2021. szeptember 12., vasárnap

Bemelegítés: PMFC - Aqvital FC Csákvár (2021. szeptember 12.)

Kiben bízunk?

Két héttel a diósgyőri fiaskó után folytatódik csapatunk számára a bajnoki versenyfutás. Ellenfelünk az a Csákvár, amely a jelenleg futó bajnokságban mindössze egy-egy győzelemmel és döntetlennel a táblázat 16. helyén szerénykedik. No, nem mintha a két döntetlennel kedvezőbb pozícióban álló PMFC nagyot dicsekedhetne a 12. pozícióra sorolva.

A két csapat közös történelme éppen akkora, mint egy nyúlfarok. Első ízben 2011. októberében, Magyar Kupa-mérkőzésen találkoztak egymással. A Supka Attika által vezetett pécsi csapat csak hosszabbítás után tudott vendéglátója fölé kerekedni. Közel tíz év telt el, mire újra egymással szemben álltak fel a rivális csapatok a meccset indító középkezdéshez. A tavalyi bajnokságban előbb Csákváron gólnélküli döntetlent értek el a felek, majd a tavaszi visszavágón Adamcsek góljával sikerült legyőzni az ellent. Gólérzékenységében most is bízunk.

Az 1-0-ás győzelemmel ezúttal is elégedettek lennénk, bár azt reméljük, hogy a válogatott szünet volt annyira jótékony hatással a csapatra, hogy látványos és gólgazdag mérkőzésen gyűri le ellenfelét. Vas László mindenesetre bizakodó. A csapat honlapjának adott nyilatkozata így hangzott:
– Stílusos futballt játszik ellenfelünk, több NB I-es játékossal a soraiban. Nehéz mérkőzéseken vannak túl, hiszen játszottak a Vasassal, a Diósgyőrrel és a Budafokkal, amely során jó és bátor futballt játszottak. Éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok, de a legfontosabb az, hogy megtaláljuk önmagunkat, a játékunkat, hiszen azt kell kivinnünk a pályára. Ha ezt megoldjuk – márpedig meg fogjuk oldani –, az pontok tekintetében is vissza fog köszönni.

Szóval a mester nehéz meccsre számít a tabella 16. helyezettje ellen. Mintha előre mentegetőzne az esetleges gyengébb teljesítmény miatt. Kérdezzük: ha a vezetőedző sem bízik az általa felkészített csapatban, ugyan, kiben bízhat a pályán játszó tizenegy legény?

Megmondjuk. Azokra a nézőkre, akiknek semelyik más csapat nem számít,

Csak a Munkás!

Tippünk: PMFC - Aqvital FC Csákvár 2-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése