2021. szeptember 20., hétfő

2021. szeptember 19. Bonyhádi VLC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)

Bonyhádi Völgység LC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)
2021. szeptember 19. Bonyhád, Magyar Kupa (országos) 3. forduló a 32 közé jutásért. 500 néző.

0-1
(fotó: Kurdi József - PMFC)
Vezette: Sipos Tamás (Imrő János, Perák András).
Góllövő: Károly B. 30'.
Sárga lap: Kvanduk 91' illetve Rácz L. 91'.

Bonyhád VLC: Dr. Szabó Sz. – Jerabek, Szlama, Máté, Sásdi – Szőts A. – Sebestyén (Kvanduk, 46.), Deli, Ágics, Pfaff (Preininger, 53.) – Pap (Kósa, 89.). Vezetőedző: Dienes Pál.

PMFC: Bukrán – Rácz, Króner, Preklet – Tölgyesi, Hursán – Károly (Okorie, 85.), Szabó (Adamcsek, 36.), Marques (Hegedűs, 41.) – Tihanyi (Kónya, 57.), Bíró (Geiger, 57.). Vezetőedző: Vas László.

Krónikus Vas-betegség

A lényeget, a továbbjutást elérte a csapat Bonyhádon, ahol ötszáz néző előtt győzte le a Munkás a házigazda csapatot.

Ebben az egy mondatban minden lényeg olvasható, mást, talán, mondani sem szükséges. A felforgatott összeállításban pályára lépő Vas-csapatban helyet kapott Károly Bálint, aki a harmincadik percben szabadrúgásból szerezte meg a mérkőzés egyetlen gólját.

S hogy milyen volt a meccs? Mi már Vas-betegségnek nevezzük, hogy a csapat helyzetek sokaságát dolgozza ki, majd hagyja kihasználatlanul. Rúgtunk kapufát, ami könnyen gól is lehetett volna, de többször védett a hazai kapus, Szabó Szilárd is. A legszembetűnőbb azonban az összpontosítás hiánya volt: hol egy pontatlan passz, hol pedig egy rosszul helyezett lövés volt az oka annak, hogy sovány, egy gólos győzelemmel tért haza Pécsre a csapat.

A krónikához hozzá tartozik, hogy bemutatkozott a PMFC első csapatában a 17 éves Okorie David Chike, aki öt percet tölthetett a pályán.

A vastaps ezúttal a hősiesen küzdő, negyedik ligás Bonyhádnak szólt a levonuláskor.

Ha pszichológus kell a csapat mellé, akkor a klubvezetés gondoskodjon a megfelelő szakemberről. De lehet, elég lenne a szakmai stábba egy olyan segítség, akinek vérében van a góllövés, akinek neve egyenlő a góllal. Mészáros Feri például ilyen.

Az esti sorsolás után az is eldőlt, hogy a Kupa negyedik fordulójában Csákvárra látogat a csapat.

MESTERMÉRLEG:
Dienes Pál: - A csapattal maximálisan elégedett lehetek, kiemelendő a játékosok hozzáállása, hiszen végig védekezésre voltunk késztetve, mégis fegyelmezettek és figyelmesek voltak kilencven percen keresztül. A hajrában kockáztattunk, de nem tudtam, mennyi erő van még srácokban, de végül azt kell mondanom, hogy erőn felül teljesítettek. (Bonyhádi VLC Facebook-oldala)
Vas László nyilatkozata nem érhető el az interneten.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése