados mellől, így szabadon fejelhetett kapu­ra, de hét méterről, jobbról, a kapu jobb sarka mellé küldte a labdát.
13. perc: Szabados hibája után Nyilas csapott le a labdá­ra húsz méterre az alapvonal­tól. A középpályás egészen az ötös jobb sarkáig futott, ám la­pos beadását a kivetődő Gelei elcsípte.
14. perc: Az első pécsi lehe­tőség: Warzycha 18 méterről, kapásból durrantott kapura, Koszta látványos vetődéssel tolta ki a kapu bal oldalába tar­tó labdát.
19. perc: Eszenyi fordult le Aranyos mellől a tizenhatos vonalán, de ballal a léc fölé lőtt.
21. perc: Nagy pöckölt sza­badrúgásból Víg elé, a váci karmester 25 méterről ballal lőtt, ám Gelei a mezőnybe ök­lözte a léc alá tartó labdát.
25. perc: A második váci szögletet Nyilas küldte be a bal oldalról. A szakállas cselmester keresztbe ívelt, Nagy pedig né­hány lépésre az ötöstől vissza­fejelte a labdát. A középen állo­másozó tíz játékos közül Kasza magaslott ki, a kapu bal oldalá­ra fejelt, és bár Füle már gólt ünnepelt, Géléi nagy bravúrral a gólvonalról szögletre mentett.
27. perc: Füle remekül ugrat­ta ki középen Víget, ám a kö­zéppályás kissé hosszan vette át a labdát, így a tizenhatos vonaláról már estében lőnie kellett - a léc fölé.
38. perc: Tolocsko a jobb ol­dalról szögletből varázsolta Eszenyihez a labdát, a tüskeha­jú középpályás 12 méterre a gólvonaltól fejelt, de a földről felpattanó labdát Koszta gond nélkül ölelte magához.
43. perc: Füle sarkalt Schwarcz elé, ő nyolc méterről, éles szögből, jobbról lőtt, ám Géléi kiváló érzékkel dobta magát a laposan hálóba tartó labda elé.
50. perc: Vezetést szerzett a hazai csapat. A második félidő első szögletét Víg végezte el jobbról, ám ezúttal nem be­adott, hanem a mellette álló Nyilas elé pöccintett. A váciak 8-asa tett néhány lépést, majd az alapvonal mellől a kapu elé emelt. Gelei tovább ütötte a labdát, amely Nagy elé került. A piros-kékek kapitánya balról visszaívelt az ötösre, ahol a házigazdák legfrissebb szerze­ménye, a Bukarestből igazolt Andrássy csukafejessel vette célba a kapu bal oldalát. Gelei beleütött ugyan a labdába, de menteni már nem tudott. 1-0
57. perc: Növelte előnyét a Samsung. Víg a jobbösszekötő helyéről, húsz méterről végzett el szabadrúgást. A pécsiek be­adásra számítottak, a szőke já­tékmester azonban a bal alsó sarkot vette célba. Gelei bra­vúrral visszaért a lövésre, de csak beleütni tudott a labdába, majd beesett a kapuba. A lab­da éppen az érkező Schwarcz elé került, aki két lépésről, kö­zépről a kapu közepébe gurí­tott. 2-0
73. perc: Warzycha próbál­kozott lövéssel 18 méterről, de jobbal a jobb alsó sarok mellé bombázott.
74. perc: Andrássy indult az előre ívelt labdára, a pécsi térfél közepe táján felugrott fejelni, ám a levegőben ütközött a kamikaze-módra berepülő Már­tonnal. A pécsi védő válla teli­be találta a váci támadó fejét. Márton néhányszor sziszegve megnyomogatta a kulcscsont­ját, Andrássyt pedig a mentő­sök vették kezelésbe.
83. perc: Nyilas viharzott el egy csel után a bal oldalon, majd mesteri beadást küldött a középen érkező Füle elé. A csa­tár a tizenhatos előtt átvette a labdát, tovább futott vele, ám addig várt, amíg az őt utolérő Dárdai a lövés pillanatában be­lépett eléje, és szögletre men­tett.
86. perc: Puglits küzdötte előre magát a jobb oldalon, be­adása után Nyilas estében, 15 méterről a léc fölé durrantott.

Közepes iramú összecsapáson megérdemelt győzelmet aratott a többet támadó Vác FC-Samsung. 

Jók: Nagy, Schwarcz, Andrássy, ill. Gelei, Fatusi. 

Mestermérleg:
Csank János: - A második félidőben a kapu előtti szituációkban feljavultunk és így sikerült eldöntenünk a mérkőzést. 
Eich László: - Az első félidőben az eredmény tükrözte a látottakat. A második játékrészben a Vác két olyan gólt szerzett, amit elkerülhettünk volna. Am ettől függetlenül a találkozó ezen szakaszában is jobbak voltak nálunk. Marad a visszavágón való javítás. 

(Nemzeti Sport és a Dunántúli Napló cikkei alapján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése