1995. április 20., csütörtök

1995. április 19. Stadler FC - Pécsi MSC-Fordan 2-3 (0-0)

Stadler FC - Pécsi MSC-Fordan 2-3 (0-0)
1995. április 19. Akasztó, Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó. 1.000 néző.

ifjabb Dárdai Pál
Vezette: Lettrich (Bede, Hidasi).
Góllövők: Warzycha a 47., Niederbacher az 54., Dárdai az 58., Jeremejev a 73., Csehi a 88. percben.
Sárga lap: Nagy (szándékos kezezésért) az 57., Virág (síp­szó után elrúgta a labdát) a 70., Jäkl (lerántotta Csehi Z-t) a 78.percben.
Szögletarány: 5:2 (3:1).

Stadler FC: Babócsy - Makrickij, Nagy, Kertész, Linnyikov - Hleba (Rumán 65'), Molnár, Csehi I., Csehi Z. (Lehota 73') - Jeremejev, Nyicsenko. Edző: Sándor István.

PMSC- Fordan: Gelei - Jäkl, Márton, Schneider - Tolocsko (Ulveczki 80'), Dárdai, Warzycha, Eszenyi, Virág - Niederbacher, Fatusi (Lengyel 80'). Edző: Eich László.

Krónika:
 6. perc: Csehi I. ívelt a tizene­gyes pontra, Gelei kilépett a kapujából és elöklözte a labdát.
12. perc: Molnár tizennyolc méterről célozta meg a kaput, de rosszul: lövése fölé szállt.
20. perc: Hleba behúzódott a balösszekötő helyére, tizenöt méterről a jobb sarokra lőtt, Gelei parádés vetődéssel kiü­tötte a labdát.
26. perc: Az előrevágott lab­dára Babócsy indult ki, aztán megtorpant, és csak nézte, hogy Niederbacher három lé­pésről miként emelt kapu fölé.
29. perc: Niederbacher a ti­zenhatos vonalán belül emel­getett, majd hanyatt vetődve beadott, Babócsy kicsit alásza­ladt a labdának, de üggyel-bajjal azért tisztázott.
32. perc: Hleba negyvenmé­teres átadása szállt jobbról a tú­loldalra, Nyicsenko az ötös sar­káról visszafejelt, az érkező Csehi I. tízméteres lövését Schneider a gólvonal elől fejel­te ki.
38. perc: Bal oldali szöglet után Molnár hét lépésről előre ­vetődve fejelt a kapu fölé.
44. perc: Csehi I. jobbról adott be, labdáját Gelei az ötös sarkáról a mezőnybe öklözte.
47. perc: A Stadler játékosai még a szünet pillanatait élhet­ték, amikor Warzycha tizenhét méterről megcélozta Babócsy kapujának bal alsó sarkát. A labda a kapufáról pattant a há­lóba. 0-1
54. perc: Kitámadott a Stad­ler és meg is bánta... Warzycha indította az ellenakciót, labdá­ját Niederbacher - Linnyikov és Makrickij kíséretében - jól vette le a tizenegyes pontnál, s fordulásból a kapu közepébe lőtt. 0-2
58. perc: Dárdai tizenhat mé­terről kilőtte a jobb sarkot. 0-3
64. perc: Jeremejev tizenhét méteres lövését Gelei szépen védte. Jó indításával Eszenyi lódult meg, tízméteres lövésé­nél most Babócsy remekelt. Szép jelenet volt!
73. perc: Szabadrúgáshoz ju­tott a Stadler, húsz méterre Ge­lei kapujától. Jeremejev a lab­dát a sorfal fölött a bal felső sarokba rúgta. 1-3
84. perc: Lehota csereként lé­pett pályára, de rögtön letette a névjegyét: tizenhét méteres, bal felső sarokra tartó lövését Gelei nagy bravúrral hárította.
88. perc: Rumán cselezgetett a jobb oldalon, beadását az elalvó védelem mellett Csehi I. hat lépésről a kapu jobb sarká­ba fejelte. 2-3

Elődöntőben a PMSC!
Nemcsak a televízióban lehet nemzetközi kupameccset lát­ni, hanem, ha jól belegondol az ember, akkor a Stadler-pályán is az volt. Ha megnézzük a két csapat összeállítását, akkor a hazaiaknál ilyeneket találunk, hogy Makrickij, Linnyikov, Je­remejev, Nyicsenko. A pécsieknél pedig az osztrák Niederba­cher, a lengyel Warzycha és a színes bőrű Fatusi. Na kérem, volt itt nemzetközi kavalkád, még a góloknál is az idegenlégi­ósok vitézkedtek, hiszen Warzycha, Niederbacher és Jereme­jev mellett csak Dárdai és Csehi I. volt eredményes. Csak hát ez a nemzetközi társaság nem tudja feledtetni a televízióban látott nagyságokat, mert akár tetszik pékünk, akár nem, a ma­gyar élmezőnybe a külföldnek legfeljebb csak a második vo­nala jut!

Továbbjutott: a PMSC-Fordan kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel.

Mestermérleg:
Sándor István: - Egy jól eltalált lövés döntötte el ezt a mérkőzést. Utána kénytelenek voltunk kitámadni, de az ellenfél továbbra is jól kontrázott. Gratulálok a Pécsnek. 
Eich László: - Célunkat teljesítettük, bejutottunk a legjobb négy közé. Amilyen gyengén kezdtük a mérkőzést, úgy tudtunk aztán felpörögni. A második félidő túlnyomó részében nagyon szépen játszott a csapat. Örülök a továbbjutásnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése