2021. október 25., hétfő

2021. október 24. WKW ETO FC Győr - Pécsi MFC 0-1 (0-1)

WKW ETO FC Győr - Pécsi MFC 0-1 (0-1)
2021. október 24. Győr, ETO-stadion. NB II., 13. forduló. 780 néző.

Sokkal jobb volt a pécsi csapat
(fotó: Kisalföld)
Vezette: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Ország Péter - Gaál Ákos).
Góllövő: Katona L. 18'.
Sárga lap: Forgács 20', Bacsa 23', Vitális 77'., illetve Futó 25', Katona 36', Geiger 37', Bíró B. 92', Helesfay 93'.

ETO FC: Ruisz – Kovács K., Lipták, Fodor, Forgács D. – Bagi (Toma, a szünetben), Vitális – Szimcso (Berki, a szünetben), Kulcsár K. (Vernes, 66.), Sipőcz B. (Óvári, a szünetben) – Bacsa. Vezetőedző: Klausz László.

PMFC: Helesfay – Sági M., Rácz L., Dávid Z., Katona L. – Kónya D., Futó (Tölgyesi, 73.), Tihanyi, Hegedűs M. (Marquez-Airosa, 62.) – Geiger (Hursán, a szünetben), Adamcsek (Bíró B., a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Ritka győzelem Győrött

2014. március 8-a óta nem győzte le a pécsi egylet az ETO-t. Azon a hét és fél évvel ezelőtti napon 5-2-re nyert a Márton Gábor által vezetett PMFC a győriek ellen. A diadal értékét emeli, hogy a mérkőzést - ahogy most - akkor is a Kisalföldön rendezték. Nem meglepő módon, az akkor győztes legénységből már senki nem erősíti a Munkást. Ellenben találtunk valakit, aki akkor is és most is pályán volt: Fodor Ferenc, a győriek jelenlegi védője, azon a meccsen még pécsi színekért küzdött. Rajta kívül Óvári Zsoltot fedeztük fel a meccsre nevezett zöld-fehér spílerek között, aki korábban a PMFC alkalmazásában állt.

Böngészve a pécsiek összeállítását, úgy véltük, Vas mester megfogadta a tanácsunkat. A két leggólveszélyesebb támadónk, Geiger Norbert és Adamcsek Máté mellett-mögött Futó Zsombor és Kónya Dávid is pályára lépett. Véleményünk változatlan: megítélésünk szerint a védekezés rendben van, a támadójáték erősítéséhez pedig az említett négy játékost kell a pályán tartani.

A győriek már a meccs kezdetén ellőtték a kevés puskaporukat: Helesfay könnyedén hárított egy szabadrúgást az ötödik percben - a Nemzeti Sport Online tudósítása szerint más lehetőségük nem is volt a találkozó folyamán. A mieink viszont folyamatpsan veszélyeztették a hazaiak kapuját: előbb Kónya átadásából Hegedűs ugrott ki, de lövését hárította a győri kapus. Később már a hálóba találtak a támadóink, de Tihanyi gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Az ítélet után is lendületben maradtak a mieink, s támadásaink gólt eredményeztek: a tizennyolcadik percben Futó bal oldali bedobása szállt át a hosszúra, Katona Levente pedig közelről a hálóba továbbított. (0-1)

Az ETO védelme sebezhetőnek és könnyen feltörhetőnek túnt. Épp ezért nem értettük, hogy a vezetés megszerzése után miért állt vissza a PMFC, miért nem maradt támadásban, s törekedett újabb gól, gólok elérésére. Csak a hajrában jegyezhettünk fel újabb helyzetet: a gólra éhes Adamcsek előbb szabadrúgásból, majd egy labdaszerzés után célozta meg a győri kaput, ám próbálkozásait hárította Ruisz kapus.  A meccs képéből ítélve könnyen szerezhetett volna a Munkás őjabb gólokat, már az első félidőben eldöntve a mérkőzést. A helyzetek, a lehetőségek adottak voltak ehhez.

A második játékrészben sem változott a meccs  képe: a pécsiek domináltak, s ha még akaratosabbak, akkor több góllal is vezethettek volna. Adamcseknek egy újabb helyzetet striguláztunk a neve mellé. Bosszankodtunk, mert úgy éreztük, hogy a győriekben nincs elég vitalitás ahhoz, hogy helyzetbe kerüljenek, a mieink pedig épp annyit adtak ki magukból, amennyi az előny megtartásához szükséges volt.

Több gól volt ebben a meccsben, de a győzelemhez ezúttal is gratulálunk.

Szép volt, fiúk!

A folytatásban szerdán Csákváron lesz fellépése a fiúknak. Reménykedünk, hogy Vas mester nem forgatja fel a csapatot, s a Kupában is tovább menetel a csapat. Amennyiben az elmúlt hetek bajnoki formájában futballozik az együttes, erre minden esély meg lesz, 

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Klausz László: – A szolnoki győzelmünk után nem erre számítottam. Készültünk a pécsiek taktikájából, de játékosainkból hiányzott az agresszivitás, ezért a párharcokat sem nyerték meg.
Vas László: – Korábban mi tettük nehézzé az életünket, de sikerült rendet tenni, és az utóbbi időben nagyon mélyről jöttünk fel. Az első félidőben jól játszottunk, szünet után viszont magunkra húztuk a Győrt, de még ekkor is adódtak lehetőségeink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése