2021. szeptember 12., vasárnap

2021. szeptember 12. Pécsi MFC - Aqvital-FC Csákvár 2-1 (1-1)

Pécsi MFC - Aqvital-FC Csákvár 2-1 (1-1)
2021. szeptember 12. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 7. forduló. 1.000 néző.

Vezette: Molnár Attila (Sinkovicz Dániel, Vörös Dániel - Kovács Imre).
Góllövők: Geiger 30', Preklet 93' illetve Takács T. 43' (11-esből).
Sárga lap: Hegedűs M. 17', Rácz 86', Hursán 93', Preklet 95' illetve Baracskai 72', Posztobányi 75', Kalmár 76', Tányéros 95'.

Preklet szerezte a győztes gólt
PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Preklet, Katona L. – Grabant B. (Kónya D. , 62.), Króner (Futó, 62.), Kövesdi, Hegedűs M. (Hursán, 79.) – Geiger, Adamcsek (Tihanyi, a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Csákvár: Auerbach – Major G., Vaskó (Tányéros, 57.), Dulló, László N. – Mim (Molnár R., 62.), Mészáros D., Posztobányi, Kalmár – Torvund (Baracskai, 62.) – Takács T. (Murai, 83.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

Három pontot ért

A győzelem megvan, a három pont megvan, mi más kell még? - tette fel a kérdést alkalmi szurkolótársam a stadionból kifele jövet, miután végre valahára meghallottuk a meccs végét jelző hármas sípszót. - Ez ugyanúgy három pontot ér, mintha öt góllal küldtük volna őket haza! - tette hozzá magyarázatként.

És igen, igaza van. Nyilván fanyalgó tekintetemet látva törtek elő belőle ezek a gondolatok. Mert a három pont megvan, ez kétségtelen, köszönhető Preklet flippergóljának, de valahogy a szánk íze mégsem az igazi.

De ne szaladjunk a kóstoló végére, a menüt az előétellel illik kezdeni. A netes technológia segítségével már korán kézbe kaphattuk az összeállításokat. Feltűnt, hogy Futó helyén Króner próbálkozik a szűrő szerepkörében, emellett örültünk, hogy végre összeáll a Geiger-Adamcsek csatárkettős. A jelenlegi keretből kettejüket érezzük a leggólérzékenyebb játékosoknak, s alig várjuk, hogy Bíró Bence is megcsillantsa a benne rejlő klasszist.  A fiatal kölcsönjátékos azonban ezúttal a kispadon kezdett.

A csapat pedig lendületes támadásokkal, amelynek eredményeképpen már az ötödik percben vezetést szerezhettünk volna: Adamcsek szabadrúgását csatártársa, Geiger fejelte kapura, s a pettyes éppen csak elkerülte a kaput. A mieink maradtak támadásban, bár helyzetet Helesfay kapuja előtt jegyezhettünk fel: a 10 perc végén Vaskó helyzetét ártalmatlanította lábbal a pécsi portás. Ettől is nagyobb bravúrt mutaott be a vendégek kapusa: Auerbach a kilépő Geiger lövését mentette. Szép védés volt!

Az első húsz perc után dörzsöltük is a tenyerünket, mert számunkra egyértelmű volt, hogy jobb a pécsi csapat. Ugyanakkor féltettük is a munkások jelenkori utódait, hiszen nem ez volt az első meccs, ahol helyzetek sokaságát dolgozza ki a csapat, s bizonyulnak zsinórban meddőnek. 

Nem kellett sokáig aggódnunk, hiszen a harmincadik percben megszereztük a vezetést. Minden gól szép, amelyet a kedvenceink lőnek, ez sem lehetett csúnya: Geiger tizenegy méterről úgy lőtte ki a csákvári kaput, hogy a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé (1-0).

Sajnos, nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert a Króner szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Takács magabiztosan vágta a mieink kapujába (1-1). Még a szünet előtt újra vezetést szerezhettünk volna, ám Grabant fejesét könnyűszerrel hárította a vendégek egyese.

A szünetben rápillantottunk a két klub statisztikájára. Eddig háromszor találkozott egymással a két csapat, s a csákváriak még nem örülhettek győzelemnek. Két pécsi siker mellett egy döntetlent jegyzett fel a krónikás, s a sikerekből egy bajnoki-, egy pedig kupameccsen született.

A pécsiek maradtak támadásban a második negyvenöt perc elején is. Nyugodtan lehet minket elfogultsággal vádolni, de a lelátóról úgy éreztük, inkább a PMFC játékosai hittek jobban a győzelemben. Persze lehet, Mónos sporttárs, a vendégek vezetőedzője másik meccset látott - legalábbis ez derült ki számunkra a nyilatkozatából -, de az a csapat, amelyik az utolsó percekben ér el győztes gólt, biztosan támadólag lép fel. Persze Preklet hajrában született flippergólja is egy találatot ért, mint Geigeré az első játékrész közepén (2-1).

A lényeg a három pont, s bár valóban voltak helyzetei a vendégcsapatnak is, a mieink jobban akarták a győzelmet. Akarták, görcsösen akarták. Ez az izzadtságszagú görcsösség a lelátóig érződött, de ezúttal a sok kimaradt lehetőség nem bosszulta meg magát, s ha szerencsés góllal is, de a Mecsek alján maradt a három bajnoki pont.

Szurkolótársamnak igaza van: más nem számít.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG
Vas László: – Nem szeretek a gondokra hivatkozni, de a kéthetes szünet alatt is akadtak problémáink. Ennek ellenére az akaratunkkal sikerült megnyernünk a mérkőzést, talán némi szerencsénk is volt.
Mónos Tamás: – Harcos Pécsre készítettem fel csapatomat, de a második félidő alapján nyernünk kellett volna, ehhez képest még a döntetlent sem szereztük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése