2021. augusztus 29., vasárnap

2021. augusztus 29. Diósgyőri VTK - Pécsi MFC 3-0 (2-0)

Diósgyőri VTK - Pécsi MFC 3-0 (2-0)
2021. augusztus 29. Miskolc, DVTK-stadion. NB II., 6. forduló. 2.483 néző.

Vezette: Szilágyi Sándor (Becséri Gergely, Aradi József - Szigetvári Márk).
Góllövők: Bárdos (1–0) a 26., Hornyák (2–0) a 28., Horváth Z. (3–0) az 56. percben.
Helesfay (sárgában) nem tudott segíteni
Sárga lap: Horváth Z. 36', Eperjesi 75'.  

DVTK: Póser – Eperjesi (Karan, 82.), Polgár, Szatmári Cs., Szűcs K. – Zsemlye, Oláh B. (Kocsis D., 88.), Bárdos – Molnár G. (Németh M., 62.), Horváth Z. (Zsolnai, 81.), Hornyák (Makrai, 62.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

PMFC: Helesfay – Sági (Grabant B., a szünetben), Rácz L., Preklet, Katona L. – Króner, Futó (Hursán, 66.) – Kónya D. (Tihanyi, 72.), Kövesdi, Marquez-Airosa (Hegedűs M., a szünetben) – Adamcsek (Bíró B., a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Nem volt kérdés

Az első félidő első felében méregették egymást a csapatok, a játékrész második fele több, és jobb volt, játékban és helyzetekben egyaránt. A vendégek les címén meg nem adott találata után a DVTK gyors egymásutánban két gólt szerzett. A 26. percben előbb a szélső védekező középpályás, Bárdos talált a kapuba, 13 méterről, aztán a 28. percben Horváth Zoltán beadását Hornyák fejelte a kapuba három méterről. A két találat megnyugtatta a piros-fehéreket, a vendégek viszont képtelenek voltak felpörögni, nem sok mindenre futotta tőlük, az első játékrész harmadik harmadában.

A második játékrészben sem volt képes dominanciára a PMFC, hiába cserélt a szakvezetőjük hármat is a szünetben. A diósgyőriek türelmesen játszottak: ha labdát szereztek, akkor nagy területen futballozhattak, kontrázhattak. És egy ilyen alkalmat ki is használtak az 57. percben: Oláh Bálint remek ziccerpasszát követően Horváth Zoltánnak csak az üres kapuba kellett bombáznia. 
Ez a találat végleg eltüntette a kérdőjelet annak a mondatnak a végéről, hogy a Pécsnek lehet-e esélye a pontszerzésre. A fekete mezesek tompán, ötlettelenül játszottak, nem boldogultak a diósgyőri védőfallal szemben, helyzeteket is csak ritkán alakítottak ki, és akkor sem túl nagyokat. A DVTK teljesen megérdemelten szerezte meg a három bajnoki pontot.

Mestermérleg:
Kondás Elemér: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, jó, hogy három gólt szereztünk, sajnálom, hogy többet nem sikerült, pedig voltak lehetőségeink. Jó volt a csapat, jó ritmusban játszottak a fiúk. Persze voltak hibák, amiket ki kell javítani. Jó, hogy jönnek vissza a sérülésből a játékosok, mert így nagyobb a variációs lehetőség. Nagyon örülök annak, hogy három perc alatt két gól szereztünk, és már az első félidőben összejöhetett volna a három. A második játékrész elején az ellenfél nagy erőket mozgósított, de belőttük a harmadikat, és ez eldöntötte a mérkőzést. Utána voltak kontrák, amelyekből nagyobb különbségű győzelmet arathattunk volna. Jó lett volna többel nyerni, hogy javuljon a gólkülönbségünk. Hat meccs után nyolc találatnál járunk, és ha így haladunk, akkor folyamatosan egyre jobb lesz a csapat.
Vas László: – Összefoglalva a mai meccset: mélységesen csalódott vagyok, nem erre számítottunk. Nem az eredmény miatt mondom ezt, a mutatott játékban, a hozzáállásban voltak nagy hiányosságok. Nem jellemző ránk, de ezúttal hitehagyottan, gyáván futballozott a csapat, emiatt is alakult így az eredmény, számunkra kedvezőtlenül.

(NS Online)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése