2021. október 28., csütörtök

2021. október 27. Aqvital FC Csákvár - Pécsi MFC 2-0 (2-0)

Aqvital FC Csákvár - Pécsi MFC 2-0 (2-0)
2021. október 27. Csákvár, Tersztyánszky Sportközpont. Magyar Kupa, 4. forduló, 16 közé jutásért. 100 néző.

Komolyan kellene venni a Kupát
Vezette: Szilágyi Sándor (Horváth Róbert, Király Zsolt).
Góllövők: Mim 18', Magyar 24'.
Sárga lap: Ominger 57', Molnár R. 67', illetve Hursán 27', Svedyuk 35', Grabant 38', Marques-Airosa 43', Adamcsek 89', Hegedűs M. 93'.

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Hosszú, Vaskó, Koval, Körmendi – Bakos (Mészáros, 77.), Magyar – Mim (Ominger, 46.), Murai, Molnár (Major, 77.) – Kalmár (Torvund, 68.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

PMFC: Bukrán – Marques, Tölgyesi, Preklet, Svedyuk (Katona, 68.) – Grabant (Adamcsek, 62.), Hursán, Kövesdi (Kónya, 46.), Károly (Sági, 68.) – Bíró, Geiger (Hegedűs, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Kupán bólintottak minket

Szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt, szintén kupamérkőzésen járt a PMFC Csákváron. Három vendéggól és mintegy 400 néző veszett el tíz év alatt. Az akkor frissen élvonalbeli tagságú pécsi csapat hosszabbítás után 3-2-re nyert a 16 közé jutásért vívott meccsen.

A két hazai gól ezúttal is megvolt, ám a vendégek ezúttal egyszer sem találtak a hálóba, így ebben az évadban a csákvári együttes jutott a Kupa következő fordulójába.

A PMFC, ahogy arra számítani lehetett, felforgatott csapattal lépett pályára. A megszokott védelemből mindenki hiányzott, hacsak nem soroljuk az alapcsapat tagjai közé Preklet Csabát, aki viszont az utóbbi hetekben nem volt a pályán a kezdő sípszó idején. 

Talán ez az oka annak, hogy védelmünk átjáróház volt, akkora forgalom volt a tizenhatosunk környékén, mint reggelente a Zsolnay Vilmos úton. Ennek tudható be a csákvári vezetés is: a 18. percben Mim fejelt szöglet után a kapunkba. (1-0)

Gyors lehetőség adódott az egyenlítésre, de a labdát Preklet a kapu fölé lőtte. A 23. percben aztán eldőlt a mérkőzés: Magyar Zsolt egy 23 méterről eleresztett bombával lőtte ki az alsó sarkot. (2-0)

Hiába jegyeztünk föl több pécsi helyzetet is a második gól után - Kövesdi, Bíró és Svedyuk is szépíthetett volna -, ám úgy tűnik, támadóin ebben a szezonban be vannak oltva gól ellen. Hihetetlen mennyiségű helyzetet puskáznak el a mérkőzéseken, s a kupameccsek sem kivételek ez alól.

Márpedig, legalább két gólt kellett volna lőni, de inkább hármat. Érezte is Vas mester, hogy szorul a hurok, sorra hozta be az alapcsapat tagjait: a szünetben Hegedűs és Kónya, a második játékrész derekán pedig Adamcsek, Sági és Katona is pályára léphetett. 

Sürgősen meg kellene találni a góltalanság ellenszerét.

És még valami, ami itt motoszkál bennünk. Egy másodosztályú, és feljutásra deklaráltan nem hajtó csapatnak óriási kiugrási lehetőséget rejt a Kupa. Nem is értjük, miért nem vesszük rangjához méltóan komolyan. Tudjuk, a végső győzelemre kevés esély van, de mégis: a legjobb 16, vagy a nyolc csapat közé kedvező sorsolással és komoly játékkal (ideértve az összeállítást is) eljuthat a csapat. Országos beszédtéma lenne a PMFC, cikkezne róla a sportnapilap, és pécsi csodáról beszélgetnének az M4 kamerái előtt.

Tessék komolyan venni a Kupát!

Mestermérleg:
Mónos Tamás: Bízom benne, hogy jó irányba indultunk el. A helyzetek alapján eddig is sok mérkőzést nyerhettünk volna. Fontos volt, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. Nem vagyok elégedetlen. (http://aqvitalfc.hu/)
Vas László nyilatkozata nem lelhető fel az interneten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése